Reklama

Reklama

Robin Hood

  • USA Robin Hood (více)
Trailer 3

V řadách vojsk krále Richarda slouží lučištník Robin Longstride, zvaný Robin Hood. Když král Richard na křížové výpravě ve Francii padne, Robin využije situace a z války dezertuje. Odjíždí do Nottinghamu a oznámí siru Loxleymu, že jeho syn Robert v boji zahynul. Loxley je synovou smrtí zdrcen a požádá Robina, aby se za Roberta vydával, a ochránil tak jejich usedlost. Robin tedy spočine po boku Marion, vdovy po Loxleym, a společně brání majetek rodiny, a to především před Godfreyem, zrádcem anglického království, který slouží Francii. Na trůn po Richardově smrti nastupuje král Jan. Godfreyho podvratné akce způsobí, že baroni ze severu země se obrátí proti králi. Proto Robin králi Janovi navrhuje, aby Angličanům zajistil svobodu a vydal Listinu svobod. Král souhlasí, neboť si uvědomí, že ho Godfrey podvedl. Mezitím francouzští vojáci napadnou Nottingham... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (1 427)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Ridley a jeho scénáristé překroutili historii, fajn. A komu to vadí? Díváme se na LEGENDU o Robinu Hoodovi (a to vlastně ještě spíš na tu část, která celému známému příběhu vlastně předchází), je to pohádka pro dospělé, tak koho zajímá, že se to neřídí podle toho, co nás učili v dějepisu? Zvlášť když se ten film ani jako historický netváří ani to o sobě nikde netvrdí. Takže jediné, co mě zajímá, je jakým je výpravným středověkým velkofilmem - a v tom je pro mě jednoduše jedinečným. Budu se zase opakovat, ale nikdo dnes neumí natáčet takhle krásně syrové historické podívané jako Ridley Scott, navíc když si ke spolupráci přizve Russela Crowa a Cate Blanchett. Po mnohými nepochopeném "Království nebeském" přichází ještě zatracovanější "Robin Hood", který mnohým pošlapal jejich oblíbenou legendu, ale v mých očích jde o její nejlepší zpracování právě díky tomu, jak je jiné. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Ridleyho poctivá práce. Chybí tomu srdce, ale ten ten feeling, že všechno je opravdové a ne CGI, to jsem si užíval parádně, asi mi to chybělo víc než jsem si myslel. Stejně tak je radost pohledět na herce - veterány, současnou střední generaci na vrcholu i nadcházející hvězdy. Analyticky historický náhled na to, jak to s tím Robinem tenkrát vlastně mohlo začít mi přišel osvěžující. 8/10 s příslibem do budoucna (ať už director´s cut nebo pokračování, které bych tentokrát určitě chtěl) P.S. Po druhém zhlédnutí v kině ještě doplňuji - skvělá romance středního věku :) ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Tohle je epický film se všemi klady i zápory, jako měly obdobné filmy třeba už v padesátých letech. Scénář je neuvěřitelně schematický... a celkově nedovedu pochopit, proč do tohohle projektu vůbec někdo šel. Jako kdyby bylo nějaké nepsané pravidlo, že každou dekádu musí vzniknout aspoň jeden film s Robinem Hoodem. To vážně neměl Ridley Scott nic lepšího na práci? Navíc vizuální stránka působí tak, jako by byla celá poskládaná z desítky jiných filmů. A Russell Crowe? Ten si měl zahrát Robina Hooda před deseti lety. Jemu je 45 let, přitom ve filmu se nějaké postavy posmívají Richardovi Lví Srdce, že ve čtyřiceti je starý. Ale.... nějakou záhadou se mi to docela líbilo. Asi proto, že obvykle tento žánr nesleduju, nevyhledávám, tak to protentokrát šlo. 70%. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

To bylo reci, jak to bude vse jiny. Robin bude zaporak, pripadne on a serif jedna osoba a podobny reci a ve vysledku velky hovno. Samozrejme, tvari se to desne historicky, ale porad je to ten starej znamej pribeh o Robinovi, kterej chce Marianu, bojuje proti serifovi a krali a vraci se do rozmrdany zeme z krizovy vypravy, je tu Lvi srdce, tlustej mnich, malej John a vsechny dobre znamy postavy. Jenze kdyz uz to vypada, ze si Robin zaleze se sirotkama do lesa a zacne okradat bohaty, tvurci si zrejme v ten moment uvedomili, ze by to chtelo nakou zmenu a tak jsme kuli tomu nuceny sledovat dlouhy sceny, ve kterejch si Marion zvyka na Robina, ten stale dokola ukazuje, jakej je to spravnak, pomaha vesnicanum a na poli a ve vysledku je tak film vlastne bitva, hodinova pauza, druha bitva. Jasne, je tu par mensich potycek, ale poradny bitvy jsou tu jen dve, uvodni skvely dobyvani hradu a zaverecna. Ne, ze by to vylozene vadilo, ale kdyz uz tu mame historickej velkofilm, mohli by se rubat castejc. Jinak natoceny to je samozrejme naprosto spickove, hudba je taky perfektni a herecky obsazeni ukazkovy. Je sice fakt, ze zaporaci nejsou buhvijaky, ale vylozene k smichu taky nejsou, Crowe konecne shodil pupek, nabral naky to kilo svalu a svym charisma tahne celej film, jen mi pride, ze na roli typka, co pobiha v kamasich po lese je trochu starej. To se ostatne da rict i o Blanchett, ktera vypada uz trochu jak vyzobana slunecnice a navic nema moc co hrat. Ale prekvapive mi ani nijak zvlast ta volnejsi prostredni cast nevadila a tech 150 minut jsem se vubec nenudil a uzil si dalsi, sice vicemene stejnej, ale rozhodne povedenej prirustek do Hoodovsky legendy. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem Ridleymu nevěřil, ale on to dokázal. Sám jsem si dal jablko na hlavu a on mi ho s noblesou ustřelil... Vrcholné dílo ne, chyby tam jsou, ale rozhodně sakra dobrý kus filmařiny (konečně zase) s pocitem skutečných herců, skutečného komparzu, skutečného a fungujícího světa (atmosféra, hudba, prostředí nemá chybu). Příběhová linie je možná zbytečně kostrbatá, ale právě atmosféra ruku v ruce s každým filmem úžasnější Cate Blanchett a sympaticky srdečný Russell Crowe si diváka omotá kolem prstu. Ani zbytek herců nepokulhává za zmíněnou dvojicí (snad jen Oscar Isaac je víc Španěl než Jan Bezzemek:)). Lehce překroucenou historii vem čert, tohle je prostě zábava, na kterou nelze koukat jako na pouhý akční film, ale exkurz do jednoho zajímavého pohledu na legendu. Kdyby se Ridley nenechal občas zlákat moderními kamerovými finesami, mohlo to být ještě lepší. PS: Robin Hood dokazuje, že film o svobodě vždycky nemusí být plný patosu. Uf. PPS: úvodní i konečné titulky moc hezké. ()

Galerie (119)

Zajímavosti (36)

  • Králův pobočník (Douglas Hodge) zabitý Godfreym (Mark Strong) při přepadení královské družiny se jmenuje Robert z Locksley, což je skutečné jméno Robina Hooda (Russel Crowe). (ČSFD)

Související novinky

SOUNDTRACK Poděbrady - 27. srpna

SOUNDTRACK Poděbrady - 27. srpna

01.08.2016

David Koller, Dasha, Michael Kocáb, Michal Pavlíček, Ondřej Ruml, Michal Dvořák a další hvězdy v sobotu 27. srpna vystoupí na velkolepém multimediálním koncertu filmové hudby pod poděbradským zámkem… (více)

Utíká Ridley Scott od Promethea 2 k jiné sci-fi?

Utíká Ridley Scott od Promethea 2 k jiné sci-fi?

16.05.2014

Pokud chcete v Hollywoodu natočit oslnivou sci-fi nebo velkolepý historický film, nejdřív byste měli jít za Ridley Scottem. Šestasedmdesátiletá legenda má na kontě filmy jako Blade Runner, Vetřelec… (více)

Marvel na vás vypustí Ant-Mana

Marvel na vás vypustí Ant-Mana

18.10.2012

A spoustu dalších novinek. Ale popořadě – Ant-Man konečně dostal zelenou, dokonce má stanoveno datum premiéry, konkrétně 6. listopadu 2015. Film o hrdinovi, který se dokáže podle potřeby zmenšit na… (více)

Bourne nabírá luxusní protivníky

Bourne nabírá luxusní protivníky

24.07.2011

Tony Gilroy očividně napsal pro The Bourne Legacy parádní scénář. Film, který bude tentokrát i režírovat, totiž láká čím dál hvězdnější obsazení. Nejdřív hlavní roli získal Jeremy Renner (nebude hrát… (více)

Reklama

Reklama