Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nebojácnou malou rybku Nemo uloví potápěč a odveze daleko od domova do svého akvária. Jeho velmi starostlivý otec Marlin se ihned vydá za svým synkem na dalekou pouť. K němu se připojí Dory, milá rybka, která ovšem trpí poruchou krátkodobé paměti. Na cestě spolu potkají vegetariánské žraloky, frajerské želví surfaře, fascinující medúzy a stále hladové racky! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (14)

Trailer 5

Recenze (898)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Keď som prvý krát uvidel poster, dôkladne som si ho obzrel, a medzitým mi niekto dohodil, že to vraj bude väčšia bomba ako Shrek. Nezaoberal som sa ani s predpoveďou ani s reklamami. Tým lepšie to dopadlo. A ajkeď sa to vôbec nedá porovnať s ostatnými animákmi (čo je naopak dobré), šlo o vydarenú rozprávku, ktorá mala grafiku ocenánského sveta na nerozoznanie od reálneho. Príbeh je pohodový, dialógi vtipné. To hádam úplne stačí. Nie je to však kult, ako sa o ňom pošepkávalo. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Slušný animák se spoustu opravdu povedených scének, u kterých jsem se válel smíchy :-). Někdy mě až udivuje, co všechno je možné vytvořit pomocí počítačové grafiky. Na tvářích jednotlivých ryb vyjádřit tolik různých pocitů je opravdu báječné a skvěle se na to kouká. Asi chyba, že jsem Nema viděl až po Ratatouille, Úžasňákových či letošním Wall-E, protože stále nemohu film úplně docenit, což je obrovská škoda. Každopádně lepší čtyři hvězdičky a možná časem přidám i tu pátou :)........ ()

Reklama

ChewieDC 

všechny recenze uživatele

Nehledě na výtečnou animaci, barvy, světla a všechny ty věci okolo vytvářející ze CGI postav a prostředí skutečný živoucí svět, vyznačuje se Finding Nemo hlavně krásným, dojemným a vtipným příběhem o hledání cesty otce a syna k sobě. Napětí, smích, emoce a neuvěřitelně krásně prokreslené a psychologicky detailní postavy dělají z obyčejného dětského animáku umělecké dílo. Musím říct, že se to Pixaru zase povedlo... ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Pro mě naprostá špička mezi animovanými filmy. Animace nejen skvělá, ale i nádherná, dojímavý, ale nevtíravý příběh, a jemný humor díky sklerotické Dory, Anonymním rybožroutům, imbecilním rackům a zubaři s jeho smrtonosnou neteří. Nutno ovšem vidět v originální verzi, Willem Dafoe, Geoffrey Rush a Eric Bana se v takových rolích jen tak nevidí, totiž neslyší. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Nejprve bych chtěl pochválit český dabing, který se opravdu povedl (originál jsem neslyšel). Proč to nejde u hraných filmů? Animace je opravdu skvostná. Kam až zajde Pixar příště? Příběh je svižný, vtipný, plný nápadů. Být víc takových filmů pro děti, zakoupím si dudlík a budu chodit na každou novou premiéru. Sláva Pixaru!!! ()

Galerie (71)

Zajímavosti (93)

  • Americký filmový institut v roce 2008 zařadil snímek na 10. místo v žebříčku nejlepších animovaných filmů. (TheDude)
  • Ve starších filmech plavaly ryby nepřirozeně, bez viditelné fyzické námahy, a tak si animátor Dylan Brown s kolegy pořídil stodvacetilitrové akvárium, aby nastudovali jejich pohyb. Natáčeli je kamerou, studovali zpomalené záběry a své výsledky konzultovali s předními oceánografy a ichtyology . (duklak2)
  • V zubařské ordinaci je kromě akvária rovněž několik hraček - mezi nimi je i Buzz Rakeťák ze série Toy Story. (lardko)

Související novinky

Pixar chce sázet na své slavné značky

Pixar chce sázet na své slavné značky

včera

V roce 2016 se prezident Pixaru Jim Morris nechal slyšet, že studio chce stavět výhradně na originálních projektech. Už tehdy totiž směr filmovému světu udávaly hlavně sequely, spinoffy a obecně… (více)

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

04.09.2018

Pokračování velebeného hitu Úžasňákovi 2 je nyní oficiálně nejvýdělečnějším animovaným filmem v Americe. Nejen to, jsou zároveň prvním animákem, který si tam došel pro 600 milionů dolarů. Celkově pak… (více)

Kovbojové versus emzáci?

Kovbojové versus emzáci?

18.06.2008

Ano, a dokonce ve dvou projektech. O plánované adaptaci komiksu Cowboys & Aliens, kterou pro DreamWorks a Universal produkují Brian Grazer a Ron Howard, jsme už psali. Na světě je scénář autorů… (více)

Reklama

Reklama