Reklama

Reklama

King Kong vs. Godzilla

  • Japonsko Kingukongu tai Gojira (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ponorka narazí do plovoucího kusu ledu do kterého byla Godzilla (Gigantis) v předchozím dílu zasypána. Jakmile to zjistí armáda, vyšle proti Godzille rakety a letadla, ale Godzillu to nezastaví a půjde dál na Tokio. Mezitím je nalezen na tropickém ostrově lidoop, kterému místní domorodci říkají King Kong. Poté, co zničí obrovskou chobotnici, je polapen a odvezen z ostrova, protože vědci věří, že on je jedinou nadějí na záchranu Tokia. Godzilla mezitím začne pustošit celé Japonsko a při prvním setkání Konga zažene do města. King Kong tam najde ženu, do které se zamiluje a začne město ničit (s ní v ruce). King Konga nakonec polapí a odvezou ke Godzille. Začne největší souboj nejslavnějších obřích monster. (Spinosaurus)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

Lavran 

všechny recenze uživatele

King Kong - hrdina bez bázně a hany, přeborník na přímý kop se skalisky všeho druhu (natrénováno v tichomořském přerostu) kontra Godzilla - ještěrka atomového věku trpící nadváhou a handicapem v podobě mozku velikosti burského ořechu. Finální "showdown" kombinující všechny možné i nemožné styly boje je jedním z nejkulervoucnějších (a zároveň i nejkomediálnějších) výstupů ve světě filmu a rozhodně by neměl minout nikoho, kdo se rád pobaví formou "řehnil se tak, až se za břicho popadal". Hodnocení je mimo veškeré konvenční kategorie. Vrcholný guilty pleasure. ()

Kmotr76 

všechny recenze uživatele

Oproti první (a koneckonců i druhé) Godzille a dalších kaiju společnosti TOHO sledujeme jasný kvalitativní propad, který ale vůbec nevadí. Přesně ten film, který je tak hloupý, až je zábavný. Scéně, kdy King Kong rve strom Godzille do tlamy, se nelze nesmát. Stejně jako souboji King Konga s obří chobotnicí nebo Kongově jízdě po zadku z hořy Fudži. Souboj dvou legendárních příšer zcela naplnil má očekávání, možná je i po shlédnutí první Godzilly předčil. ()

Reklama

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Druhý film, který jsem od režiséra Ishira Hondy viděl. První byl Godzilla - Útok z neznáma. Čekal jsem něco podobného, ale byl jsem velice, opravdu velice příjemně překvapen. Takhle jsem se u filmu opravdu už velice dlouho nezasmál. Už jenom ty schválně neuvěřitelně naivní triky mě tak pobavili, že bych hodnotil dobře, ale celkové výkony dvou monster byly famózní, především závěrečný souboj byl snad tou nejlegračnější bitkou, kterou jsem ve filmu kdy viděl. Opravdu vřele doporučuji všem filmovým fanouškům, protože tohle si nemůžete nechat ujít. Mám opravdu nutkání hodnotit plným počtem, ale to je snad jen krátká euforie po zhlédnutí. Přece jenom se zde našlo pár trošičku nudnějších a slabších míst a zdravý rozum mi to nedovoluje. Proto to vidím na zasloužené 4 hvězdičky, ale možná někdy v budoucnu, po dalším zhlédnutí, ještě jedna přibude. ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Jakmile se na začátku dozvíte, že film vznikl k 30. výročí vzniku společnosti Toho, nelze nadále nic očekávat. Jen snahu vytřískat z oblíbených ikon béčkových filmů další peníze (což se jim ostatně povedlo). Samotný film je vcelku zábavný, ale ne tak trapně, že by se člověk za břicho popadal. Navíc zamrzí, že soubojům King Konga s Godzillou je věnováno mnohem míň času, než by se na oslavence slušelo. ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Stále by som si prial aby sa dej sústreďoval viac na monštrá ako na ľudí, no vlna nadhľadu akú som očakával tu už prítomná je. Neviem do akej miery cielene, ale je. Navyše so zlepšujúcimi sa efektami (aj keď stále poväčšine vyzerajú úsmevne), slušnou kamerou, výpravou a širokouhlým obrazom, to vo svojej dobe mohol byť celkom nabitý veľkofilm. P.S.: Nečakal som že budem, ale fandil som King Kongovi. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (25)

  • Herec Šoiči Hirose, který ztvárnil King Konga, musel být v kostýmu monstra během natáčení zašit a nemohl tedy mezi jednotlivými sekvencemi natáčení vylézat ven. To vedlo k několika kuriózním a dosti nebezpečným situacím – jednou se například stalo, že kostým vzplál a Hirose v něm musel bezmocně čekat na pomoc ostatních členů týmu. (Israha)
  • Původně měly být všechny scény s monstry natočený pomocí stop-motion techniky, ale režisér tuto možnost zavrhl kvůli rozpočtovým omezením a většinu scén hráli herci v kostýmech. (Dreadd)
  • Film se ve své době stal obrovským kasovním trhákem a v současnosti se při zohlednění míry inflace jedná o dosud nejvýdělečnější film o Godzillovi vůbec. (Israha)

Související novinky

King Kong se vrací?

King Kong se vrací?

28.07.2014

Studio Universal chystá nový filmový vesmír, ve kterém by se měli potkat Drákula, Vlkodlak nebo Mumie. Klasická monstra ale nebudou ta jediná, která bychom měli v budoucnu potkávat na velkém plátně.… (více)

Reklama

Reklama