Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komediální seriál z města Most. Luděk Říha (M. Hofmann) žije v polorozpadlém domě po tátovi. Na jeho opravu nemá peníze a popravdě ani chuť. Dluží šéfovi místního podsvětí Romanovi (L. Noha), jeho bývalá žena Ilona (J. Čvančarová) si vzala Němce a syn Tonda (F. Červenka) se za něho stydí. Navíc ho vyhodili z práce. Jedinou jistotou je pro Luďka hospoda Severka a kamarádi v ní. Majitel hospody „jen pro bílé“ Eda (M. Isteník), exkomunikovaný farář (C. Drozda) toužící po tom, aby otočili přesunutý kostel, který by mohl být znovu vysvěcen, trvale nezaměstnaný Čočkin (V. Škultéty), věřící, že díky svým podnikatelským nápadům jednou opravdu zbohatne a Róm Franta (Z. Godla), jediný, který za útratu u Edy má čím zaplatit. (Česká televize)

(více)

Recenze (112)

major.warren 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Most! Po více uměle dělané a černohumorné Lajně a Vyšehradě, či Čtvrté hvězdě a Trpaslíkovi, se vrací Kolečko s Prušinovským, ke svému počátku. Poetikou a lidmi kolem se vrací k Okresnímu přeboru. Most! je nelítostný seriál. Luděk, cikán Franta, reverend, Eda, Čočkin a Ilona či brácha Pavel, jsou už teď legendy. Druhý nejlepší Kolečkův seriál s Janem Prušinovským. V seriálech se mu prostě nemá u nás kdo rovnat. Nejlepší scéna je Pošta pro tebe. Moc dobrý úvodní díl. Skvělé zvraty a navození atmosféry. Dokonalá expozice pro další díly a ten nelítostný černočerný humor. No super!!! ()

Fifer 

všechny recenze uživatele

"Ukaž, Pavle, jak dělaj ty spodky!" První díl výbornej. Kolečko výrazně lepší než v předchozím pokusu (Pouť). Když tady Honajz kritizuje autenticitu, tak dle mého názoru zbytečně. Komedie má přehánět, má si dělat srandu. Tohle není reality show z Mostu, tak je nesmyslný vztekat se, že to není autentický. ()

Reklama

Tesil 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Člověk u toho nesmí moc přemejšlet (televizni manifest se stiznosti na karbanatky byl zbytecny exkurz mimo misu reality) a pak si to kralovsky uzije. Autori jsou opravdu talentovani, rukopis jasne patrny. Ale dle meho trochu plytvaji svym potencialem. Znovu dobre az skvele, provokujici, svezi a osobite. To samozrejme neni vubec malo. Zdaleka ne. Ale clovek se stale nemuze ubranit dojmu, uz od doby paradniho Okresniho preboru, ze ti kluci maji porad na vic. Priklon k vetsi dejove autenticite by, nejen humoru, dilum tvurcu techto kvalit zarucene neubral. A pokud by se dostavil i uveritelny (a prekvapivy) vnitrni vyvoj hlavnich postav, byla by to rachejtle, ktera by mohla vypalit nejenom tuzemsky kinematograficky rybnicek! Vidim tu budouci potencial na nejaky bezohledne dobry bijak. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi to pár kritiků shodí z mostu a povýšeně pohovoří o (ne)kvalitách, přičemž se nezapomene otřít o myšlenkové podhoubí, ale já cením především ten čistý průnik napříč diváckými preferencemi, které slibují bavit všechny, ať už si dáváte dýňové latté v Praze a spíláte zbytku republiky do vidláků, nebo naopak v zapadlé severce pijete na sekeru pátého gambáče z umaštěného půllitru a hrdě nosíte odznáček s českým japoncem na džínové vestě. Dokoukat už to musím jenom proto, abych věděl, zda-li ten balanc Prušinovský s Kolečkem udrží, nebo pak někdo bude psát nasraná udání na neobjektivní dramaturgy na Kavkách. První díl je čistých 10/10, tohle se tady rodí jednou za dvě dekády. ()

ivamka 

všechny recenze uživatele

Voe. Už první zápletka je neskutečně vykonstruovaná. Proč by se Luděk nekoukl do počítače kdy přivezou já už nevím co, ale zápletka o hovně. To by spíš šef chtěl aby přišel v sobotu na šichtu. Slabota zase o ničem. Ve skutečnosti by to bylo, sice už mám po šichtě šefe, ale já se vám na ty měchy podívám. A budou premie, že. Dlužný je na koho se podívá, elektřina odpojená, ale frajer až na půdu. Ale kouknu na druhý díl abych věděla, co si vymyslí za bláboly o lidech bez budoucnosti, kteří jsou děěsní frajeři. ehmm jen v Mostě asi. Musím přiznat po shlédnutí čtvrtého dílu, že to je lepší čím dál tím víc, ale stále nevím, co chce seriál zvěstovat? Lidi jsou fakt svině? To už dávno vím. Kdysi jsem měla možnost uklízet s jednou cikánkou. Jsou opravdu jako v tom seriálu a ještě navíc v práci si člověk musí dávat pozor, protože oni jsou zvyklí vyzobávat jen ty rozinky. Dostanete ten nejhnusnější úsek, nejblbější kýbl s hadrem a smeták....Tak to chodí s cikánama. Ale vlastně se všema. Jen ti cikáni to neumějí skrýt to je jejich chyba. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • V maskérně v televizi hraje „Neusínej“ od Petra Muka. Na autodromu hraje „Terra promessa„ od Erose Ramazzotti. Na konci epizody hraje „Wonderful Life“ od Black. (Duoscop)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno