Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Osmidílný komediální seriál je již šestou spoluprací dvojice PrušinovskýKolečko. V projektu, který si nadsázkou bere na paškál složitá témata, jakými jsou nesnášenlivost či xenofobie, si hlavní roli zahrál Martin Hofmann. Rámec seriálu tvoří příběh Luďka, kterého právě vyhodili z práce, bydlí v polorozpadlé barabizně, dluží, kam se podívá, má problémy s exmanželkou i se synem. A v tom nejhorším za ním přijde pošťák Ondra s pozváním do Pošty pro tebe (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele fabecc1222 k tomuto seriálu (9)

MOST! (2019) 

Skutečný Most, a hlavně Chánov, to jsou skutečné entity a pojmy, neni tak divu, že se tvůrci rozhodli dát děj a volnost jednotlivým specifikům této oblati. Prušinovský - Kolečko, zkušená dvojka, která přináší v našem prostředí jeden klenot za druhým, tady odpálila další ze svých vybroušených děl, který dokáže trefně skloubit sociální kritiku a neskutečné hlášky, což jim může spousta tvůrců jen a jen závidět. MOST! je další z řady seriálů, který přerostl klasické TV vysílání a v mnoha ohledech stačil velmi rychle zlidovět. Stejně tak dal možnost prosadit se novým hereckým tvářím a hercům jako Isteník či Godla v podstatě nastartoval hvězdou kariéru. Takže za mě "Dycky Most" a vstříc další tvůrčí spolupráci. ()

Epizoda 1 (2019) (E01) 

Tvůrci hned od prvních okamžíků ukazují, že se toho nebojí, a znázornění Mostu bude opravdu se vším všudy, na jedné straně s tou sockovou českou povahou, a na druhé straně i s tím falešným pozlátkem různých podivných existencí. "Dycky Most" ()

Epizoda 2 (2019) (E02) 

O trochu slabší než první díl, ale stále dost povedené. Tentokráte to netáhne ústřední partička, ale Schmitzer a jeho senzační past na zlodějíčky. Víc se také projeví Pavel (Dáša) a je tu super ten kontrast toho progresivnismu, transgender a reakcí na to od zabedněných socek z Mostu, kteří se zároveň bojí přiznávat, jak se jim vlastně Dáša líbí, no a kdyby byla cigoška, tak kdo ví... ()

Epizoda 3 (2019) (E03) 

Tak tady už jede Most v plné síle. Od lichvářského začátku s hnusnou desítkou, a Luďanem, ze kterého prostě musí jít strach, až po výborné finále, které sype jednu hlášku za druhou "Odvez ho do Chomutova - Do spalovny? - Do nemocnice, vole. Vyklop ho tam, a ujeď" Chudák Franta, prostě mu tam skočil no, tak se s kámošema asi dlouho neuviděj. Godla fakt obecně neni dobrej herec, ale tady se to prostě sešlo tak, že s dobrým dialogem a scénou dokážete vytáhnout i neherce do polohy, že je to super. Jen tomu Tondovi pšenka nekvete, takže asi příjde naci období. Kdo ví, jak to v tom Mostě ve skutečnosti chodí... ()

Epizoda 4 (2019) (E04) 

Tenhle díl je dle mého jasně nejlepší, tady se jede vážně jeden klenot za druhym. Hned ze začátku to odpálej dementní plešky na kolotoči (totálně wtf odlet z kolotoče, jak Happy tree friends twle). Luďan v Chánově je další totální nářez, hlavně s pokračováním a jeho druhou návštěvou, super práce s kamerou při záběru na průchod rozpadlejma barákama ("Já bych to tak nechal, jako kulturní památku"). Pak se přesunem na závody, kde Žanetka ukáže, že umí rychle odpouštět, a hned napravovat věci i hodně příjemným způsobem...Snědá tíseň, tak to je brutal ("Cigorky už to lajkujou"). A v závěru pak chudák Eda a jeho touhy, kterým prostě nejde odolat. V tomhle díle se to prostě všechno sešlo, od jednotlivých koncepcí scén, přes herecké výkony, až po ikonické hlášky, které hned zlidověli, a zapsali se do historie našeho vysílání. ()

Epizoda 5 (2019) (E05) 

Asi nejslabší díl seriálu, který táhnou hlavně "cigorky" a jejich chování, ať už přenervóznělej cigoš v Chánově, který teda paradoxne odhaduje nejlépe Luďana :D Potažmo stará garda u Luďana doma. Ale linka okolo Dáši se dostává až do takové absurdní podoby, že jí chtěj úplně všichni. Sice pořád dobré, ale chybí tomu nějaká ikonická hláška nebo scéna, která by ten díl potáhla ještě víc nahoru. Uvidíme, kam to Klekí-petra nakonec se Snědou tísní dotáhne. ()

Epizoda 6 (2019) (E06) 

Vidíme tu na jedné straně pokračování takových těch absurdních situací z ranku "Tohle se může vidět jen v Mostě" jako Franta s kytkou na popelářském autě...Na druhou stranu pak prohlubující se trauma u Edy, jestli podlehnout svým touhám, nebo ovládnout své pudy. Bouřlivé dny jsou jedním z nejlepších Cruisových filmů, takže výběr balícího filmu kvituju, a ožírací párty s vodkou a pak volným stylem byla TOPka. ()

Epizoda 7 (2019) (E07) 

Tenhle díl je doslova takovej přerod. Jak tvůrčí, kdy přecházíme od čisté komedie k v podstatě čistému sociálnímu dramatu, tak i charakterovému, kdy postavy definitivně poráží své předsudky a vlivem událostí si uvědomují to, co je pro ně opravdu důležité. Luďanovi chodí opravdu moc hezká pošta - "Neser se do našich dětý" ()

Epizoda 8 (2019) (E08) 

Velmi pěkné zakončení, které trefně dokázalou skloubit všechno to vtipné, co Most! dělalo Mostem! (i Mostem) se skutečným vyvrcholením děje jako takového, a definitivním přerodem charakterů, a vnitřní uvědomění si svého chování. Luďan za ty dva poslední díly prošel takovou charakterovou proměnou, že se mnoho jiných tvůrců může jít zahrabat, jak to tady dokázali mistrovsky napsat. No tak "Dycky Most" a "Je suis Čočkin" ()

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

27. Český lev – výsledky

27. Český lev – výsledky

07.03.2020

Letošní 27. ročník cen České filmové a televizní akademie Český lev se tradičně udílel v pražském Rudolfinu. Večer, inspirovaný tradičním českým cibulákem, plný největších hvězd českého filmu… (více)

Nominace na Ceny české filmové kritiky 2019

Nominace na Ceny české filmové kritiky 2019

03.01.2020

Padesátka českých filmových kritiků oznámila své nominace pro Ceny české filmové kritiky 2019. V čele seznamu stojí film o pomstě Staříci a komedie Jiřího Havelky Vlastníci, oba filmy mají po pěti… (více)

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Reklama

Reklama