Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Luděk má narozeniny. Dostane dva nečekané dárky. Luďkovi je dneska patnáct. Od rána mu ale nic nevychází tak, jak by si přál. Hádka se školní láskou Jolanou, posměch věčného rivala Zounara i zrada kamaráda Hudry ho pěkně otráví. Nespravedlivý trest od učitelky pěstitelských prací je pak vrcholem nepovedeného dne. Doma ho navíc čeká rodinná oslava s dědou Václavem... (Česká televize)

(více)

Recenze (60)

Prubner 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kolečkovy scénáře mi (kromě Marty a Věry) nikdy nepřišly vtipné a soudě podle prvního dílu Trpaslíka nebude tento seriál výjimkou. Prvních dvacet minut je zoufalých, nezazní jediný vtip a herecké výkony dětských neherců jsou tragické. S nástupem černouška se to trochu zlepšilo, ale moc nadějně to nevypadá. Doufám, že budeme ušetřeni propagandy o xenofobii českého národa. Dám tomu ještě šanci. ()

ZnalecH

všechny recenze uživatele

Jak píše Matty, tak je hlavně zpočátku znát velká nevyrovnanost různých momentů, jakoby se tvůrci nemohli rozhodnout, co si vlastně od tohoto seriálu slibují. Ale na zase na druhou stranu - takhle jsem se nepobavil už hodně dlouho. Musím uznat, že je tam spoustu situací, které připomínají Ulici (na kterou rozhodně nekoukám),ale na druhou stranu je to snad (uvidíme v budoucnu) satira a v příštích dílech se konečně rozhodne, jakým směrem se to bude dál rozvíjet. A nápad splněného přání, které vytvoří mnoho komických situací mě naprosto nadchnul. ()

Reklama

house336 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle dávám 1* z milosti. Obávám se, že nejsem cílová skupina, i když nevím, na koho to má být mířeno. Já se zasmál asi 2x a to až za půlkou. Prostředí školy mi přišlo absolutně nerealistické, dialogy i postavy takto ve školách fakt nevypadají. Stejně tak casting na mladou část osazentstva mi nepřijde nikterak povedený, málokdo mi přišel talentovaný. Celkem mě zajímá, jak to bude pokračovat, ale nedovedu se přinutit k tomu, abych se díval dál. Opravdu mi ten námět nepřijde natolik kvalitní, aby jedna epizoda měla přes půl hodiny - jakkoliv to na veřejnoprávní televizi musí splnit nějakou časovou podmínku. Suchánek mě nalákal v rozhovoru v DVTV, ale byl jsem spíše zklamaný. ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi jsem moc prudérní, ale já si dveře na záchod zavírám, aby mne tam nechodily očumovat děti (Barnevert na vás!), když někdo nechce vstávat, tak nepoužívám trapně konvičku s vodou, a i když poslouchám Tupaca, nepoužívám za každým slovem nějaký jadrný sprostý výraz. Humor jak z besídky žáků zvláštní školy. Chování všech postav mimózní - asi žiju v jiném světě. A to mám puberťáka (14letého) doma. Kolečko opět nezklamal a předkládá nám svou vizi světa, v němž já a myslím že 80 % dalších lidí nežije. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak první díl má zatím poněkud slabší rozjezd, než bych si přál, ale jeho druhá polovina už byla lepší. Zvláště pasáž se starou babkou v parku a následně příjezd „černého“ synka domů. Když začne vytahovat kde má máti schovaného robertka a fotřík hulí travku v garáži, poslouchá Citróny a vzpomíná na mladí. Suchánek zatím jasně nejlepší, má dobré hlášky a toho dementa manžela hraje fakt dobře. Inu uvidíme, kam se posuneme v dalších dílech. Zatím takový průměr…60% ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Filmovalo se v Nymburce. Natáčelo se také v Lysé nad Labem v domově důchodců (zámek). (M.B)

Reklama

Reklama