Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televizní pohádkový muzikál o nafoukané princezně, která neměla ráda žáby... Bylo jednou jedno království, v němž žila rozmazlená a namyšlená princezna (H. Davidová). Neměla ráda žáby a jinou podobnou havěť, a tak se jí moc nelíbilo, když na ni najednou začaly odevšad skákat. V místním rybníce totiž žil vodník (J. Pleskot), kterému se pokazil vodní stroj na lekníny. Místo krásných kytek vyráběl skřehotavé žáby. Vodníkovi se ovšem princeznino chování vůbec nelíbilo a za trest ji zbavil řeči. Vysvobození se může dočkat jen tehdy, když políbí žábu. Do děje tedy vstoupil princ (J. Tříska) a mladý potápěč (J. Hrzán), aby dali všechno do pořádku. Políbí princezna žábu? A kdo si nakonec vyslouží polepšenou princeznu za ženu?
Tentokrát jsme pro vás v cyklu Pohádky pro pamětníky připravili hudební pohádku z roku 1969 s hezkými písničkami z pera A. Michajlova a P. Kopty. Písničky tvoří důležitou část příběhu a nazpívaly je (mimo obraz) známé hvězdy tehdejší pop music – H. Vondráčková, M. Voborníková, K. Hála a K. Bláha. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

otík 

všechny recenze uživatele

Tak to je mazec. Princezna v minisukni, princ ve vojenské uniformě, sexy komorná, její nápadník ve skafandru (fakt!), vodník vynálezce mající mašinu na výrobu žab místo leknínů. K tomu kupa písniček, které zpívají skuteční zpěváci (Vondráčková, Voborníková, Bláha, Hála), jejichž hlas ovšem moc nesedí ke hlasům herců. Vše zasazeno do studiových kulis a natočeno černobíle. Tak tohle je rarita, u níž je děj naprosto nezajímavý, i když i ten je pořádně ulítlý. Je to úlet, který buď se líbí nebo ho nenávidíte. Mně se to celkem líbilo, ale co na to děti? ()

Joe16210 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdičky dávám jen za krásnou hudbu Angela Michajlova, kterého mám jako skladatele opravdu rád. Příběh mi už přišel místy opravdu slabý až hloupý a herecké výkony byly na můj vkus až moc slabé. Navíc to korunovaly někdy až silně asynchronní zpěvy, kdy místo herce zpíval někdo jiný, ale vůbec se to nepodařilo napasovat na herce snažící se o playback, v tomto pomyslně "zvítězil" vodník, to byla vyloženě katastrofa. Děkuji, toto již víckrát opravdu vidět nepotřebuji. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Ano, jednotlivé postavy jsou svým pojetím to nejzajímavější na pohádce. Samotná zápletka je jednoduchá, ale zase snadno pochopitelná pro děti. Pro ty už ale nejsou úplně určeny písničky, které do pohádkovosti mají daleko. Pravda je, že natáčení ve studiu si přineslo své tradiční studiové kulisy a podle toho to taky vypadalo, ale co by divák chtěl při tak malém projektu roku 70. Suma sumárum to není zcela špatné ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Roztomilá vtipná zmodernizovaná ve své podstatě klasika se skvělým obsazením. Princezna je tak dlouho egocentrická, nesnesitelná a zlá, až je zakletá a musí se napravit, aby byla odkletá. Král je labužník milující žabí stehýnka, vodník je vynálezce a princ cestuje balónem inu, proč vlastně ne. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Kdybych neviděl, neuvěřím. Výprava jako z dobového Zlatého slavíka, songy oprávněně zapomenuté a celkové pojetí, věru, neskutečné. Kdyby to bylo alespoň trochu vtipné... ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama