Reklama

Reklama

Koruna - Série 2

(série)
Trailer 2
Velká Británie, 2017, 9 h 48 min (Minutáž: 55–62 min)

Tvůrci:

Peter Morgan

Kamera:

Stuart Howell

Hudba:

Lorne Balfe

Hrají:

Claire Foy, Matt Smith, Catherine Bailey, Ed Cooper Clarke, Chloe Pirrie, John Sackville, David Shackleton, Michael C. Hall, Yolanda Kettle, Vanessa Kirby (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Začíná nová éra. Královna Alžběta se snaží zorientovat ve stále se měnícím světě a udržet přitom pohromadě své království i manželství. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (57)

BoredSeal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série obsahuje v neprospěch mé zábavy míň politiky a historie (která je občas lehce manipulovaná, aby se z ní vykřesal nějaký lepší dramatický smysl) a na natahované stopáži převládají díly fantazírující soukromé a intimní rozhovory šlechtických párů. V důsledku toho mě už postava královny se svým klišovitým chováním mezi urážením se na manžela a pečováním o růže začala dost otravovat a začal jsem chápat aspergeráky, kteří si pouští seriály na rychlost 1,5x. ()

Ediebalboa 

všechny recenze uživatele

2. série kráčí ve šlépějích té první, co se týče nadstandardní výpravy a scenáristické práce. Místo, kde však minule úřadoval a do určité míry i zastiňoval Winston Churchill královskou rodinu, teď zeje prázdnotou. Absenci velké persony naštěstí Morgan řeší po svém, když seriál víceméně rozepizoduje a zároveň přitom dílčími příběhy šikovně dokresluje manželství královského páru. A člověk se toho dozví opravdu hodně. O Charlesovi, nacistech, módních účesech...vyberte si. Nabídka je pestrá a bez výjimky výborná. ()

Reklama

hansel97 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Méně ucelené vyprávění z kroniky královské rodiny, než nabídla první série. Morgan se v druhé sérii odtahuje od historického dění a preferuje tematicky laděné epizody, kdy se občas trefí a občas o něco méně. Jako celek však pokračování táhne k výšinám několik výborně natočených epizod hlavně prozkoumávajících psychiku postav. Herecky i přes limitovaný prostor velmi vzrostla od minulého roku Vanessa Kirby, která se tak více než vyrovnává excelentním výkonům Foy a Smitha. (nejlepší epizoda - Dear Mrs. Kennedy) ()

PAVEK 

všechny recenze uživatele

Druhá série byla o jednu hvězdičku slabší než ta první. Pořád se jedná o velmi kvalitní seriál, který ve svém žánru v podstatě nemá konkurenci, ale oproti první řadě tomu skutečně "něco" chybělo. Možná bych řekl, že druhá série měla méně takových těch dramatických okamžiků, podpořených skvělou hudbou, u kterých člověk až mrazilo v zádech a kterých bylo v první řadě mnoho. To u druhé sezóny tak trošku absentovalo. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Taky si myslím, že druhá série The Crown je v mnoha ohledech lepší, než ta první a v mnoha ohledech se jí "jenom" vyrovná. Ovšem první, šestý a poslední tři díly byly naprosto geniální a osobně je považuji za to nejlepší, co jsem v televizních seriálech viděl za hodně dlouhou dobu. I všechny zbývající epizody jsou ale skvostným divackým zážitkem, který si, stejně jako v případě první série budete pamatovat hodně dlouhou dobu. Matt Smith a Claire Foy byli opět nepopsatelně skvostní a mě v tom seriálu budou strašně chybět, protože jejích výkony (stejně jako všech ostatních) byly naprosto výjimečné a výtečné. Epizodičnost mi skvěle sedla, seriálu to docela prospělo, nepůsobí vůbec natahovaně - právě naopak, tempo všech epizod je až smrtící, dialogy, scénáře, herecké výkony a hudba, to vše je nepopsatelně skvostné a já se nemůžu dočkat třetí série, ve které mi všichni budou strašně chybět. Opět jeden z nejsilnějších zážitků vůbec. 100%. A dejte někdo Psychora do psychora, prosím. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (3)

  • Mladý Filip odlétá z Německa do školy Gordonstone na palubě letadla Junkers Ju 52/ 3M. Stroj se začal sériově vyrábět v Německu v roce 1931, výroba byla ukončena ve Španělsku v roce 1952. Luftwaffe zpočátku používala letoun i v roli středního bombardéru (Legie Condor a při napadení Polska), později pro transportní účely a jako stroj pro přepravu výsadkářů. (Necrotongue)

Reklama

Reklama