Reklama

Reklama

Lovci myšlenek

  • USA Mindhunters (více)
Trailer

Hrdinové tohoto filmu jsou členové FBI, kteří mají za úkol stát se odborníky na sériové vrahy, tzn. přijít na motiv, pochopit jejich myšlení a na tomto základě, vraha chytit a usvědčit. Tým sedmi mladých lidí je proto poslán na opuštěný ostrov, kde mají pod dozorem arogantního a sobeckého profesionála podstoupit závěrečný test. Jejich úkolem je vyřešit fiktivní případ sériového vraha. Horor nastává v okamžiku, kdy se na scéně objevuje vrah opravdový a postupně likviduje členy skupiny. Na každého z nich používá jiný druh děsivé pasti. Jak přibývá mrtvých a zároveň i stop, začíná být jasné, že vrahem je někdo z týmu a ne neznámá osoba. Podaří se dosud žijícím přátelům včas odhalit, kdo z nich má na svědomí mrtvé kamarády? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (291)

kinej 

všechny recenze uživatele

Takovou blbost jsem už dlouho neviděl. Nemám rád tyhlety rádobypsychologické "thrillery", které se snaží diváky šokovat za každou cenu, a to i na úkor věrohodnosti. Svou stupiditou mi to připomnělo Vraždy podle Jidáše. V těchto filmech vždy tvůrci hodí jednoznačně vraždu na někoho, a pak vinu nějakým, jedno jak moc zcestným způsobem hodí na někoho jiného. Nejčastěji je za tím plán geniálního vraha. K tomu všemu zde absolutně absentoval jakýkoliv náznak napínavosti a lekavých momentů. Raději se koukněte na Gotiku, to sice taky není moc dobrý film, ale alepsoň jde se tam párkrát leknout. ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Jsou to velmi slabé 4 hvězdy, chvilkami bych se klonil ke 3:). Má to dobrý nápad, ALE! Stejně jako ostatní, kdo tento film viděli, budu nadávat na to, že profesionálně vycvičení agenti FBI dělají asi stejné chyby, jako prsatá blondýnka v hororu utíkající do schodů do druhého patra s banánem v ruce místo zbraně. Po bitvě je každý generál a teď můžu říkat: měli udělat to a měli jít tam, ale vážně některé jejich rozhodnutí jsou tak tupé, až je z toho úplná komedie. Má to spoustu much a to nezachrání ani konečný mini zvrat, který byl ke všemu nutný, protože pak by to ještě kleslo na úrovni. Vadilo mi také využívání zorného pole kamery. Zatímco v záběru vidíte jen dvě postavy, kolem kamery běhá milion dalších lidí, aby se mohlo připravit a udělat 'velké překvapení'. Často je totiž nemožné, aby to překvapení, zúčastnění viděli až na poslední chvíli, jak je nám prezentováno. Tu hvězdu nad průměr dávám snad jen za propracovanost všech smrtí z filmařského hlediska, ne z toho logického. A taky byl dobrý OST. 'Tenhle ostrov se používá pro vojenské cvičení, ale jednou za čas mi ho na víkend půjčí.' ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Mám tento film dosť rád, je tu viac než slušné obsadenie a hrá tu tak maximálne 10 hercov, ale sú tu brutálne vraždy, niekedy je to až moc zložitý, napínavý a prekvapivý film. Hlavná zápletka nie je inak zložitá, ale samotný dej, teda tá zaujímavejšia časť sa rozbieha pomerne rýchlo a tak tam nie je veľký priestor pre nudu. Známe herecké obsadenie, niektoré postavy sú sympatické iné zase o niečo menej, ostatne, tak už to proste býva. Trochu ma mrzela krátka účasť Vala Kilmera. Hudba je priemerná, žiadna hudobná pecka. Do poslednej chvíle som nevedel kto je vrah a stavil by som sa, že by ste na to tak skoro neprišli ani vy. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy, kde je skupinka ľudí niekde zavretá bez možnosti úniku, pričom na nich niečo robí bu-bu-bu a postupne ich likviduje. Myslím, že to tak mám už od čias Votrelca. Lovci myšlienok si zakladajú predovšetkým na efektných vraždách, za ktorých vymyslenie a uskutočnenie by sa nemusela hanbiť ani Smrť zo série Nezvratný osud. Scenár síce nebol žiadne terno a pästná chlapská bitka pri konci bola po hereckej stránke skôr na smiech, ale aspoň som sa nenudil. Masky a vizualizácia vrážd však mohli byť lepšie. 65/100 ()

Lhurgoyf 

všechny recenze uživatele

Výborná komédia! Uh, počkať, Minduhnters predsa komédia byť nemala... Tento film má neuveriteľne stupidný scenár, a keď myslím stupidný, tak tým myslím "ještě možná tak o tisíc pater stupidnejší, než Purpurové řeky 2". Nápad s presným časom, kedy zomrie ďalší človek, by v skutočnosti vôbec nefungoval. Vraždy sú síce nápadito spravené (i gore efekty nechýbajú), ale sú strašne moc vtipné, i keď tvorcovia po nás očividne chceli, aby sme sa báli. Všetci ohromne prehrávajú, dejové zvraty sú k smiechu a atmosféra nefunguje. Ale ako som písal - je to dobrá komédia - čiže si tie svoje 2* zaslúži. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (6)

  • Clifton Collins Jr. má svou zbraň Glock, když zjistí, že nemá náboje, vezme si v márnici zásobník od mrtvého kolegy, pak se plazí k výtahu, ale najednou má v ruce Berettu a ve scéně, kdy sedí ve výtahu se střídají záběry na jeho zbraň z profilu, kdy je vidět Glock a na celou postavu zepředu a to je zase v jeho ruce Beretta. (JohnSmith)

Reklama

Reklama