Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jedinečném celovečerním portrétu BELMONDO se legendární "Bebel" vrací na místa, kde vznikaly jeho nejslavnější filmy. Spolu s ním a jeho synem Paulem navštívíme Rio de Janeiro, Paříž, Řím a francouzskou Rivieru. Paul vede vyšetřování , vyslýchá očité svědky - hvězdy filmů a otcovy osobní přátele, zpovídá svého "papá". Odhaluje okamžiky, které by jinak zůstaly tajemstvím. (Atlantis Entertainment)

(více)

Recenze (109)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Víš co, je spousty herců který mám rád, ale jen jeden, kterýho miluju, kterýmu bych bez váhání dal pusu, kdybych ho viděl, tím hercem je Jean-Paul Belmondo. Nejde jen o to jaký je Bebel herec, ale když si přečteš knížku od pana Žáka, zjistíš jaký on je člověk. když se necítíš ve svý kůži, dáš film s Bebelem a on z tebe ten úsměv i tak dostane. Bebel byl, je a bude navždy můj miláček, protože on mně umožnil snít o dobrodružstvích, inspiroval mě svým velmi kladným vztahem k ženám a naučil mě, že smích je víc než jen pouhej pohyb obličejovým svalem. Dokument Belmondo přejede jeho nejzásadnější filmy (dle tvůrců), dá prostor rodině, všem jeho kolegům a přátelům, ale především dá prostor Jeanu-Paulovi největšímu frajerovi stříbrného plátna všech dob, který ač stár a po těžký nemoci, pořád s usměvem a s jiskrou v oku, vzpomíná na časy dávno zašlé, plné alkoholu, žen, přátelství, filmu, divadla, odvážných kousků... vlastně to není dokument, to je jak když jdeš na pivo s někým koho máš rád a v jehož společnosti je ti nádherně a koho budeš navždy milovat a spolu s tebou celá Francie a dost možná i hodně velká část Evropy. ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Jestli jsem se v poslední době na něco těšil, tak to byl právě tento dokument. Jean - Paul byl pro mě vždy hercem číslo jedna, vynikající herec, krásný člověk. Dokument sestříhaný z těch nejlepších kousků jeho hvězdné kariéry, ale i těch méně známých momentů, doplněný o názory jeho samotného a přátel, kolegů ... doprovázený jedním z nejbližších lidí v jeho životě. Opravdu krásná podívaná. ()

Reklama

Willy Kufalt

všechny recenze uživatele

Dokument s Belmondem cestujícím s rodinou a přátely po místech natáčení slavných filmů a vzpomínajícím na různé okamžiky se mi moc příjemně sledoval. Šlo o zdařilé a důstojné ohlédnutí za životem a tvorbou nedávno zesnulé herecké legendy, kde jsem se postupně smířil i s tím, že se v něm ne(chrono)logicky skáče od filmu k filmu, a kde mě navíc potěšila možnost (ať už ze současných nebo archivních záběrů) vidět a slyšet Lelouche, De Brocu, Verneuila, Melvilla a další francouzské režiséry alespoň krátce vyprávět o natáčení filmů... akorát mi přišlo škoda, že největší prostor se z režisérů dostalo Philippu Labrovi, který toho zajímavého oproti jiným moc neřekl a často spíše plácal jen všeobecnou chválu ve stylu řadového obdivovatele + ještě pak nechápu, co tady dělal Dujardin, u kterého jsem měl pocit, že nemá vůbec co říct k věci, jen opět prezentovat svou osobu (+ svůj film, který s Belmondem nemá krom jednoho odkazu nic společného). To bylo pár momentů, kdy jsem začal z filmu chvílemi nadobývat onen nešťastný pocit dokumentu plného doprázdna „mluvících hlav“, ale naštěstí většinu času jsem ten pocit neměl, hodně prostoru tu po celý čas dostal samotný Belmondo a jeho povídání se synem se krásně poslouchalo. Navíc mě potěšilo, že mezi výběrem těch filmů, kterým se dokument věnuje podrobně, došlo i na Opice v zimě, což je dlouhodobě můj nejoblíbenější film s Belmondem a vždy mě trochu mrzelo, že ho u nás skoro nikdo (včetně Belmondových fanoušků) nezná, tak potěší si potvrdit, že ve Francii jde naopak o kultovní záležitost. Nejen v závěru je dokument skutečně dojímavý, ale naštěstí vůbec ne pateticky a přehnaně. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Filmový životopis formou interview, presne takýto dokument si Belmondo zaslúži. Osobne predstaví nezabudnuteľné filmové scény a vždy pridá niečo vtipné, aj vo svojom veku má v očiach toho muža z Ria alebo z Acapulca. Rozhovory nie sú zo štúdia na čiernom pozadi, ale navštívi zaujímavé filmové miesta, to je veľké plus. Pre jeho zanietených fanúšikov bezpochyby stopercentná záležitosť, pre mňa takmer. –––– Nemám rád režiséry, kteří říkají, že nás vedou. Nevedou. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch českých distribučních názvů je dost matoucí, protože Belmondo o sobě paradoxně řekne ze všech nejméně...ale také to působí jako skromnost hvězdy jeho kalibru. ;-) Dostačující, bilanční dokument, dělaný s láskou k lidem i řemeslu, který vás, tedy pokud nejste největším znalcem Belmonda na světě, plně uspokojí. Všechny superlativy o Jean-Paulovi jsou totiž pravda! 90%. ()

Galerie (12)

Související novinky

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

14.07.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 14. do 20. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama