Reklama

Reklama

Obsahy(1)

„Léta randění, blbnutí na seznamkách a je to pořád stejný. Kretén střídá kreténa," povzdychne si hrdinka filmu a její další rande na inzerát s tváří Lukáše Pavláska se rychle zařadí do jejího oddílu katastrof a kreténů. Podobný seznam příšerných schůzek postupně rozšiřují i další postavy. Sezn@mka je totiž komedie o mužích, ženách a zajímavém fenoménu doby - internetové seznamce. A samozřejmě o tom, co všechno se na takovém rande naslepo může stát. Ale pozor, v rybníku hledajících se může objevit i dravá štika. Jiří Langmajer jako šéf seznamky čelí stížnostem nespokojených dam. Ve jménu firmy a ve jménu příležitosti, která dělá zloděje, musí ukázat, že chlapi nejsou pouze idioti. S šarmem a roztomilostí slavného filmového Kristiána vyráží jako nové rande na schůzky s klientkami. Vyzbrojen informacemi z jejich dotazníků vystupuje jako muž jejich snů. Po několika naplněných schůzkách ovšem beze stopy mizí. On totiž manželku nehledá, on už doma jednu má. A ta má zase kamarádku a ta hledá na seznamce a tu Jiří Langmajer taky svede. Smyčka kolem záletníka se začíná utahovat a ve vzduchu visí společný ženský slib, že pomsta bude sladká . . . (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (274)

angel74 

všechny recenze uživatele

Sezn@mka je soubor poněkud ubohých scének, který když se odvážím nazvat filmem, tak se asi budu hodně rouhat. Jakmile se na začátku nepříjemně mihl Lukáš Pavlásek, věděla jsem, že to není dobré znamení. Bohužel jsem se nemýlila. S přibývajícím časem mě zavalila spousta trapných situací a ještě k tomu hrála nevkusná hudba oplývající dost žalostným textem. (25%) ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

No, hodnotit film jako sled videoklipů, docela by to ušlo. Hodně vtipné jsou třeba scény, kdy si holky povídají, místo jejich slov slyšíme muziku, a jejich rozhovor se odehraje až později s pohledem snad na les nebo co. Asi to bylo tak mizerně natočené, že se to takto vyřešilo. Vůbec by mě zajímal dojem autorky celého filmu. Některé repliky na papíře mohly vypadat zajímavě, ale ve filmu se to brutálně nepovedlo, takže snad ani režisérka (a scénáristka v jedné osobě) by nemohla říct, že se jí film líbí. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ve filmu Langmajer prcá dvacítky což je značně originální pro českou kinemtografii a zdá se, že naše scénaristika se dotýká absolutního vrcholu. V jedný scéně se dočkáme snad 3x product placementu, tak amatersky natočeného že jsem nechápal, ale film měl velkou kliku trefil mě v době, kdy jsem přesně podobný typ "velezábavy" potřeboval a vyhledával, takže odpady tady sice chápu, ale já měl zrovna údobí kdy přesně tohle jsem potřeboval a považoval to za odlehčení. ()

Arnyfe 

všechny recenze uživatele

Tento cíleně uvědomělý film rozvedu v několika následujících bodech. Internetové seznamky fungují na bázi postupových metod jak je již zachyceno v několika scénách a Modus operandi je opakující se spojnice mezilidských vztahů, lichotek, přetvářek, nadsázek, zveličování a egoistického hedonismu. Společnost jako taková je již naočkovaná způsobem využívat placených portálů a vytvářet se k obrazu sebe samému. Většina lidí je naprosto zaneprázdněna a pokud mají možnost tak využijí jakékoliv šance k seznámení právě přes internet, což je mnohem rizikovější než klasické oslovení na ulici, kde dochází k souhře hlasového projevu, dívání se z očí do očí a rádoby vtipných glosů. Muži jako alfa samci využívají svých pudů jakmile si jim naskytne jakákoliv šance k seznámení stejně jako samečci v přírodě, jelikož vypouštějí feromony stejně jako samičky a vzniká pak mezi nimi sexuální pouto. Kdyby to vše fungovalo jak v přírodě tak by vznikl mezi lidskými druhy neskutečný sexuální chaos a přetlak. To vše je konzistentně zachycené v patřičných scénách což filmu dodává určitou gradaci a poukazuje na dnešní seznamovací tendr. Zajímavá je odpověď Jiřího Langmajera v roli Kristiána na palubě letounu ke konci filmu na otázku proč jsou muži takový od Zuzany Kajnarové v roli Hedviky letušky - cestující a Kristián nato odpoví tak nadneseně v dobrém rozmaru s originálním dovětkem, který bych tu nechtěl nějak prozrazovat. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,VŠICHNI CHLAPI JSOU STEJNÍ. SMIŘ SE S TÍM A BUDEŠ ŠŤASTNÁ...“ /// Ale kdeže… takhle ani náhodou dno českýho filmu nevypadá! Jde spíš o to, jak nevážně jste schopni polemizovat o stavu nezadanejch ženskejch v našich končinách a smířit se s výsledkem, že chlapi jsou hovada. Jistě, nechyběj občasný nejapný exhibice, ale pozitivum, že to nenudí, spolu s československým soundtrackem a všudy přítomným product placementem je přebouchá. Prostě taková rychlovka na hoďku a půl (a už mi kurva nevolej!). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že každý zboží má svýho kupce. 2.) Vystresuje mě jedině stařecká bradavice. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Galerie (25)

Zajímavosti (13)

  • Režisérka Zita Marinovová o svojom prvom filme povedala: "Dva roky som mala chrobáka v hlave a premýšľala, o čom to bude. Pôvodná idea bola, že napíšem coververziu Kristiána, pretože ten film milujem. Len som si lámala hlavu tým, kde by dnes pracoval. A zoznamka sa mi zdala najefektívnejšia pre nadväzovanie vzťahov so slečnami. Začala som písať a v podstate riskovala, že tvorím do šuplíka. Poznala som ale človeka z branže, ktorý sa tak nejako prelieva šoubiznisom, zaisťuje investorov a ktorého meno nechcem uvádzať, ale bol to on, kto ma povzbudil k natáčaniu. Sľúbil zaobstarať peniaze." [iDnes.cz] (Raccoon.city)
  • Zita Marinovová prezradila, že film na tému "zoznamka" v dobe, keď predložila scenár, nebol jediný. Na podobné témy tam boli tri scenáre. Producenti si nakoniec vybrali jej scenár, na čo ju doteraz obviňujú, že jej scenár nebol prvý a že im ho ukradla. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama