Hostinec U létavého draka (TV film)

Krimi / Romantický

Československo, 1971, 84 min

Eva Sadková

Poctivé herecké výkony hlavních představitelů nelze nepochválit, ale film na mě působil místy značně nudně a nezajímavě. Ale jinak další důkaz, že i televizní inscenace měly tenkrát ještě svoji kvalitu. Hvězdičku navíc za konec, na který se opravdu vyplatilo počkat.(25.1.2010)

Také mám ten dojem,že tehdejší televizní tvorba byla na slušné úrovni.Samozřejmě,že všechno ne,ale dost věcí se povedlo.(26.2.2012)

anglicky ironická pohádka o tom, jak fádní se někdy jeví pravda a jak lákavá je lež. S minimem prostředků (celkem primitivní kašírovaná výprava) a skvělými hereckými výkny všech zúčastněných je dosaženo celkem působivého účinku - zvláště poslední slova nepoučitelné Hanzlíkovy postavy stojí za to...(25.1.2010)

Nepříliš složitý příběh o naivním bohatém mladíkovi jenž se zamiluje a doplatí na to. Příběh sice trochu pokulhává v tempu i zábavnosti, ale je podepřený herci, kteří nikdy nezklamou, a tak se dočkáme skvělého rozzuzlení, jenže nepřekvapí, ale nezklame. Drobná detektivní zápletka je ku prospěchu věci. 80%(13.7.2011)

Pro příběhy pana Sheridana Le Fanu mám slabost a toto staré televisní zpracování je velice kvalitní. Výkony herců neruší ani kašírovaná laciná výprava.(24.1.2010)

Vynikající adaptace povídky klasika hororu Sheridana Le Fanu - Pokoj v hostinci Dragon Volant. Čarokrásná hraběnka v podání Jany Brejchové, které to opravdu sluší (její fotografie v profilu na csfd pochází právě z tohoto snímku) a roztomile naivní anglický gentleman Jaromír Hanzlík. V dalších rolích excelují taková esa jako Vladimír Šmeral (hrabě), František Husák (angličanův sluha John), Jiří Adamíra (falešný markýz). Atmosférické a věrné knižní předloze.(24.1.2010)

Detektivní inscenace s lehce hororovým nádechem.Skvělý herci,výborná atmosféra.(28.1.2008)

Nadprůměrná televizní inscenace s kriminálně-hororovými prvky dovršena překvapivým zlomem. Výborné herecké výkony J.Hanzlíka, F.Husáka, V.Šmerala, J.Adamíry a P.Haničince.(25.1.2010)