Reklama

Reklama

Den patriotů

  • USA Patriots Day (více)
Trailer 4

VOD (1)

Působivý akční thriller podle skutečných událostí, které následovaly po bombovém útoku na bostonském maratonu 2013. Policejní seržant Tommy Saunders (Mark Wahlberg) se spojuje s odvážnými přeživšími, záchranáři a vyšetřovateli v závodu o čas - musí vypátrat atentátníky dřív, než znovu udeří. Film v režii Petere Berga (Deepwater Horizon: Moře v plamenech) vzdává poctu všem, kteří v Bostonu projevili odvahu a sílu tváří v tvář tragédii a nepřízni osudu. (Magic Box)

(více)

Videa (8)

Trailer 4

Recenze (341)

hansel97 

všechny recenze uživatele

Přemrštěné hrdinský kousek snažící se vypudit z diváka (rozumě Američana) každou slzu hrdinstvím hlavních postav, samozřejmě největších patriotů pod sluncem. Patosu je přespříliš i na tuto odporně dlouhou stopáž, jedinou funkční věcí jsou akční scény a ani ve výkonech to na tuhle celkem slušnou sestavu není žádná hitparáda. Přesně takhle by se rekonstrukce teroristických činů točit neměly. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Berg pokracuje v style nastolenom filmom Deepwater Horizon a snazi sa co najrealistickejsie znazornit nejaku tragicku udalost, ktora postihla americanov. Tentokrat bombovy atentat v Bostone. Po nadseni z Deepwater Horizon som ale tentoraz sklamany. Vdaka tomu co najcivilnejsiemu pristupu to paradoxne pôsobi dost nudne a nezazivne. Behom uvodnej dvadsatminutovky nam ukazu mnozstvo postav, ktore budu mat neskôr vo filme nejaky vyznam, ale je ich prilis vela a mihnu sa na prilis kratky cas, takze nielen, ze si ma nestihli ziskat, aby vo mne ich nasledny kruty osud vyvolal emocie, ale dokonca sa mi dost plietli. Asi je to film urceny hlavne pre amikov, ktory maju tieto udalosti v zivej pamäti a poznaju detaily. Ja som ale o tej udalosti nic nevedel, takze som sa v postavach dost stracal. Najväcsi potencial skryvalo nasledne vysetrovanie, ale posobi dost chaoticky. Asi je natocene verne, ale bohuzial vúbec nie je napinave. Michael Mann alebo Paul Greengrass by z nametu dokazali dostat ovela viac. Jedine co skutocne zaujme je jedna grandiozna a dost drsna prestrelka medzi pachatelmi a policiou. Az to skoro vyzera, ze cely film vznikol kvôli nej. Sklamanim je rozhovor s manzelkou pachatela. Zda sa, ze amici uz s teroristami jednaju v rukavickach. Vysledkom je roztahany nezazivny film s tolkymi postavami, ze vôbec nefunguju emocie, ale kto ma rad kvalitne prestrelky, tak sa to raz oplati vidiet. 4/10. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Ako niekto trefne napísal P. Berg je skvelý po technickej stránke, ale ako rozprávač príbehov je skôr primerný. Asi preto ma prvá polovica filmu až tak nezaujala, prišiel atentát a stále si vravím, čo na tom filme všetci vidia. Keď som jedným okom skontrolobval zostávajúci čas, zistil som, že do konca zostáva viac ako hodina a tušil som, že to pravé ešte len príde. A to fakt prišlo! Zaujímavé to začína byť až po atentáte, prehľadávanie ulíc, pátranie, pouličné prestrelky a hádazanie po domácky vyrobenýcch bômb. Medzi Bergom a Wahlbergom asi preskočila iskra, spolupracujú často, ale tu sa mi Mark nehodil. Tie typicky americké kecy po atentáte, kde manželke hovorí čo videl, ma fakt otravovali. Viac scén tu zaváňalo americkým štandardom -"patriotizmus a súdržnosť američanov za každú cenu". Celkovo slušný film, ale mohol byť výnimočný. Stačilo vymeniť Wahlberga, ubrať z patriotizmu a prvú polovicu o čosi viac oživiť. 80%. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Deň patriotov je podrobná rekonštrukcia bombového útoku na bostonskom maratóne v roku 2013. Dokonca až tak podrobná, že sledujeme obrovské množstvo vedľajších postáv, čo film predlžuje. Určite by nezaškodilo materiál trochu prestrihať a zdynamizovať celé udalosti. Ambíciou tvorcov však bolo podrobné vykreslenie udalostí. Inak ide o napínavú záležitosť s niektorými vynikajúcimi scénami ( napr. výsluch teroristovej manželky ) a notnou dávkou pátosu. Určite doporučujem, lebo takto komplexne som sa o týchto tragických udalostiach nedozvedel nikde. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $45miliónovTržby USA $31,886,361Tržby Celosvetovo $52,461,361Tržby za predaj Blu-ray v USA $4,889,758Tržby za predaj DVD v USA $3,881,319║ Režisér Peter Berg naďalej prekvapuje, konečne sa naučil zdatne režírovať. Po Deepwater Horizon tu máme od neho ďalší drsný bonbónik podľa skutočných udalostí. Je to takmer taký polodokument. Využíva vo filme aj skutočné zábery a výborne dramatizuje dané situácie, má to gradáciu a hustú atmosféru. Herecky to tiež povie svoje. Veľká spokojnosť a normálne sa teším čo ponúkne ďalej. /90%/ ()

Galerie (54)

Zajímavosti (27)

  • Hra, kterou hrají studenti na kolejích, se jmenuje „Call of Duty: Black Ops II“. Jeden ze studentů je skutečným Wahlbergovým synovcem Brandonem. (Caaslav)
  • Mark Wahlberg byl nejprve proti filmu a roli odmítal. Roli přijal až po přečtení scénáře. (Dr Lizal)
  • Scéna dopadení a zatčení Dzhokhara Tsarnaeva (Alex Wolff) byla natočena v den druhého výročí jeho skutečného dopadení. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama