Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o tom, jak mladý rytíř a jeho starostlivý otec najdou nejen cestu jeden k druhému, ale také lásku a štěstí... Pohádku o rytířích, unesené princezně a kouzelném náhrdelníku odvypráví Česká televize na Štědrý večer. Vincent (Jan Komínek), rozvážný a mírumilovný mladík, který rád čte a maluje, je pravým opakem svého otce (Lukáš Vaculík). Ten má jako vysloužilý a ambiciózní rytíř silnou potřebu svého syna neustále opatrovat a zahrnovat ho důležitými radami. Dokonce jej doprovází i na zkušenou do světa. Na cestě se setkají s černokněžníkem, vystaví nebezpečí říši víl a musejí svoji chybu napravit. A samozřejmě osvobodit i krásnou princeznu (Lucie Černá). Nakonec rytíř pochopí, že ne vše se dá vyřešit mečem, a Vincent si uvědomí, že se zlem je nutné bojovat. Láska krásné princezny a půl království k tomu je pak zákonitou odměnou. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (340)

RelaxMan 

všechny recenze uživatele

Za poslední roky se u nás nedaří točit dobré pohádky. Naopak některé zahraniční stojí ta to. Tahle pohádka se mi, ale po té řadě špatných zdá podařená. Příběh je dobrý. Baví mě ty scény ala " Princ a Večernice " a " O statečném kováři ". Ono taky co v pohádkách dál vymýšlet. Casting herců se povedl, obzvlášť Lukáš Vaculík mě hodně bavil. Lokace moc pěkné a soundtrack s Xindlem X též podařený. Co říci na závěr: S výsledkem jsem spokojen a zároveň jsem smířen s tím, že u nás pohádky jako např. " Tři veteráni, S čerty nejsou žerty... " se prostě již bohužel nenatočí. ()

campix odpad!

všechny recenze uživatele

ČT1 se svými novými vánočními pohádkami nachází stále větší dno. Letos zabodovali opět na plné čáře a Pravý princ je opravdovým pohádkovým odpadem. Takhle zoufale neoriginální a nezajímavou pohádku už jsem dlouho neviděl. Logiku byste zde hledali marně, ale tak je to pohádka a v tomhle oko přimhouřit můžeme. Zbytek ale nestojí ani za zlámanou grešli. Takhle opravdu ne. Pak se diví, že lidé koukají stále na ty samé klasiky, ale tímto průjmem to opravdu nezmění. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Tady je zase nazvraceno, jen co je pravda, přitom tahle pohádka si to absolutně nezaslouží. Ok, možná to nemusela čt dávat na štědrý večer, jelikož nemá ani za mák vánoční atmosféry, ale to Pravého rytíře nedělá špatným, to ani omylem. V první řadě je tu moc fajn premisa, která se nenuceně vine celou pohádkou, kdy se naznačuje, že pero je mocnější meče (a umění vědět a myslet mocnější umění dát levej hák), ale ani v nejmenším to neznamená, že je pohádka méně rytířská, naopak se tu ctnost galantní rytířskosti a vědění skvěle doplňuje, takže výsledek není trapný, ani příliš jednoduchý, což vůbec není snadné, leč tvůrci to zvládli. A pak je to také dobře zahraná dobrodružná pohádka, kde sice titulní rytíř působí na první pohled jako slizký prznitel gumových kachniček, ale na druhý už je to adekvátní sympaťák, obzvlášť v konfrontaci s padouchem Jaromíra Hanzlíka, který si svého zlořáda náležitě vychutnal. Sice bych ocenil alespoň nějakou choreografii soubojů na meče (odmítám tuto nazývat šermem, byť scénickým), tohle máchání zleva doprava vypadalo hrozně pitomě, ale jinak si tak nějak od tv produkce nemůžu přát víc, než to, co jsem dostal, je to prostě dobrá dobrodružná pohádka. "Strašidlo..? Jaký strašidlo?! Já jsem přelud!" ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Jak většinou ty nové české pohádky moc nemusím, tak tato mi ani nevadilo. Velkou měrou za to může herecké obsazení, kde tím nejlepším byl záporák Jaromíra Hanzlíka. Mladého prince jsem vůbec neznal, ale také nechápu všechnu tu kritiku na jeho představitele. Dokonale sedl ke své postavě rozumného hrdiny, který se snaží starat o všechny kolem sebe. ()

salahadin odpad!

všechny recenze uživatele

Jediným kladem pohádky jsou KOSTÝMY! Jinak jsem podstoupil masochisticko kinematografický maso. Tak jo, kde začít. Tak zvaná pohádka jak přes kopírák s dalšími moderními výplody našich neumětelů. Ne vážně, fakt u nás není nikdo, kdo by neměl odvahu natočit hernajs pořádnou pohádku, kde ze sebe herci nedělají pitomce, nepřehrávají, kde je kloudný děj atd??? Pojďme popořadě. Hanzlíkův čaroděj nepředstavuje ultimátní zlo, ale trapnou směšnost. Opravdu jsem nepochopil jeho lascivní touhu po obřadu s princeznou, když už ji unesl. To je čaroděj tak staromódní, že potřebuje papír?? Totálně nevěrohodná motivace!!! Trpaslík byl tajtrlík trpící komplexem "na velikosti záleží", tohle že má být trpaslík!? Bože, proč musí být všechny postavy jen pouhé pitomé karikatury?? Proč do všeho cpete nucený "humor"?? Ono teda smát se pitvoření herců fakt nedá, nene. Novotný s Krausem to taky pěkně schytali. Jen si vybavte pohádku O statečném kováři a Ondru s Matějem, kteří byli galakticky lepší než tragicky napsané a bohužel stejně tak odehrané postavy Novotného s Krausem. Zdejší písničky si nikdo při práci zpívat nebude. Princezna sympatická, ale chemie mezi ní a Komínkem nebyla namíchaná dobře. A všude trapný, nucený humor, chacha, chichi, budeme strašně vtipňoučcí, aby si rodinka u cukroví s dárky oddechla a vytrávila toho právě dobagrovaného kapra. Milí tvůrci - přečtěte si článek o pohádkách v časopise Nový prostor (prosinec 2016). A jinak vše podstatné shrnul ve svém komentáři kolega flanker.27. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (11)

  • „Princezna Isabela je vzorně vychovaná princezna, která se na první pohled zamiluje do pohledného rytíře. Ten je pro ni spásou od zlého černokněžníka, jenž ji nemilosrdně uvěznil. Je velmi odvážná a statečná a pro záchranu svého rytíře by udělala cokoliv,“ uvedla Lucie Černá (princezna Isabela). (SONY_)
  • Film se natáčel na hradech Landštejn, Roštejn, v Dolském mlýně, Hřensku, Kamenici, v brdských lesích, Kestřanech, Mostě, Bedlnu u Jesenice a v Jindřichově Hradci. Pohádka se natáčela mimo jiné i na hradě Loket v Karlovarském kraji. Příprava veselky a definitivní přemožení čaroděje v závěru pohádky se odehrávaly na hradě Roštejn nedaleko Třeště. (rakovnik)

Reklama

Reklama