Reklama

Reklama

Hořkých sedmnáct

  • USA The Edge of Seventeen (více)
Trailer 2

Nadine (Hailee Steinfeldová) a Krista (Hayley Lu Richardsonová) jsou dvě nerozlučné nejlepší kamarádky, které se snaží protloukat střední školou společně... dokud Nadine nezjistí, že se jí Krista za zády tajně schází s jejím starším bratrem. Dívky si brzy uvědomí, jak tenká je hranice mezi nejlepšími kamarádkami a úhlavními nepřítelkyněmi. Herecké obsazení doplňují Kyra Sedgwicková, která hraje Nadineinu dobrosrdečnou, ale naprosto neschopnou matku, a Woody Harrelson, jenž exceluje v roli pana Brunera, Nadineina učitele Angličtiny a mentora, který se až podezřele dobře vyzná v dívčích neshodách. (Cinemax)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (240)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Milionkrat obohraty pribeh o nasratej teenagerke, ktora nenavidi cely svet a snazi sa to vsetko vtipne komentovat. Bohuzial mna hlavna hrdinka od zaciatku srala. Vlastne som si uvedomil, ze mi bola Hailee Steinfeld mimo filmu True Grit zakazdym nesympaticka. Takze utrapy jej postavy ma prilis nezaujimali. Napriek tomu nehodnotim film ako stratu casu a dokonca by som ho odporucil kvôli jednemu dôvodu. A tym je Woody Harrelson, ktory si tu zahral trpezliveho ucitela, ktory ma s Hailee viacero neskutocne vtipnych rozhovorov. Kazdy jeden ma rozosmial. Jeho postava by si zasluzila svoj vlastny film, ktory by som prijal s nadsenim. 5/10. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

To je mocinky strašňoučké, jak jsou ty dnešní sedmnáctky těžce zkoušené. No úpa hrůzička. Americká Nastěnka odvržená životem, s pálící frndou, nesnesitelná pro sebe i okolí, zkroušená, že její úpa nej kámule Marfuše (poznávacím znamením je neupravené obočí) chodí s jejím starším bráchou. A dopadne to tak, že Korejec je jí bližší než Čunek Kubát ze Zverimexu. Tak tenhle film i jeho značně přebujelé vysoké hodnocení nechápu. Pogratuloval bych Hailee Steinfeld za její dokonale nesympatickou pizdu. Kreace, kdy jsem chtěl film vypnout v jakékoliv jeho fázi. A pak rychle pádit pryč od tohoto filmu k nějakému jinému, kde nebudou zpruzené sedmnáctky prožívat příběhy o tom, co se obvykle nachází u lesa pod papírem. Hodně dlouhý film, hodně náročný na výdrž, absolutně nezábavný a otravný. A nepřekvapivě je autorkou žena. Tak jen doufám, že se s tvorbou Kelly Fremon už dlouho nesetkám. Naděje je veliká, neb žádný jiný filmový počin, kterým by mě hodlala zabít a přinutit mě oholit si varlata, kdyby náhodou na mě letěla nějaká náctka, tato dáma nechystá. Opravdu jsem po tomhle filmu vyřízený. Příště už tento druh filmu nemilosrdně mažu z hardu. Nemíním s tímhle ztrácet čas. Hans Zimmer na tom dokonce hudebně participoval, to snad dělal za hubičku. Film sám o sobě vyzníval extrémně levně. 2/10 ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Film jsem zpočátku ignoroval, ale na doporučení kamaráda jsem jej riskl a jsem v němém úžasu jak perfektní to bylo. Pro mě jeden z nejlepších Coming of age movies of all time. Hailee Steinfeild si zaslouží oscara, poněvadž lépe ztvárnit podrážděného teenejždra, který je ignorován okolím s majícími sklony k sebevraždě už nešlo. Navrch perfektní Wooody Harrelson, trochu vtipu, spousta nostalgie z mládí a silné emoce doprovázející celý film. Hleděl jsem na to do 3 rána jak po 5 red bullech. Jasných 5. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nemohu jen tak přejít skutečnost, že hlavní postava zrovna moc dvakrát sympatií u mě nepobrala. Nikdo jí nic nedělá a ona má pořád takový problém se se vším vypořádat. Jediným komu jsem s herecké sebranky nepokrytě fandil byl Woody Harrelson, aby vydržel nedal naší hlavní hrdince pár facek. Komedie tohle určitě není, protože smát se tady není vůbec čemu. Takovej neškodnej film, na který můžete na druhý den s klidem přestat myslet. 60% ()

campix 

všechny recenze uživatele

Další z teen filmu, kde je hlavní hrdinka neskutečná kráva a vlastně si více či méně kazí život hlavně sama. Totální antipatie, nulová příběhová hodnota, malicherné problémy a pro mě ne úplně přesvědčivá Hailee Steinfeld. Nic méně. Hezky natočeno, místy hodně vtipné a spárované se zajímavou hudbou. Já osobně bych nedoporučil, ale pokud jste konzumentem podobných věcí nebo máte zrovna náladu, tak proč ne. Alespoň Woody Harrelson je hodně fajn. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (5)

  • Kostymérka filmu Carla Hetland řekla, že měla být Nadine vykreslena jako outsider, proto se záměrně vyhla stylu geek nebo goth, protože by existovala možnost, že ve škole taková skupina lidí už je a tím pádem by Nadine někam patřila. Rozhodla se proto pro lyžařskou bundu. Na australském eBayi našla pánskou lyžařskou bundu, ze které kostymérský tým ušil repliku. Řekla: „Věděla jsem, že hledám pánskou bundu, kdyby to byla dámská bunda, bylo by to příliš roztomilé a příliš trendy.“ Jeden z osobních favoritů Carly Hetland ve filmu je šedé tričko, na kterém je nápis „University of Tuktoyaktuk“, odkazující na severní oblast v Kanadě. Toto tričko má pro Carlu sentimentální hodnotu. Řekla: „Nosila jsem s sebou toto tričko v kostymérském kufru od 90. let a čekala na správnou postavu, která ho oblékne. (vojacekr)

Reklama

Reklama