Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Luděk zjišťuje, že když je špatně, může být ještě hůř. Nutně potřebuje peníze na zaplacení alimentů, ale jezdit s popeláři, jak mu navrhuje kamarád Franta, se mu nechce. Navíc nesmí do své domovské hospody Severky. Jeho život ztratil směr… (Česká televize)

Recenze (94)

Alagaesie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Klandr efektní! „Co já s tim?“ Bohužel, sráči ze státu ve státě by proplatili leda hovno a ještě by se cukali. Chudák Romana. Edův a Čočkynův dialog u pípy pobavil. Exponát nablízko – co by ne? Výbavička v autě hezká... Takže nejlepší místo k seznámení je autoservis? Chudák Kalenda. „Já jsem se takhle dobře cejtil naposled, když jsem se rozved.“ Výpalný je humus. Solidní skládka. Jinde bych Čočkyna nečekal – snad krom knajpy. „Najdeme ti voňavku.“ Luďa bude vymahač? Mě poser... Roman je svině. Houpačky fakt bavěj. Farář s placatkou neměl chybu. S kukaautem dobře. Proč se Tonda holil? ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Je trochu debil, takže by to mohla být postava dost oblíbená,“ prohlásil herec Martin Hofmann a měl zatracenou pravdu. Rýpání do ožehavých témat pokračuje. Všechno se hroutí, kvůli nové podobě sourozence mu dělá problémy bývalá manželka Ilona i majitel oblíbené Severky. Zdá se, že práce výběrčího výpalného pro místního bosse vypadá jako únik od všeho. Scenárista Petr Kolečko zase ukazuje, jaký cit má pro hlášky a jak umí pracovat s timingem. Mísí inteligentní humor se správnou lidovostí, v čemž si každý může najít to své. Prostě ačkoliv je výsledek plný nekorektního humoru, má v sobě i pořádný kus lidskosti a životních pravd. ()

Reklama

tehol 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

sila mostu je v hofmannovi a vedlejsich postavach. opravdu se podarilo dat dohromady zajimave a ruznorode postavy, ktere sice maji na prvni pohled karikaturni charakter, ale jen tehdy, kdyz to u nich chceme videt. cockin, franta, schmitzer, romana, farar, cvancarka a gerd funguji z meho pohledu velmi sveze a sami o sobe. ♦♦♦♦♦ paradoxne nejslabsi mi prijde postava, ktera zatim nejvic hazela s dejem, tedy dasa/pavel, ktera pusobi velmi jednorozmerne. ♦♦♦♦♦ v pribehove lince mi nejvic zavazi syn tonda, protoze ty jeho odbocky za magdou jsou na prilis vazne strune (ac se zde zjevne snazi komicna dosahnout skrze trapnost, bohuzel to uplne nefunguje). imo totiz vyplouva na povrch problem, ze prus+kol nejsou ochotni vytvorit detskou postavu, ktera nebude pusobit svatouskovsky (viz trpaslik, maximalne ve ctvrte hvezde byl jeden cinan(?), ale to byla cista karikatura). coz je silny nepomer, kdyz na druhe strane pomalu vsem ostatnim postavam se v podstate vysmivaji do tvare. nevim, co mela znamenat ta posledni scena, ale obavam se ze, nez odlehceni, to bude dalsi zvazneni. ()

Tesil 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Petře, Honzo, celý kolektive, děkuju, děkuju, děkuju, good job!!! Dík musí směřovat i do české televize, která si vedle Topinky a Doktora Martina troufne nasadit takový kousek. Je mi 44 a normálně cejtím vůni 90´s, kdy se ještě smělo říkat a dělat dnes už bohužel soustu nemyslitelných věcí. V době a společnosti korektních přetvářek, lží a povrchností je seriál Most! laskavým ujištěním, že se člověk ještě nezbláznil, a že to tak nevnímá sám. Co v téhle epizodě vypíchnout? Moc se mi líbila scéna s kozama ("..dobře si je zapamatuj, protože takovej chudák jako ty už takový kozy nikdy neuvidí.."). A pak jak Dáša/Pavel dělala učňákům výklad..."..ten pocit, když je řídící jednotka seřízená správně..", to by jinej takhle dobře nedokázal vysvětlit :) Těším se na pondělí ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tady už jede Most v plné síle. Od lichvářského začátku s hnusnou desítkou, a Luďanem, ze kterého prostě musí jít strach, až po výborné finále, které sype jednu hlášku za druhou "Odvez ho do Chomutova - Do spalovny? - Do nemocnice, vole. Vyklop ho tam, a ujeď" Chudák Franta, prostě mu tam skočil no, tak se s kámošema asi dlouho neuviděj. Godla fakt obecně neni dobrej herec, ale tady se to prostě sešlo tak, že s dobrým dialogem a scénou dokážete vytáhnout i neherce do polohy, že je to super. Jen tomu Tondovi pšenka nekvete, takže asi příjde naci období. Kdo ví, jak to v tom Mostě ve skutečnosti chodí... ()

Galerie (13)

Zajímavosti (6)

  • Když pan Juliš (Jiří Schmitzer) oslovuje Dášu/Pavla (Erika Stárková), aby vedl exkurzi učňů v autoservisu, osloví ji jménem Erika. To je ale skutečné jméno herečky, nikoli její postavy. (rakovnik)
  • Černá Škoda Superb druhé generace, kterou Dáša (Erika Stárková) umývá, má registrační značku 1U7 0861, ale v době, kdy se vozy tohoto typu začaly vyrábět, se takto nízká čísla už nepřidělovala. (Martin_L)

Reklama

Reklama