Reklama

Reklama

Hellraiser IV: Bloodline

  • Česko Hellraiser: Pekelný jezdec (více)
Trailer

Píše se rok 2127. Předurčen k uzavření pekelné brány jednou provždy se Dr. Merchant vydal na misi v boji proti zlu. Ta započala již v 18. století, kdy jeho předek sestrojil ďábelskou schránku, která otevírá bránu do pekel. Celé generace se snažily zlu zabránit, ale až Dr. Merchant nad ním zvítězil. (MIDO FILM)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tak se dozvíme, kde, jak a proč se vzala na světě kostka. Výlet do budoucnosti a kosmu si mohli tvůrci klidně odpustit, naproti tomu výlet do minulosti ke vzniku kostky a část z tehdejší současnosti (1996) ještě tak nějak drží laťku. Celkově je film kvalitativně sešupem dolů, ale díky charismatické Angelice, která se takřka vyrovná Pinheadovi (který zde opět háže své květnatě filosofické hlášky, které tolik miluji, a řetězy s háky) a je důstojným nahrazením výborné Julie z prvních dvou částí, opět skvělým maskám (Angelika, bratři z ochranky) a jakýsi úvod do Hellraiseří mytologie (kterou mám taky hodně rád), se ten pád naštěstí zastaví ještě někde nad průměrem. Poslední část série, která šla ještě do kin. Ze dvou částí série, která vyžaduje více času. Poprvé jsem tomu dal hvězdičky jen dvě, ale po opětovném shlédnutí jsem nucen (a jsem tomu rád, je to má oblíbená série) ještě jednu přidat. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý koncept, tri časové pásma a celkom šikovné rozuzlenie. Lenže okrem tých zopár krvavých gore efektov ide o spracovanie husto béčkové, i keď stále akceptovateľné. Tak nízke tunajšie hodnotenie je možno nespravodlivé, ale ono je to spojené najmä s faktom, že séria sa skrátka vydala "dobrovoľne" do béčkových vôd. No a ten Pinheadov domáci miláčik je husto wtf, chlapík sa asi cíti stále naprieč stáročiami doma sám, ale tvorcovia si ho mohli odpustiť. ()

Reklama

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Do celkem podařené serie se vloudil zmetek. Tohle nebrat. Jediné co na tomto filmu stojí za shlédnutí je první povolání démona rádoby jakýmsi rituálem. Za ten ta jedna hvězdička. Jinak se ptám: Proč něco takového? Proč děj něčeho svého, nadpřirozeného a mystického umisťovat na vesmírnou loď? A ukončit to tááááák příhodně pro nějaký fantastickokomickoromantický film a nikoli pro horor? Naštěstí jsou díly Hellraisera prakticky nenávazné a jediné co stačí je přimhouřit oči, Hellraiser z roku 1996 smazat a jít dál a doufat, že zbytek celé serie nebude ještě horší, protože bych asi neměl ani sílu ji dokoukat. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Ja teda veľmi nerozumiem tomu všeobecnému opovrhovaniu: 1. príbeh je viac než solídny a je bližšie atmosfére Cliva Barkera než hociktoré pokračovanie okrem dvojky; 2. je to stále oveľa lepšie než hocičo počínajúc päťkou a to najmä z dôvodu, že to rozvíja mytológiu a nie je to len detektívka s troma scénami s Pinehadom. Je strašná škoda, že to štúdio takto spackalo. Pôvodný príbeh sa viac sústredil na líniu v osemnástom storočí (ktorá je najlepšia) a na postavu diabolskej Anjelique, ktorá bola protivníkom Pinheada. Výsledný film je prekvapivo koherentný a to napriek tomu, aké zásadné zmeny v príbehu boli vykonané. A je tu kvantum skvelých scén ako napríklad celá pasáž vo Francúzsku, scéna s policajtmi (I AM PAIN!), či dvojčatá cenobiti. PS: Rebríček série: H2, H1, H3, H4, ... H8, H10, H5, H6, H7, H9 ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Ambiciózny scenár s pôsobivým rozmachom v čase i priestore katastrofálne doplatil na producentské zásahy a výsledný patvar stojí za pozornosť hlavne pri komentovaní s kamošom po litri vína. Nikdy totiž netušíte, čo sa bude diať v nasledujúcej chvíli a przniace strihy vás z ničoho nič prenášajú do nezmyselných scén, doslova šokujúcich vsuviek a (ne)vysvetlení. Vidieť z nich, že nápady neboli zlé - vysvetliť pôvod kocky v minulosti a definitívne sa zbaviť pekelnej brány kdesi v budúcnosti - a to veľmi originálnym spôsobom na vesmírnej stanici v charakteristickom tvare - mi príde logické a súčasne i hodne kreatívne. Aj v tejto podobe sa však zo skazeného HELLRAISERA: BLOODLINE stáva najprekvapivejší diel série - čo zrejme aj bolo zámerom, len asi nie v takejto podobe. Vrcholom všetkého je z cestovania vesmírom zozelenelý Klincohlav, ktorý sa všade motá ako taký retard a neprestajne žvaní, kecá, melie... bez hlavy a päty, až v takých krčmovo-shakespearovských rozmeroch. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (13)

  • Hlas herečky Valentiny Vargas (Angelique) byl předabovaný jinou herečkou kvůli jejímu přízvuku. (ČSFD)
  • Film existuje ve dvou verzích. Jedna z nich je prodloužená a obsahuje vystřižené scény. (ČSFD)
  • Postava poručíka Rimmerové (Christine Harnos) z filmu měla být původně muž. Později scenáristé změnili pohlaví postavy na ženu. (ČSFD)

Reklama

Reklama