Reklama

Reklama

Hellraiser IV: Bloodline

  • Česko Hellraiser: Pekelný jezdec (více)
Trailer

Píše se rok 2127. Předurčen k uzavření pekelné brány jednou provždy se Dr. Merchant vydal na misi v boji proti zlu. Ta započala již v 18. století, kdy jeho předek sestrojil ďábelskou schránku, která otevírá bránu do pekel. Celé generace se snažily zlu zabránit, ale až Dr. Merchant nad ním zvítězil. (MIDO FILM)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Hellraiser: Pekelný jezdec“, což je mimochodem další divný český název – „Pokrevní linie“ by zněla lépe a vystihovala by podstatu filmu – je velmi špatným dílem v rámci celé série, ale vzhledem k tomu, kolik už má dílů, jsem si skoro jistý, že tam budou ještě horší kousky. Tenhle je ale tak neskutečně přeplácaný a přitom vlastně bez děje, kde pořádně o nic nejde, že ještě s láskou budete vzpomínat na první film. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 4/10 Děj 4/10 Hudba 3/10 Efekty 4/10/// +možná příběh, nějaké pasti, triky -nic pořádného se neděje, Pinheada dabuje Přeučil a to bylo dost rušivé/// Myslím moje první setkání s touto sérii hororů. Vlastně druhé, ale pětka byla tak špatná, že už si ji nepamatuji. Výhodou čtyřky je, že má alespoň nějaký příběh a trošičku poodhalý vznik kostky, nebo čehože to. Sci-fi rovina je zajímavá, ta historická mě zase nebavila. Pár trikových pasáží je dobrých. Přesto mě tenhle díl nepřesvědčil o kvalitě této série, jestli teda vůbec nějaká je. Takže to, že mě tyto filmy minuli, mě nijak nedrásá./// Celkem 39%/// ()

Reklama

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Do celkem podařené serie se vloudil zmetek. Tohle nebrat. Jediné co na tomto filmu stojí za shlédnutí je první povolání démona rádoby jakýmsi rituálem. Za ten ta jedna hvězdička. Jinak se ptám: Proč něco takového? Proč děj něčeho svého, nadpřirozeného a mystického umisťovat na vesmírnou loď? A ukončit to tááááák příhodně pro nějaký fantastickokomickoromantický film a nikoli pro horor? Naštěstí jsou díly Hellraisera prakticky nenávazné a jediné co stačí je přimhouřit oči, Hellraiser z roku 1996 smazat a jít dál a doufat, že zbytek celé serie nebude ještě horší, protože bych asi neměl ani sílu ji dokoukat. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Filmom sa miesi ďaleka minulosť,prítomnosť aj ďaleka budúcnosť ale ani jedna z tých dejových liniek nemá úroveň a ani ako celok to vobec nedrží po kope.Je tu veľa dialógov a netušil som,že Pinhead je až tak ukecaný.Herci boli slabý a troškou tiež prispeli k veľmi slabému dojmu.O krvavosti snímky hovoriť nemusím je to hellraiser to už samé o sebe hovorí zato,že krvi a nechutností bude dostatok.Príbeh je rozdielny čo sa týka serie a tu je ešte ukázaná historia kocky a kto ju vytvoril.Ale celé to bolo nemastné-neslané,lebo nemusím byť všímavým pozorovateľom ale tento film kopíruje či terminátora alebo Votrelca.Táto časť bola veľmi slabá či po tvorivej,hereckej aj scenáristickej stránke.Aspoň triky boli dosť vydarené. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl je průvodcem historií a divákovi se dostane vysvětlení, jak to bylo se vznikem tajuplné kostky a jejím tvůrcem, hračkářem Merchantem. Jeho potomky sledujeme až do daleké budoucnosti, kde se zatím poslední z nich pokouší realizovat plány svého dávného předka. Cílem je vlákat cenobity do pasti a navždy je sprovodit ze světa. Vizuálně pěkný film, v němž nechybí spousty háků, stažení z kůže, uříznutí hlavy, vnitřnosti ven, krev a pekelný pes, který je vedle cenobitů nejhezčí. Pěkný je i vznik ďábelských dvojčat a jejich společná akce na vesmírné stanici. A samozřejmě půvabná pekelná princezna Valentina Vargasová, které to sluší ve všech podobách, i v té cenobití. Celý film má zvláštní atmosféru díky snovým a pekelným scénám. Ano, první trojice filmů je jasně nejlepší, ale já po letech jednu * přidávám za hřebíky, maso, kůži a háky. A za skvělou kameru. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (13)

  • Postava poručíka Rimmerové (Christine Harnos) z filmu měla být původně muž. Později scenáristé změnili pohlaví postavy na ženu. (ČSFD)
  • Film se odehrává v letech 1796, 1996 a 2127. (ČSFD)
  • Proslov Pinheada (Doug Bradley) ke členům ochranky: „Pain has a face, allow me to show it to you!" použila kanadská deathmetalová kapela Kataklysm jako intro k písni „Il Diavolo in Me" na desce "Epic:The Poetry of War" z roku 2001. (J.e.r.e.c)

Reklama

Reklama