Reklama

Reklama

Špunti na vodě

  • Česko Špunti na háčku (neoficiální název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Rodiče bratrů Igora (Jiří Langmajer) a Davida (Hynek Čermák) chystají zlatou svatbu. Z Kanady přilétá jejich bratranec Ondra (Pavel Liška), povahou tak trochu dobrodruh. Bratry napadne, že nejlepší by bylo vyrazit za rodiči na kánoích po řece jen ve třech, tak, jako za starých časů. Jenže od dob společných spanilých jízd se leccos změnilo. Třeba to, že Igor a David jsou ženatí a mají děti. Uvítací večeře pro Ondru, který přijíždí se svou mladou přítelkyní Zlaticou, se nezadržitelně mění v katastrofu. Zlatica, která touží po dítěti, se dozvídá, že Ondra má dceru, o které se jí nezmínil. Igor své ženě Nele (Tatiana Vilhelmová) a jejich dcerám výměnou za pánskou jízdu slíbil rodinnou dovolenou, na kterou kvůli práci nemůže odjet. Davidova manželka Alice (Anna Polívková) si sice nemůže vynachválit manželovu péči o jejich čtyři děti, jenže jinak je její svérázný muž v domácnosti naprosto nepoužitelný. A tak, když slavnostní tabule mizí pod nánosem sazí z komína, který David opět zapomněl opravit, všem ženám dojde trpělivost. Zanechávají pány napospas dětem a vyrážejí na kolech na dámskou jízdu. Tátové se ale nevzdávají a rozhodnou se vydat na vodu v kánoích i se všemi dětmi. A tak nyní již desetičlenná expedice vyplouvá na dvoudenní plavbu vstříc dobrodružstvím a spoustě bláznivých zážitků... (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (362)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Nenáročná pohoda. 1) Troufnout si na remake komedie století vyžaduje odvahu a sníženou soudnost. Dílo 59letého Jiřího Chlumského (režie) ani 49letého Marcela Bystroně (scénář) není zrovna přehledem kvality či úspěchů. Ale musím připustit, že snímek je lepší, než jsem čekal. 2) 45letý Pavel Liška (bratranec Ondra z Kanady) je v civilní roli příjemný a zřejmě na sobě zapracoval i pokud jde o tělesnou schránku. 3) U hlášky Zopakuj, co jsem řekla! jsme se doma hluboce zasmáli. 4) Dnešní filmové titulky obsahují vskutku všechny myslitelné služby. Zaznamenal jsem zde nejenom catering, ale i WC servis. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Docela fajn filmeček s povedeným humorem, který však doplácí na několik hloupých momentů. Nevím, proč filmaři musí za každou cenu přicházet s takovými hloupými "jakože zvraty" (viz to uplavání věcí). Vidím tady hodně nevyužitý herecký i příběhový potenciál. Přitom z toho sálala fajn pozitivní letní nálada a nenudil jsem se. No nic, tak snad příště to bude lepší. 70% ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Tak jsme poprvé vyrazili do vesnického kina v Domoušicích, za vstupné 60 Kč! Sál sice nebyl moc útulný, v první řadě jsem měl zvrácený krk, ale film jsme si užili. Protože jsme šli s dětmi, mohu mluvit i za ně, neboť jsme se bavili jak my dospělí, tak právě špunti. Myslím, že tvůrcům filmu se podařilo skloubit moderní humor a vtip pro více generací. Je pravda, že situace byly povědomé každému, kdo sleduje film, ale zábava se zde odehrává v rovině konverzační. Obsazení bylo výborné, od známých zavedených herců po děti a mládež. Škoda jen, že autoři neprojevili více invence právě na vodě a přes krátkou stopáž byl děj natahovaný několika zbytečnostmi, ale délka filmu byla vlastně i pro děti ideální. Navíc i naivně okatý product placement s dějem naštěstí ubýval. Pro mě milé překvapení a prima zábava. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Poledňákování na vodě, které sice neirituje, ale nemá nic, co by jej nestáhlo pod válec jezu českých rodinných komedií posledních dekád. Úporná snaha stvořit nesmrtelnou hlášku jak z expedice Ydykseb a Brouskova hudba avizující dramatický moment či blížící se vtipnou chvíli, pádlovaly neomylně přímo k němu.. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Taková oddychovka, která občas vykouzlí úsměv a místy obrátí oči v sloup. Nejpozitivnějším dojem zůstává výběr herců ústředních partnerských trojic, kteří v rámci scénáře odvádějí maximum co šlo, neboť zde není opravdu co hrát. Dětští hrdinové už tolik nechytnout, až na nejroztomilejší zrzavou holčičku, kterou jsem kdy viděl. Zápletka je opravdu triviální slepenec scének, které i díky rodinnému humoru fungují. V momentech, kdy se režie snaží o napínavou akci jako jízdu v peřejích v hloubce půl metru, pádů na stojaté vodě, tak to celé působí tragicky, až trapně. Když si tyto momenty člověk odmyslí, dostane průměrnou komedii. Rozhodně se nekoná další S tebou mě baví svět nebo rodinný film s Tomášem Holým.......5/10 ()

Galerie (51)

Zajímavosti (10)

  • „S panem režisérem Jiřím Chlumským se mi pracovalo skvěle. Vždy věděl, co chtěl a šetřil naším i jeho časem. Doufám, že jemu se se mnou také natáčení líbilo. Špunti na vodě bylo moje první natáčení s panem režisérem a doufám, že ne poslední. Pan režisér měl kolem sebe skvělý tým lidí. Všichni mě moc bavili,“ řekl Filip Antonio. (SONY_)
  • Největším oříškem pro filmaře bylo schovat pod kostým neopreny. Během natáčení byla totiž celkem zima. (SONY_)
  • Místo, kde bydlí Václav (Arnošt Goldflam) a Lada (Dana Syslová), je Brdíčkův mlýn a nachází se ve Šlakhamrech. Bufet, kam jde Eliška (Kateřina Coufalová) koupit dršťkovou polévku, se nachází v tábořišti Mexicana a je v Budčicích. Holky na kole se ubytují v Masarykově táboře YMCA ve Soběšíně. Pouť se nachází v Sudějově. Závěrečná svatba proběhla v kostele sv. Anny v Sudějově, ale ve venkovním záběru předtím vidíme kostel sv. Havla v Podvecích. Jinak dalšími zajímavými místy mohou být Trpišovice, Votice, přírodní rezervace Stvořidla, Křešice, lom Štětkovice v Bořená Hora a Podolí, kde byla farma Laca Matuščáka. [Zdroj: filmovamista.cz] (SONY_)

Související novinky

Týden nejúspěšnějších filmů BEST FILM FEST

Týden nejúspěšnějších filmů BEST FILM FEST

13.07.2017

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 13. do 19. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama