Reklama

Reklama

Den patriotů

  • USA Patriots Day (více)
Trailer 4

VOD (1)

Působivý akční thriller podle skutečných událostí, které následovaly po bombovém útoku na bostonském maratonu 2013. Policejní seržant Tommy Saunders (Mark Wahlberg) se spojuje s odvážnými přeživšími, záchranáři a vyšetřovateli v závodu o čas - musí vypátrat atentátníky dřív, než znovu udeří. Film v režii Petere Berga (Deepwater Horizon: Moře v plamenech) vzdává poctu všem, kteří v Bostonu projevili odvahu a sílu tváří v tvář tragédii a nepřízni osudu. (Magic Box)

(více)

Videa (8)

Trailer 4

Recenze (341)

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Nečekaná pecka, která bez kýče a potosu jede vstříc svýmu konci takovým tempem, že ačkoliv vám na hodinkách uběhnou dvě hodiny, pocitově to připadá jak pár minut! Perfektní skloubení autentických záběrů s filmovou rekonstrukcí, skutečně působící postavy, parádní soundtrack, sebejistá režie a masakrální pouliční přestřelka, která tu nebyla od dob Heatu - to všechno podtrhuje onen strhující hon za pomatenejma zmrdama, který ve jménu Aláha nestydatě vybuchují v davech a myslí si, že mění budoucnost vesmíru! ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Iste bola to obrovská tragédia. A celý proces honby za páchateľmi je spravený formálne bezchybne. Či už sa jedná o únos Číňana alebo o prestrelku na pokojnej ulici. Berg sa snaží zrekonštruovať najsilnejšie momenty. A z preživších sa snaží spraviť hodnoverné a komplexné postavy. Preto tu figuruje toľko mien. Ale nejakého hrdinu tu nemáme. Všetko je to kolektívna snaha o dopadnutie. Občas zažiari Wahlberg, občas J.K. Simmons a takto ideme stále dopredu. Tým, že základný kameň je samotná udalosť, zabúdame na hĺbku postáv, vzájomné vzťahy a nejaký presah voči divákovi. Je to natočené pekne ale necítiť z toho žiadnu silnejšiu emóciu. A keď už príde je príliš vykonštruovaná než, aby skutočne ulahodila. Na taký ľudský príbeh o neľudskom čine je tam toho, čoho sa chystiť, trestuhodne málo. Veľa hercov je tu skrátka len tak do počtu. Bergovi chýba osobitosť režiséra s myšlienkou. Ťahá svoje filmy posledného obdobia smerom ku konzumentovi, ktorý nepotrebuje rozmýšľať. Stačí ak tam dá nálepku - Toto sa naozaj stalo. Mne to ale akosi nestačí. Dokonca aj Ross s Reznorom sú tu akýsi nevýrazní. ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Škoda toho toporného konce, jinak bych šel určitě aspoň na tři. A nebo ještě uvidím, mísí se to ve mně a je to tak nějak přesně napůl. Tahle zcela jistě politováníhodná událost si zasloužila určitě pevnější, režisérskou ruku. Něco na způsob Paula Greengrasse. Jeho Let číslo 93 zůstal pro mě zatím zcela nepřekonán. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Sem velice mile překvapen a u Berga, to platí dvojnásob, čekal sem přehnaně patriotický film, který to bude v tom vlastenectví přehánět a já z toho budu mít tak akorát otok na hlavě. A ono to tak neni, jako jo samozřejmě, je tady dáno že Amerika si tohle nenechá líbit a že je to posílí, ale je to dáno v rozumné míře. Film má dobrý scénář a Berg zkušeně režíruje, filmy velice rychle nabere spád a až do konce, je to napínavé a jde to přímo neodbočuje u zbytečných věcí. Na filmu je dobré to, že tvůrci se trefili do těch postav, takže herci odpovídají postavám, které hrají. U Wahlberga je to trošku mimo, ale tak jasně no. Navíc ve filmu sou poskytnuty reálné záběry a fotky z onoho incidentu, takže film neni odtržen od reality a zůstává nohama pevně na zemi. A poslední velká věc, která stojí za zmínku, je ta noční přestřelka, nevim jestli se opravdu takhle odehrála, ale je mi to jedno, je to realistické a hlavně ty postavy, nepůsobí jako nesmrtelní super vojáci viz Lone Survivor. Takže noční přestřelka, patří k tomu nejlepšímu, co bylo natočeno a J.K. Simmons, tam v ní exceloval, byl jako John Wayne. Za mně spokojenost a slušné překvapení. A respekt ke všem, policistům, záchranářům a lidem, kteří se v těch nejhorších chvílích, dokáží zachovat lidsky, nesobecky a nejednají unáhleně a hloupě. PS : Asijský kluci sou prostě nejlepší. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,BYL TO KRÁSNÝ DEN...V BOSTONU. A ZNENADÁNÍ...NA TEN KRÁSNÝ DEN PADL STÍN. PRO MILIONY Z NÁS JE TO, CO SE STALO V PONDĚLÍ...OSOBNÍ.“… /// Úvodní „katastrofická“ rutina – seznamka s postavama… (ten to položí, ten asi chcípne…)…, do startu zbejvá 12, 11, 10… 3 hodiny… vodevšaď je cejtit tu samozřejmost (jistotu) bezpečí. Jde to fakt rychle, takže najednou cpou frajeři do batohu papiňák… a PRÁSK! PRÁSK!. Až dokumentární filmařina znázorňující chaos, zranění a smrt. Tohle se dělo na místě výbuchů, tohle v nemocnici a takhle se rozjíždí vyšetřovací mašinérie. Mám sto chutí vyrazit na trestnou antimuslimskou výpravu, páč chvíle strávený s těma kryplama dokonale zvednou adrenalin. Stejně jako policajti (ty vole, to je banda čuráků!). Americkej patos z toho místy cáká, ale jelikož jsem neměl naštudovaný podrobnosti – bavil jsem se! Stejně jako u Letu číslo 93. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chystám se na maraton a nechcu, aby mě chytili. 2.) Nevím, jak si vychovat další generaci paraolympioniků. 3.) Thx za titule „num71 a Norus88“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ *** ()

Galerie (54)

Zajímavosti (27)

  • Hra, kterou hrají studenti na kolejích, se jmenuje „Call of Duty: Black Ops II“. Jeden ze studentů je skutečným Wahlbergovým synovcem Brandonem. (Caaslav)
  • Jeden z policistů mluví do telefonu iPhone 5s. K bombovému útoku došlo dne 15. 4. 2013, tedy 5 měsíců před tím, než byl iPhone 5s vypuštěn na trh. (Dr Lizal)
  • Natáčelo se od 29. března do 3. června 2016 v Bostonu, Quincy, Malden a dalších městech státu Massachusetts (USA). (BMW12)

Reklama

Reklama