Reklama

Reklama

Robin Hood

  • USA Robin Hood (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Robin (Taron Egerton), válkou zocelený bojovník, se vrací z křižáckých výprav, aby společně s svým maurským přítelem Malým Johnem (Jamie Foxx) povstal proti zkorumpované anglické vládě v moderní vzrušující akční podívané plné zběsilých bojů, epické válečné choreografie i nadčasové romantiky. (Vertical Entertainment)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (393)

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Tady je špatně plně všechno. Hlavní hrdina je pacifistický posera, kterému jde lépe vykrádat trezory než zabíjet, kdejaký Arab střílí z luku líp než on (maně jsem vzpomněl scénu z jiného filmu, kde Robin Hood svým šípem rozštípne ten, který už je ve středu terče), Marion, tedy Mariana vypadá jak oplácaná mužatka, která navíc za Robina musí dělat špinavou práci a zabít úhlavního protivníka, nad nímž se Robin slituje (!), a celé je to pojaté jak Ostrov hrdlořezů - a to nejen, že by se to mohlo odehrávat v dnešní době (při té akci v Africe jsem místo luků viděl v rukou toho přepadového oddílu spíš sapíky), ale také těmi výbuchy vozů se senem. Navíc tu máme moderní sluníčková témata: muslimové jsou hodní a čestní, ženy charitativní, ale dovedou se o sebe pořádně postarat, lidé by neměli válčit, ale Antifa a bojůvky v ulicích se zápalnými lahvemi jsou oukej. Celé se to bere strašně vážně a seriózně, bez vtipu, kdo je Zorro, teda pardon Černý tulipán, ech, vlastně Robin Hood, muselo dojít hned napoprvé všem zúčastněným, ale oni ne, čekají na závěrečné "překvapivé" odhalení, no a F. Murray Abraham asi měl hrát svou démonickou postavu ze Jména růže, ale parodii na nějakou postavu jde zahrát dost těžko. Ani mi tak nevadí, že je to proticírkevní, protože západní, Franské, církvi fakt šlo jen o moc a prachy, o Boha ne, ale tady je to až směšná protiagitka třeba s tím křížem, který má být jako že satanský. Kurňa, na tyhle posty šli fakt fikaní hajzlíci, ti by se rohlíkem ani lordíkem opít nedali. No a pak mám v poznámkách už je takové drobnosti jako: ohně jako v Blade Runnerovi, zamiluje se jen podle očí a co když má holka ošklivou čelist?, a jeho podle očí nikdo nepozná, šípový kulomet, proč ona vlastně šla k šerifovi?, zneužívaný šerif v mládí kněžími (!), metrosexuálně zastřižené vousy a vlasy chlapů... ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých top oblíbenců zde na CSFD ywo666 píše, že si místní rejža hraje na Guya Ritchieho. Já tam spíš vidím Paula W.S. Andersona. No a jelikož právě tenhle styl můžu, sedl mi i RH. Je to sice prázdná a jen na efekt natočená skořápka, bez čehokoliv hlubšího a s hodně špatným záporákem, ale já se prostě nenudil. Egenton má sice na Robina ten xichtík podle mě až moc slaďoučkej, ale snažil se a toho si cením. Foxx jako mentor za jedna a k Marian jsem si sice chvíli cestu hledal, ale jo. Je to kost. Všechny ty efekty při střelbě, zpomalovačky zrychlovačky a já nevím co ještě si mě našly a nemám problém těch 70 dát. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Spousta zdejších jedno a dvou-hvězdičkářů si asi bude klepat na hlavu a říkat si, proč by někdo investoval vlastní peníze, aby šel na takovýhle film s totálně průměrným hodnocením. Já tak učinil, dostal jsem zábavné guilty pleasure (ačkoliv zas ne tolik guilty) a bavil jsem se v podstatě stejně jako u podobného mega propadáku Král Artuš od Ritchieho. U obou najdeme mnoho styčných bodů a u obou mě ten neúspěch hrozně moc mrzí. Taron Egerton stále ne a ne se pořádně po Kingsmanech uchytit (naštěstí mu to jistí Rocketman!, protože na hudební filmy se bude chodit vždycky) a je to velká škoda, protože na Robina Hooda (minimálně na tuto její miliontou verzi) se hodí skvěle a zejména v akčních scénách je velice přesvědčivý (taky trénoval u mistra v oboru). Je to zároveň i mým fetišem na luky, ale hutné zpomalovačky a nejrůznější CGI orgie jsou velice zábavné a milovníkům nenáročné akce mohu film vřele doporučit. Těch 70% si to bezpochyby zaslouží, taky z toho mohla vylézt ultra nuda. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Už z podstaty ten film nesnáším. Pro diváky, kterým je třeba 12 let a v životě se setkávají poprvé s nejznámějším zbojníkem, který řádil v okolí Nottinghamu, tahle patlanina, bude tou pravou historickou středověkou? rubačkou. Pro nás všechny ostatní je tohle odporný paskvil, který se nestydí hanobit legendu a s naprostou neúctou ji modifikovat na verzi pro 22. století. Při scéně kdy Robin přichází do jakéhosi kasína mě fackovala hanba. Utíkací scény na koních jsou velmi podobné jako v sérii Rychle a zběsile, s tím rozdílem že se tedy odehrávají na koňských hřbetech. Spravedlnost ovšem nakonec existuje a film dostal z komerční stránky pěkných pár facek a stáhl se do zapomnění. Večer jsem si musel pustit na spravení verzi s Kevinem Costnerem, u které jsem se ujistil, že Robin Hood vlastní opravdu více než důstojné zpracování. 20% ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Film měl obrovský potenciál. Až mě to zaráží, jak ho mohli tvůrci takhle pokazit. Začátek byl ve stylu Sherlocka Holmese a vše vypadalo dobře, ale hned u první scény v Arábii jsem pochopil, že není něco v pořádku. To si jako ve středověku hrají na něco jako US army? Jednotka tvořená z lukostřelců zabíjí ty ,,proklatý Iráčany"(opět tvořené pouze z lukostřelců). Jakoby zde o meči nikdo ani neslyšel. Dále pak jsem vždy trnul, jak je možné, že nějakýho černocha Arabáče v Anglii všichni berou tak v pohodě, když s nimi dokonce i válčí. Nikdo si ho nespojil s kapucí i když byl na každém místě činu a ještě furt dolízal za Loxleym. Dále ty souboje, bylo trochu divné a trapné, když v každém souboji používal jen svůj rychle střílející luk a ještě jako Chuck Noris dokázal s minimálním tréningem porazit přesilu 1vs20 i to i s vážným zraněním. A finální bitva už tomu nasadila čepičku, kdy se střídá jedna nesmyslná scéna s druhou (např když šíp odpálí jezdce v plné zbroji na koni 5 metrů zpět) a závěr kdy si černí rytíři zahráli na policajty a přestože ve filmu několikrát zmínili, že se rebélie bude trestat smrtí, tak si na rebeli vzali pouze obušky. 35% a to jsem myslím ještě hodnej. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (9)

  • Natáčení probíhalo od 20. února 2017 do 20. května 2017 v Dubrovníku (Chorvatsko), Ture a Budapěšti (Maďarsko). (ČSFD)
  • Téměř 95 % kostýmů bylo vyrobeno ručně Julianem Dayem a jeho týmem. (ČSFD)
  • Veľká časť zbraní, oblečenia a techniky, ktorú je možné vidieť vo filme, nebola v stredovekom Anglicku ešte dlhšiu dobu dostupná. (MikaelSVK)

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

23.02.2019

Zlaté maliny (v angličtině zkráceně Razzies) jsou ocenění za nejhorší filmy roku, které jsou každoročně „slavnostně“ udíleny den před Oscarovým ceremoniálem. Letošek pak nebyl výjimkou a byť nás ty… (více)

Raubíř Ralf zdolal kina

Raubíř Ralf zdolal kina

26.11.2018

Pokračování Raubíře Ralfa Ralph Breaks the Internet vstoupí do tuzemských kin bohužel až v lednu, v zámoří ale mezitím sympatická disneyovka otevřela za úctyhodných 84,6 milionů dolarů v rámci pěti… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno