Reklama

Reklama

Trpaslík

(seriál)
  • angličtina Gnome (festivalový název)
Trailer

Epizody(6)

Obsahy(1)

Obyčejná rodina z Nymburka. Jarda a Katka Staňkovi. Vedou spolu provaznictví v uličce u náměstí. V obchodních i rodinných strategiích se ale, slušně řečeno, dost často neshodují. Jejich patnáctiletý syn Luděk chodí do kvarty místního gymnázia, chtěl by se stát hip-hoperem, ale zatím se cítí spíš nepochopen. Dcera Janička by se zase navzdory všem ráda stala právničkou, jako její strýc Vladimír Novotný, nejobávanější nymburský právník. Vladimírova krásná žena Pavlína by něco moc ráda, ale vůbec neví, co by to mělo být. To děda Václav ví moc dobře. Má nejradši kaši, ovšem ne tu, co dělají v domově důchodců. Staňkovi, jejich příbuzní, známí a sousedé, nejsou, jak už to bývá, se svými životy docela spokojeni. Že by ale nakonec mohlo být i hůř, na to v rozhodující chvíli nikdo z nich samozřejmě nemyslí. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (331)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Hofmann absolutní král scény, přítomnost veteránů Nárožného a Abraháma skvělá, k tomu celá řádka epesních hlášek a scének. A vlastně je fajn i celej ten nápad. Satira občas dobrá, občas ne (zbytečná doslovnost). A pak jsou tu taky chvíle, kdy se humor dost tříští a přestává bejt vtipnej - nebo kdy se celá situace přetaví v natahovaný cosi, co si tvůrci mohli odpustit (celá ta zombie eskapáda na chatě - ehm, vážně?). Asi nejvíc zamrzí promarněnej potenciál - nejednou jsem měl pocit, že je partie skvěle rozehrána a vyšumí do ztracena. Že by na tom měl podíl i fakt, že epizod mělo bejt původně víc? ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dvojice Kolečko-Prušinovský vytasila po Okresním přeboru a Čtvrté hvězdě už svůj třetí seriál. Trpaslík je sice z těchto děl zatím nejslabší, ale zároveň stále velmi kvalitní. Konečně se zas objevil seriál, který má nějaký nápad, a v tomto případě to hodně připomíná starší díla od autorů jako Vorlíček, Macourek....Kvalita většinou stojí na jednotlivých přání, z nichž nejvtipnější dopad má "Úterý", to opravdu stojí za to :) :) Krkem občas leze různé podbízivé moralizování, ale chválabohu je to stále dělané s notnou dávkou humoru, a nedostáváme se tak do způsobu propagace v zahraničních filmech... ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příběh tohoto českého seriálu je tak absurdní, že je téměř dokonalý. Sádrový trpaslík fungující jako opičí tlapka nebo O. W. Grant z Interstate 60 těžce naruší chod města Nymburk a kdoví, jak by vše dopadlo, kdyby Litvínov nevedl Extraligu. Zase jeden z českých komediálních seriálů, který mě dokázal dobře pobavit a nebyl bych to já, kdybych si nejvíc neoblíbil postavu Vladimíra Novotného. Martin Hofmann zahrál svého slizouna fantasticky, kdyby se v seriálu nevyskytoval, rozhodně bych hvězdičkami tak nehýřil. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení od českých ručiček. Dobře propracovaný seriál, který je opravdu vtipný a hlavně promyšlený každým coulem a využívá skutečných lokací Nymburka, díky čemuž mě to navnadilo se sem někdy podívat. Líbila se mi propojenost postav, kde každá má na začátku, nebo až ke konci nějaké důležité postavení v příběhu. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Není to žádný velký průser- herci jsou v pohodě, občas vtipné, občas ale i trapné. Na konci se dočkáme i nějakého myšlenkového poselství. Přesto to chtělo trochu víc propracovat. Zdá se mi to zbytečně narychlo spíchnuté, i když jako námět by to vůbec nemuselo být špatné. Bylo by zajímavé sledovat jak trpaslík, co plní jen jedno přání , rozloží ospalé městečko. Takhle jen obyčejný televizní průměr. 60% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (23)

  • Filmovalo se v Nymburce. Natáčelo se také v Lysé nad Labem v domově důchodců (zámek). (M.B)

Související novinky

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Reklama

Reklama