Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Janě je čtrnáct let a přihlásila se na letní tábor. Těší se na něj, dokud nepotkala Jindru. Je úplně jiný než kluci od nich ze třídy a moc si s ním rozumí. Za pár dní se ale musí odloučit, protože je přihlášená na onen tábor. Vůbec se jí tam nechce a nepomůže ani když předstírá, že je nemocná. Soutěže ji nebaví, hlídku má v dešti, sedne si do mraveniště, svému družstvu znemožní vyhrát... Polepší se? (T369)

(více)

Recenze (68)

Siegmund 

všechny recenze uživatele

Velmi milý film s poučným dějem, který je zasazen do pionýrského tábora. Ale o ty pionýry v něm ve skutečnosti nejde. Jde o to, jak snadno mladá dívka uvěří v podstatě jen tak vyřčeným slovům chlapce, do kterého se zakoukala. Skoro bych řekl, že to je taková dětská verze filmu Lásky jedné plavovlásky. Teprve v průběhu tábora si dívka pomalu uvědomuje, že její vytoužený vztah není takový, jak si ho představovala. A právě proces tohoto uvědomování si je ve filmu velmi pěkně a citlivě zpracován. Pravdou také je, že některým věcem dnešní děti rozumět nemohou. Třeba takovému vyplňování Celního a devizového prohlášení. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Doplňuji si přehled o tvorbě pro mládež sedmdesátých a osmdesátých let.  Leť ptáku, leť, Pohlaď kočce uši, Láska na druhý pohled, Brontosaurus, Outsider nebo právě Údolí krásných žab…..popravdě, neměl jsem ani tucha o existenci této pionýrské romance. Kráska s věkem a vzezřením, že v současné době by už dva roky ukazovala zadek na sociálních sítích, musí na tábor poté, co poznala svého prince na bílém koni. Zápletka, že by se za ni ani Maxim Gorkij nemusel stydět. Jednoduchý příběh, jednoduchá filmařina, jednoduchá agitka uvědomělých vedoucích táboru. Milada Vnuková byla pěkná „žába“ z údolí, ale to je asi tak vše…..ve společné československé kinematografii máme zásadnější počiny pro děti a mládež. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Zaplesá každý, komu se líbí patnáctky (čtrnáctky, šestnáctky...) v bikinách. Jandák jako charakterní soudruh pionýrský vedoucí na zpěv nadabován Karlem Zichem. Cílová skupina v roce 2017: nikdo! Přesto ta letní pohoda plynoucí nejen ze Sázavy (není jmenovaná, ale na výlet se jde na Lipnici, tak předpokládám) se dá lehce snést. Kromě Valy, Jandáka, Myslíkové a mladého Ťuldy všichni naprosto neznámí. Líra jsem nepostřehl. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Příjemný film s kapkou nostalgie a vzpomínkou na dětská léta. 15letá Jana je poprvé v životě zamilovaná, ale musí odjet na pionýrský tábor. Tam jí připadá všechno nezajímavé a otravné a chce, aby ji za trest poslali vedoucí domů. Jenže ony i ty tábory měly něco do sebe a ze svých snů procitne i Jana. Písničky z filmu jsme tehdy zpívali taky a Plavci patřili mezi nejpopulárnější hudební skupiny. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Snímek je nostalgickou vzpomínkou na tábory, v té době pionýrské, plné dobrodružných her, táborových ohňů a s tím spojené trampské písničky. Byla to doba bez mobilních telefonů a jiných digitálních vymožeností a všichni si nerušeně užívali přírodních krás. A přesně takový je tento příběh o zamilované patnáctileté dívce, která na takový tábor jet musí, ale dělá všechno proto, aby byla vyloučena a poslána zpět domů, kde by se setkala se svým chlapcem. Ve svém věku hezká Milada Vnuková ztvárnila tuto dívku přesvědčivě, a jeden by pro ni našel i pochopení. Zajímavostí je role Vítězslava Jandáka, který zahrál velice sympatického táborového vedoucího. Snímek je pro dospělého diváka příjemnou vzpomínkou na dávná léta, dnešní mladí vtom neuvidí nic zajímavého. Oddychový film nejen pro mládež s dívčím příběhem, který povzbudí a potěší. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

  • Filmový debut Otakara Brouska ml. (M.B)
  • Natáčelo se na přehradě Vřesník, v Nezabudicích u Křivoklátu a v Humpolci. Ve filmu se objevil hrad Lipnice nad Sázavou. (Warden75)

Reklama

Reklama