Reklama

Reklama

Akční horor, který režisér Guilermo del Toro natočil podle známého Mignolova komiksu, vypráví o Chlapci z pekla, který přišel na svět v roce 1944. Tehdy se ho snažili využít spřeženci Zla v nacistických službách - nesmrtelný Rasputin (Karel Roden), gestapačka Ilsa a maskovaný zabiják Kroenen. Malého ďáblíka však zachránil a vychoval doktor Broom (John Hurt), který pracoval pro Američany. Dospělý Hellboy (Ron Perlman) žije v přísně utajeném Úřadu pro výzkum paranormálních jevů a spolu s žabím mužem Sapienem (Doug Jones) a dívkou Liz (Selma Blairová), která umí v rozčilení vyvolat výbuch či požár, jsou využíváni při mimořádných operacích FBI. Zlo se však nevzdává. Trojice pekelných vyslanců se vrací, aby dokonala své temné dílo, a Hellboy se jim musí postavit... (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (797)

Cival 

všechny recenze uživatele

Ztěží se bráním nadšení, které je překvapivě schováno za tímto krystalicky čistým kvartetem hvězdiček. Trailery mě nijak nenadchly, o to víc jsem si užil výsledek, který jednoznačně stojí na dvou jménech - Guillermo Del Toro a Ron Perlman. Většinu smetany asi slízne Perlman, kterému pekelná maska sedla jako ulitá a trousí jednu božskou hlášku za druhou. Ale nebýt skvělého scénáře Del Tora, z něhož čiší obrovská láska k látce, správná fanouškovská zažranost a talent pro břitké a coolozní pecky comicsového střihu, mohl by se Perlman snažit sebevíc a bylo by to k ničemu. Takhle parádně prokreslenou postavou se může pochlubit málokterý hrdina ze stránek kreslených sešitů, jeden vtipný bonmot stíhá druhý a z každé scény je cítit láskyplná nadsázka, která dělá z Hellboye sypatickou a životnou postavu (skvělé žárlící scény, pohodářská namachrovanost i hlášky). Navíc Del Toro má jedinečný cit pro comicsovou atmosféru a skvělý timing akce, která když přijde (není ji moc, ale i samotný nácek s nožema za to stojí:-), nestačí na ní superlativy. Uvážím-li jak moc jsem se bavil, nejradši bych dal tomuhle ďáblíkovi kilo a už teď kupoval volňásky na premiéru dvojky. Bohužel jsou zde ale i některé neoddiskutovatelné zápory - jako nevýrazný Karel Roden, kolísající tempo a průměrné triky, kterých je sice vzhledem k rozpočtu slušná porce, ale v některých scénách nestojí za moc. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

I když dávám jen tři hvězdičky, je třeba to brát ode mě jako pochvalu, páč filmy podle komiksů ňák nežeru. Tenhle ale určitě patří mezi to lepší, co jsem z "komixáků" viděl (čestná výjimka je Batman, jehož první dva díly jsou nadstandartně dobré). Karel Roden dal své postavě patřičné charisma, skvělý ale byl Ron Perlman, který "udělal" asi polovinu kvality snímku. ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Del Toro měl tuhle látku opravdu rád a je to vidět. BOHUŽEL měl tudle látku rád až moc a nevěděl kdy přestat. Hodinu a půl se pořád někam honěj, a metaj jeden joke za druhým, a dalo by se říct, že je to fakt psina (něco jako prvních 20 minut SW III). Jenže pak se během poslední hodiny snaží najednou dát věcem hlubší smysl, všechno vysvětlit, dát dohromady, a film ztratí tempo, svižnost, i půvab. A ta finální chobotnice, tu sem fakt nepochopil. Nicméně díky první hodině a půl dávám ty 4 ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

první polovina téměř bezchybná, Perlman si krade celý film pro sebe (což vlastně při názvu filmu Hellboy zas tak divné není, ale někdy se musíte divit, jak moc to v jiných filmech nefunguje, takže jsem to zmínil), trousí suché hlášky, střílí z obřího kvéru a nosí stylový kabát.. Ostatní postavy, hlavně na nervy lezoucí Manning jsou taky docela vtipné, no na charisma hlavní postavy ztrácejí dost, pro Perlmana byla role jako stvořená.. del Toro taky samozřejmě nelenoší a zase v dostatečné síle prodává svoji fantazii a cit pro kompozici a vizuál, příšerky jsou úžasné, hudba divná, Roden nechutný a jde to dopředu velmi rychle ve stylu většiny komiksovek.. Snad bych měl výtku pouze na ukončování některých scén. No škoda odbytého finále, kdy šlo z toho boje jak psychického, tak fyzického vytěžit mnohem víc, včetně zapojení se těch potvor z jiné dimenze. Je k tomu špatně sestříháná, chybějí nějaké zapamatovatelné scény a žel dokonce tentokrát i hlášky.. Nudné, ale díky zbytku filmu to samozřejmě není nic tak strašného a ta první polovina, hlavně pak ten první boj je prostě úžasný.. I am fireproof, you're not :)) ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Kde chybí světlo, vítězí temnota...... Hellboy sa nehrá na nič hlbokomyselné, jednoducho chce baviť. Svojou štýlovosťou, hláškovaním, podarenými maskami a efektami, záporákmi (hlavne ten nacistický assassin), akciou a humorom sa mu to darí veľmi dobre. Veľká fantázia a zručnosti režiséra pomohli k tomu, že Hellboy je jedna z najzábavnejších komixoviek pod slnkom. Ešte dodám, že hlavný hrdina je na zamilovanie. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (61)

  • K menší komplikaci došlo ve chvíli, kdy se ve scéně měl poprvé a naposledy ukázat mrtvolně bledý Kroenen bez masky. Trikaři počítali s tím, že Ladislav Beran bude mít světlou pleť, a on přišel na natáčení opálený. Museli ho tedy namaskovat nabílo. (Specs)
  • Natáčení nebylo pro Rona Perlmana úplně snadné. Nanášení masky trvalo denně čtyři hodiny. A při výrobě scény, ve které Hellboy skáče na jedoucí vlak, se nenechal nahradit kaskadérem - a výsledkem bylo zlomené žebro. (imro)

Související novinky

Hellboy se brzy dočká dalšího rebootu

Hellboy se brzy dočká dalšího rebootu

19.02.2023

Po posledním Hellboyovi z roku 2019 od režiséra Neila Marshalla (epizody Hry o trůny) to vypadalo, že se rudý ďábel z pera Mikea Mignoly na pár let zase uklidí někam stranou. Snímek totiž narazil u… (více)

Hellboy sprintuje před kamery

Hellboy sprintuje před kamery

07.07.2017

V Hollywoodu obvykle trvá mnoho let dostat film před kamery, takže je vcelku šokující, jakou rychlostí se hýbe kupředu reboot Hellboye. Ještě na začátku roku to vypadalo, že máme šanci na klasickou… (více)

Zemřel legendární John Hurt z Vetřelce

Zemřel legendární John Hurt z Vetřelce

28.01.2017

Většina herců je ráda, když za život nastřádají hrstku výrazných rolí. John Hurt, jenž nás právě opustil ve věku 77 let (zákeřná rakovina...), ale na tak malé ambice kašlal. Hurt začal hrát ve… (více)

Reklama

Reklama