Reklama

Reklama

Špunti na vodě

  • Česko Špunti na háčku (neoficiální název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Rodiče bratrů Igora (Jiří Langmajer) a Davida (Hynek Čermák) chystají zlatou svatbu. Z Kanady přilétá jejich bratranec Ondra (Pavel Liška), povahou tak trochu dobrodruh. Bratry napadne, že nejlepší by bylo vyrazit za rodiči na kánoích po řece jen ve třech, tak, jako za starých časů. Jenže od dob společných spanilých jízd se leccos změnilo. Třeba to, že Igor a David jsou ženatí a mají děti. Uvítací večeře pro Ondru, který přijíždí se svou mladou přítelkyní Zlaticou, se nezadržitelně mění v katastrofu. Zlatica, která touží po dítěti, se dozvídá, že Ondra má dceru, o které se jí nezmínil. Igor své ženě Nele (Tatiana Vilhelmová) a jejich dcerám výměnou za pánskou jízdu slíbil rodinnou dovolenou, na kterou kvůli práci nemůže odjet. Davidova manželka Alice (Anna Polívková) si sice nemůže vynachválit manželovu péči o jejich čtyři děti, jenže jinak je její svérázný muž v domácnosti naprosto nepoužitelný. A tak, když slavnostní tabule mizí pod nánosem sazí z komína, který David opět zapomněl opravit, všem ženám dojde trpělivost. Zanechávají pány napospas dětem a vyrážejí na kolech na dámskou jízdu. Tátové se ale nevzdávají a rozhodnou se vydat na vodu v kánoích i se všemi dětmi. A tak nyní již desetičlenná expedice vyplouvá na dvoudenní plavbu vstříc dobrodružstvím a spoustě bláznivých zážitků... (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (362)

troufalka 

všechny recenze uživatele

Jakmile vidím žánr Rodinný / Komedie, pojmu podezření. Bohužel se v takových 90 % moje podezření potvrdí ...Špunti na vodě se tváří jako pohodová letní komedie a také jsou pohodovou letní komedií. Bohužel s naprosto předvídatelným scénářem. Děj si tak nějak plyne, od počátku jsou rozdané karty - každá postava se proflákne hned v prvních scénách, takže každý ví, co od ní může očekávat ato také dostane. Ani míň ani víc. Měl by přijít nějaký moment překvapení, ale ten se utopil někde v Sázavě nebo zemřel spolu s Ferdou v první třetině filmu. U každé repliky mi hned naskočí možná odpověď a ta také zazní. Zdá se, že pan režisér dobře studoval, ví, jak se má napsat scénář a velice dobře ví, co funguje u jiných autorů. Film nemá originální ani příběh ani prostředí nebo postavy. Pak už to záleží pouze na rozpoležení a náročnosti diváka. Někdo se pobaví, u jiného to proplyne, ale ani jeden z těch dvou si za rok nevzpomene, o čem to vlastně bylo. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Při mém vztahu k dětem ve filmech jsem se tomuto snímku dlouho vyhýbal, při mém dnešním českém filmovém odpoledni na něj už ale došlo, a překvapivě to byl dnešní nejlepší filmový počin (to asi mluví za vše). Kdybych měl hodnotit českou populaci podle toho, jak ji vidí naši scénáristé, byli by všichni muži tupá hovada a ženy nesnesitelné harpyje. Já naštěstí vím, že je deset procent obyvatelstva úplně v pohodě, takže jsem si dovolil občasný smích, slabší pasáže jsem celkem vydýchal a na ty dva kousky to nakonec stačilo. ()

Reklama

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Krátce po premiéře Špuntů na vodě jsem dělal pro časopis, pro kterej pracuju, rozhovor s režisérem Jiřím Chlumským. Bylo to nesmírně zajímavý povídání o Fellinim a našich dalších oblíbených klasicích, o smyslu použití filmové hudby a podobně. Vrtalo mi hlavou, proč tak inteligentní člověk točí samý hlouposti. A pak mi to sám objasnil: kdyby měl točit jenom ty filmy, které chce, nikdy by se prý neuživil. Špunti na vodě (zase naprosto zrůdnej název českýho filmu) je přesně z toho ranku - prostě zakázka. Ovšem zpracovaná schopným režisérem do co nejlepšího výsledku. Jistě - okatá vykrádačka "komedie století" je tak moc vidět, až to bolí. Vlastně není ani moc vtipná, je Bystroněm mizerně napsaná a najdou se v ní otravnosti jako dva vodáci, co koukají po Kateřině Coufalové (dceři Pavla Lišky), celá ta linka byla dost otravná, nebo nadrženej slovenskej majitel penzionu, co vyjede po Janě Kvantikové (která je ovšem mimořádně rozkošná, vyjel bych po ní taky). Naštěstí je celý film složený z fajn herců (prima, až na Goldflama, ten sice má minimum prostoru, ale i tak přehrává, až to bolí) a kupodivu sympatických dětí. A hlavně - a to právě přičítám hlavně režisérskému umu - krásná letní prázdninová atmosféra. Především to bych na Špuntech vyzdvihl jako nejlepší. Pohoda, klídek, prázdniny. Při sjíždění jezu nebo na scéně na kolotoči jsem měl pocit, že je mi zase deset a mám prázdniny. No a co chtít víc. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Šprcky ve vodě. Langoš, Lišák a Čermi vyrážejí na český tok Sázava, aby naservírovali poctivý vodácký zážitek, ehm, přežitek. Čas od času přijde vlna, kdy se uloupí námět z jiného proslulého filmu, nejlépe z komedie (minulého) století, který i s jubilejní existencí desítek let může fungovat stejně dobře v létě a o prázdninách. Obrácený koncept, v němž by do jeskyní, lesů a hor vyrazily se svojí drobotinou hormonálně nevybalancované a převelice nepůvabně otylé čtyřicátnice, je krajně zavrženíhodný. Proto vždy uvidíte převelice nepůvabné padesátníky, kteří si hrají na starostlivé taťky jen do okamžiku, než své potomky vítězoslavně předají až do příštích filmových prázdnin svým manželkám. A stát se na řece i mimo ní může leccos. Třeba vaše dvě děti dostanou život ohrožující alergii po požití ovocného poháru, nebo vaše pubertální dcera, jejíž rozbouřené hormony by spoutaly i pedofilního dědu, se kterou jste ale odcizen, protože jste se nikdy nepodílel na její výchově a její dětská léta jste trávil v zahraničí, a vůbec nejhorší je, když na prázdninách střetnete dva výrostky, kteří vilně krouží kolem vaší dcery do doby, než jim paragrafy vyhlásí válečný stav. Tak tohle jsou tři momenty, které si lze z filmu úspěšně zapamatovat. A dál už toho moc není. Vodáci si do přírody sice přinesli dobrou náladu, jen ten scénář byl v zásadě líný. Marcela Bystroně vzít po hlavě pádlem. Moc kvalitních scénářů na kontě nemá, jestli vůbec nějaký, tudíž by byl zázrak, kdyby stvořil něco extra. Režisér Jiří Chlumský režíruje podle současného trendu, kdy se tak nějak všechno uplácá do jedné hroudy, z níž si divák něco odkrojí, co se bude zamlouvat. Nikdy z toho ale nevznikne nic kompaktního a fakt zábavného. Aby ženský prvek nepřišel zkrátka, drahé polovičky (Anna Polívková, Tatiana Vilhelmová a Slovenka Jana Kvantiková) výletníků se až nesmyslně pohybují kolem jejich trasy, samozřejmě se s nimi neustále míjejí, jen je občas zahlédnou v dálce, aniž by je identifikovaly, z čehož pramení pár vtipů, pro někoho to ale vůbec nemusí být vtipné. Když už film sahal po šesti bodech, přišel krkolomný závěr, prostě pro babičky ve věku šedesáti let. Ostatně si dost dobře nedovedu představit, že by do kina na film přišly mladší ročníky. Ten film je tak zaprděný nemoderní starobou. A co ten název filmu? Čtrnáctiletá slečna, která je na vodě přítomna též pod přísným dohledem rodiče, je "špunt"?! Do příslušné kategorie už moc nespadala ani odrostlá Nelly Řehořová coby Langošova dcera. Chyběl vám vůbec takový film? Mně rozhodně ne. V televizi s podobným triviálním konceptem strašil prázdninově seriálový Matonoha a spol. Jelikož je Langoš, Čermi a Lišák jiná herecká kategorie, dotáhli jej do kin. Pro domácí projekci se tenhle film hodí víc. Jeho osmdesáti minutovou přítomnost lze strpět. Utopit se můžete za jiných, podstatně závažnějších okolností. 4/10 ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Špunti na vodě sází zejména na sympatické herecké obsazení, dospělými herci počínaje a těmi dětskými konče. I když se jedná v podstatě o jednoduše a přímočaře napsaný film o rodinných strastech i slastech, tak i přesto dokáže mile pobavit, místy i napnout. Musím pochválit, že tvůrci přehnaně nemoralizovali a vyhnuli se lacinému humoru, čímž zabránili vzniku dalšího z mnoha scenáristických paskvilů posledních let. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (10)

  • Titulní píseň „Sázava“ složil Michal Hrůza. Song vyšel též na Hrůzově albu Sám se sebou (2017). (Yardak)
  • Místo, kde bydlí Václav (Arnošt Goldflam) a Lada (Dana Syslová), je Brdíčkův mlýn a nachází se ve Šlakhamrech. Bufet, kam jde Eliška (Kateřina Coufalová) koupit dršťkovou polévku, se nachází v tábořišti Mexicana a je v Budčicích. Holky na kole se ubytují v Masarykově táboře YMCA ve Soběšíně. Pouť se nachází v Sudějově. Závěrečná svatba proběhla v kostele sv. Anny v Sudějově, ale ve venkovním záběru předtím vidíme kostel sv. Havla v Podvecích. Jinak dalšími zajímavými místy mohou být Trpišovice, Votice, přírodní rezervace Stvořidla, Křešice, lom Štětkovice v Bořená Hora a Podolí, kde byla farma Laca Matuščáka. [Zdroj: filmovamista.cz] (SONY_)
  • Největším oříškem pro filmaře bylo schovat pod kostým neopreny. Během natáčení byla totiž celkem zima. (SONY_)

Související novinky

Týden nejúspěšnějších filmů BEST FILM FEST

Týden nejúspěšnějších filmů BEST FILM FEST

13.07.2017

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 13. do 19. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama