Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Detektiv Thorne není žádný anděl - paktuje se zločinci, bere drogy a užívá si s prostitutkami. Jeho život se úplně změní, když na místě vraždy jedné z nich najde tajemnou skříňku. Po jejím otevření se s ním začnou dít podivné věci - vidí vraždícího muže bez tváře a strašlivé věci, které se mají teprve stát. Ocitl se navíc na strašlivém místě, které může být skutečným peklem. Je to skutečnost anebo zlý sen? Aby vyřešil případ, musí se postavit vlastním démonům - a aby unikl z pekla, musí získat zpět zlověstnou skříňku z rukou Pinheada, služebníka samotného ďábla. (SPI Film)

(více)

Recenze (196)

Deimos 

všechny recenze uživatele

VHS/// Obsazení 4/10 Děj 2/10 Hudba 4/10 Efekty 5/10/// +mysteriózní nádech, masky -příběh, děj, hudba, herecké výkony/// Ve skutečnosti páté, v mém případě první setkání s Hellraiserem. A nedopadlo vůbec, ale vůbec dobře. Měl jsem problém se sžít s hlavní postavou. Ovšem nejvíce mě ubíjela všudypřítomná nuda a překombinovaný děj. Tohle prostě nebrat/// Celkem 33%/// ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Z filmového hlediska určitě nejkvalitnější díl. Propracovaná hudba, kamera, výborný střih, solidní Sheffer (který byl na pomezí mezi vážným Keanu Reevesem a vtipných Charlie Sheenem), perfektní barevné rozlišení, mystičný Pinhead a solidní Cenobité. Na druhou stranu se film odklání od původního záměru serie, neposkytuje takovou gore zábavu apod. Kdyby film skončil Pinheadovou hláškou Welcome to Hell a byl možná o trochu nabušenější přesvědčivějšími herci, určitě by se jednalo o skvělý pětihvězdičkový krimithriller. Ovšem tyto parametry film nemá a navíc jako pravého Hellraisera beru první dva díly, tudíž jsem nucen "snížit" na velice slušné a nadprůměrné 4*... ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Remeselne relatívne kvalitne natočená rutina. Bohužiaľ rutina toho najhoršieho kalibru. Pozerať hodinu a pol na sled halucinácii s otrasným Craigom Shefferom a vopred jasným koncom nie je žiadna slasť, obzvlášť, ak je to zabalené do takého vizuálneho gýču (modré filtre, sneženie v dome...). Toto už nemá nič spoločné s Hellraiserom, Pinheadom ani cenobitmi. Je to hlúpa psychedelická midnite kriminálka s doplnenými necelými piatimi minútami s Pinheadom. PS: Rebríček série: H2, H1, H3, H4, ... H8, H10, H5, H6, H7, H9 ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Od pátého dílu jsem už mnoho neočekával, ale nakonec jsem se dočkal velmi milého překvapení. Po dosti průměrné čtverce, se totiž tato série opět nadechla k nevšední podívané a ovanul ji velmi příznivý čerstvý vítr. Navíc i tentokrát se dočkáme odlišného pojetí původní myšlenky, což už se u této série stalo od třetího dílu takovou „samozřejmostí“. Ovšem v tomto případě to vůbec nebylo na škodu. Pětka je totiž dost ponurá detektivka, skvěle doplněná o psychologický teror a proměnu hlavního hrdiny, který jaksi odsunul pekelné cenobity na vedlejší kolej. Scott Derrickson tímto krokem dost zariskoval, ale ukázalo, že šlo o velmi mazácký tah, který se dočkal kýženého ovoce a hlavně diváckých ovací. My jsme si totiž už tak nějak zvykli, že hlavní hrdina – no spíše hrdinky byly kladnými postavami, které musely čelit atakům ze strany pekelníků, ale zdejší detektiv, je parchant každým coulem, který si to po právu zasloužil. No on vlastně spíše musel čelit vlastním hrůzám a následkům svých činů. Atmosféra nabrala od prvních minut ty správné grády a míra brutality/špinavosti/nechutnosti byla rovněž velmi šťavnatá. Navíc se zde dočkáme i několika nových povedených monster (nových cenobitů), které si pro nás připravili rovněž několik velice chutných scén. Zvláště pak ty dvě mrchy s mrštnými jazyky, které se vám doslova dostanou pod kůži. Velkou pochvalu si však zaslouží především Craig Sheffer, představitel detektiva Thorna. Předvedl velmi slušný herecký výkon a jeho postava tím získala správný šmrnc. 70% ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Z piateho dielu série, ak má na ne vôbec odvahu dívať sa, musel mať radosť aj sám Clive Barker. Noirová atmosféra s psychologicky prepracovanou postavou nejednoznačného detektíva pripomína niektoré jeho poviedky aj film LORD OF ILLUSIONS a pozornosť tvorcov si tu zaslúžil každý detail. Paradoxne prvá časť série, ktorá šla priamo na video, má nielen profesionálny look a nápaditý prístup k téme, ale aj bezchybnú precíznu réžiu, prekvapivo výborný výkon hlavného hrdinu, fantastickú hudbu a stále skvelé efekty. Nie že by sme ako diváci netušili, kam to bude smerovať, ale prepadanie sa do šialenstva je pôsobivé a uvedomenie si pekla dostatočne znepokojivé..Osobne som veľmi šťastný, že sa mi podarilo z toho pekelného kruhu uniknúť... prehral som si znovu niekoľkokrát prvú emotívnu scénu s Josephovou krásnou rodinou a tou nádhernou prostitútkou, a vypol film tesne predtým, ako otvorí kocku. Radšej večnosť váhať, či som neurobil chybu, ako celú večnosť svoje chyby opakovať... ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Pracovní názvy filmu byly Hellraiser V, Inferno a také Hellraiser V: Inferno. (gogos)
  • Příběh tohoto filmu je podobný příběhu knihy „The Ghost Downstairs“ od Leona Garfielda. (ČSFD)
  • Jedná se o první film série, který zamířil přímo do videodistribuce. (gogos)

Související novinky

Neo zastaví Zemi

Neo zastaví Zemi

31.08.2007

Ne, nechystá se pokračování Matrixu, v němž létající kungfista napodobí trik Christophera Reevea z prvního Supermana s obletováním Země takovou rychlostí, až dojde k jejímu zastavení. Řeč je o remaku… (více)

Reklama

Reklama