Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nebojácnou malou rybku Nemo uloví potápěč a odveze daleko od domova do svého akvária. Jeho velmi starostlivý otec Marlin se ihned vydá za svým synkem na dalekou pouť. K němu se připojí Dory, milá rybka, která ovšem trpí poruchou krátkodobé paměti. Na cestě spolu potkají vegetariánské žraloky, frajerské želví surfaře, fascinující medúzy a stále hladové racky! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (898)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Geniální animák po všech stránkách. Od roku 2003 navíc mnou viděný bezpočtukrát díky dětem, nic mu to ale u mně z na oblíbenosti neubírá. Když jsem dnes komentoval Hledá se Dory, uvědomil jsem si, že Nema ve své databázi viděných a komentovaných ještě nemám. Děti film zbožňují a kdyby už ani nic jiného, klauna film tak zpopularizoval, že kdykoliv a kdekoliv u akvárií či v podmořských světech když vidím děti za sklem zírat na tu oranžovo-bílou rybku, slyším je nadšeně volat NEMO! Nejen ty své! Tady je to jednoznačně za 5 kamínků nacpaných do filtru ! * * * * * ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Z technického hlediska je animace opravdu úžasná, už jen za tu vodu by si tvůrci zasložili absolutorium. Hlavní však je perfektně promyšlený příběh, u kterého se baví všichni diváci bez rozdílu věku. Dokonce i narážky na jiné filmy jsou vtipné i bez jejich znalosti! Celý film je dramatičtější a lidštější než většina hraných dramat. Klobuk dolů - jeden z filmů roku. ()

Reklama

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Moje srdcová záležitost a taky jeden z nejlepších animovaných filmů, který jsem kdy viděla. Skvělá animace, dobrý příběh a výborný český dabing, což se jen tak nevidí. Doris mě vždycky rozesměje, hlavně její dokonalá velrybština "Můůůůůžeš náááááum pooouuuurááááádit?" a hlavně pamatuj, že Ryba je kámoš, ne žrádlo. 5* ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Nejprve bych chtěl pochválit český dabing, který se opravdu povedl (originál jsem neslyšel). Proč to nejde u hraných filmů? Animace je opravdu skvostná. Kam až zajde Pixar příště? Příběh je svižný, vtipný, plný nápadů. Být víc takových filmů pro děti, zakoupím si dudlík a budu chodit na každou novou premiéru. Sláva Pixaru!!! ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrná, avšak nijak oslňující pohádka. Z amerických studií už vypadla řada lepších animovaných snímků (Shrek, VALL-I, Příšerky, Vzhůru do oblak,...). Z prostředí oceánu si už raději pustím Příběh žraloka, který je vtipnější a na můj vkus uvolněnější, žádné "srdceryvné" rodinné drama. Což o to, prostředí v Nemovi je nádherné a rozhodně se u něj člověk nenudí, na můj vkus se však příliš snaží poučovat... 80% ()

Galerie (71)

Zajímavosti (93)

  • Pohyby žahavých "chapadel" sasanky vytvořil stejný program, jenž hýbal Sulleyho srstí ve filmu Příšerky s.r.o (2001). (D3VIL)
  • V zubařské ordinaci je kromě akvária rovněž několik hraček - mezi nimi je i Buzz Rakeťák ze série Toy Story. (lardko)
  • Nemo byl pojmenován po kapitánu Nemovi, fiktivní postavě indického knížete Dakkara z románů Julese Verna – „20 000 mil pod mořem“ a „Tajuplný ostrov“. Nemo pochází z latiny a znamená "nikdo". (Trajektt)

Související novinky

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

04.09.2018

Pokračování velebeného hitu Úžasňákovi 2 je nyní oficiálně nejvýdělečnějším animovaným filmem v Americe. Nejen to, jsou zároveň prvním animákem, který si tam došel pro 600 milionů dolarů. Celkově pak… (více)

Kovbojové versus emzáci?

Kovbojové versus emzáci?

18.06.2008

Ano, a dokonce ve dvou projektech. O plánované adaptaci komiksu Cowboys & Aliens, kterou pro DreamWorks a Universal produkují Brian Grazer a Ron Howard, jsme už psali. Na světě je scénář autorů… (více)

Reklama

Reklama