Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Báječná dobrodružství, veselé příhody a neuvěřitelné nebezpečí čekají na mezinárodní hvězdné obsazení v podobě tří neobvyklých hrdinů, kteří se pokusí vyhrát krutou sázku v Cestě kolem světa za 80 dní. Výstřední londýnský badatel Phileas Fogg (Steve Coogan) vynalezl letadlo, elektřinu a další skvělé objevy, ale celý svět ho chápe jako outsidera. Zoufalý, že ho nikdo nebere vážně, Fogg se vsadí s Lordem Kelvinem (Jim Broadbent), ředitelem Akademie věd, že obletí zeměkouli a to za pouhých 80 dní. S dalšími dobrodruhy Passepartoutem (Jackie Chan) a femme fatale Monique (Cécile de France) Fogg zahajuje šílený let kolem světa. Na své cestě se dostávají do nejexotičtějších koutů na zemi, moři i v oblacích. Dobrodružný let doprovázejí různé překážky i různí lidé v podání hvězdného obsazení včetně Arnolda Schwarzeneggera, Roba Schneidera, Kathy Bates a Owena a Luka Wilsonových. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (468)

Nancy 

všechny recenze uživatele

Smysl vzniku tohoto filmu mi silně uniká. Ačkoli děti (podle statistik) nečtou a jméno Jules Verne jim moc neřekne, film je dělaný cíleně pro dětské publikum. V kině jsem jsem si připadala, jako když ostatní diváci sledují úplně jiný film - všichni se úžasně bavili, každou chvíli se něčemu smáli a já dospěla do stádia, že mě pomalu i mrzelo, že mám mozek a nedokážu se bavit s nimi. Navíc zapojení Jackieho Chana s jeho bojovým uměním vadilo. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

nerad hodnotím filmy pro děti. myslím si, že toto je film hlavně pro děti. aspoň můj 11-ti letý syn se velmi dobře bavil. příběh P.Fogga a jeho putování, znají asi všichni. je jen rozdíl, jak příjmeme nabídnuté dobrodružství. pokuď se chcete bavit nesportovním chování lorda kelvina, ale hlavně tím, jak W.F. během cesty získá přátele, najde lásku a nosí ženské šaty a to vše za pečlivého dohledu věrného sluhy passeparta a jeho příbuzných jste na správném snímku. pak vám svalnatý princ Hapi bude připadat jako třešnička na dortu a akční scény J.CH. na vás sice budou působit dětsky, ale což, vždyť každej je tak starej jak se cítí... . ()

Reklama

Phobia

všechny recenze uživatele

Že se v tom ztrapňují Jackie Chan a Owen Wilson, budiž, u těch jsem na demenci zvyklá a zvláště první jmenovaný je pro mě indikátorem filmové sračky, kterou je záhodno ignorovat. Že se pan guvernér rozloučil takto trapnou rolí, to taky překousnu - však si jich v kariéře stihnul střihnout víc (doufám, že z toho těhotného chlapa se po nocích pomočuje, protože já z toho noční můry mám a to jsem viděla stěží 10 minut). Ale Kathy, moje milovaná Kathy Bates v téhle hyperslátanině - ve společnosti, bože můj, Jackie Chana?!? Chce se mi plakat. Hodnocení vynechávám, pro mě jde o nekoukatelnou záležistost, těch pár minut života u rádoby zábavného třeštění mi už nikdo nevrátí... ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Kung fu Verne? No, spíš kungu fu než Verne. Protože když pominu Foggovu sázku a pár jmen, tak tu z Verna není nic. Což by nevadilo, protože variace a originální pojetí mi nevadí, pokud dostanu odpovídající náhradu. Což jsem bohužel nedostal. Asi to měla být cestovatelská groteska, ale ač je to plné ztřeštěných situací, humoru, který by opravdu pobavil a rozesmál je pomálu. Cestou potěší camea slavných osobností od van Gogha, přes Toulouse-Lautreca až po bratry Wrightovy, pár vizuálních lahůdek a možná některé choreograficky zábavné souboje, ale nestačí to, abych dorazil do cíle cesty kolem tohoto filmu s pocitem spokojenosti. Spíše s pocitem, že bych udělal lépe, kdybych to místo těch 115 stihl za 80 minut. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá dobrodružno akčná komédia s Jackie Chanom. Má zaujímavý príbeh o vedcovi, ktorý chce spolu so svojim komorníkom obísť svet za osemdesiat dní a tým sa presláviť, ale ľudia z Akadémie vied urobia všetko preto, aby mu v tom zabránili. A komorník Jackie Chan chce navyše vrátiť vzácnu šošku do svojej rodnej dediny. Spracovaný je dosť dobre, kvôli typu príbehu sa tu často menia prostredia, kedže sa tu vystrieda viacero krajín a všade sa odohrá niečo zaujímavé, takže nudiť sa tu rozhodne nedá. Akcie tu nie je málo a je aj celkom slušná. Ako to už býva, tak Chanovej Hong Kongskej tvorbe sa to nevyrovná, ale aj tu sa nájde viacero zaujímavých prvkov a situácií. Najviac sa mi páči akcia v Číne, ktorá je tým najlepším, čo Jackie Chan predviedol zo všetkých svojich amerických filmov, ale zaujímavá je aj cesta s balónom. Humoru je pomerne dosť a nie je zlý, ale ani moc vtipný. S hereckým obsadením som nadmieru spokojný. Je tu príjemné hlavné trio, ktoré nemá problém si získať sympatie diváka, ale aj množstvo menších úloh, ktoré potešia ako Arnold Schwarzenegger, Sammo Hung, Maggie Q a mnohí íní. S réžiou a technickou stránkou som spokojný, film je dobre natočený, pôsobí veľkolepo, má veľmi dobrú výpravu a zaujímavé efekty. Od tohto filmu som pôvodne čakal len to najhoršie, ale nakoniec som spokojný. Samozrejme to nie je žiadny veľký hit, ale má svižný dej, dobrú výpravu, slušnú akciu a veľmi dobré herecké obsadenie. A v lepšom americkom filme sa už Jackie Chan pravdepodobne neobjaví. Objektívna kvalita filmu- 67%, film sa páči mne na 75%. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (27)

  • I když výpravná dobrodružná komedie přišla na celých 110 mil. amerických dolarů, za první víkend (18.-20. 6. 2004) vydělala v severoamerických kinech jen 7,5 milionu a celkově pak rovných 24. Součet celosvětových tržeb pak byl neveselých 72,2 milionu. (imro)
  • Vizuálna podoba filmu sa nesie v duchu "futuristického retra". Inšpiráciou pre tvorcov boli päťdesiate roky 20. storočia a toto obdobie integrovali do doby, v ktorej sa odohráva dej. Dôvodom bolo, že ľudia vtedy často rozmýšľali nad budúcnosťou, nad tým ako bude vyzerať, a začali sa stavať aj prvé kozmické rakety či podobné veci. (Greenpeacak)
  • Bojové scény si Jackie Chan (Passepartout/Lau Xing) často vymýšľal sám a režisér bol jeho nápadom otvorený. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama