Reklama

Reklama

Je s námi konec?

  • Česko Před potopou aneb Je s námi konec? (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

National Geographic přináší strhující dokument v režii Fishera Stevense. Ústřední postavou snímku je herec a posel míru při OSN Leonardo DiCaprio, který odkrývá alarmující svědectví o současných problémech spojených s klimatickými změnami a hledá řešení, jak předejít fatálním dopadům na náš budoucí život. V pořadu jsou rozhovory s předními osobnostmi jakými jsou Barack Obama nebo Elon Musk a další. (National Geographic)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (207)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ať už jsou některé věci, co jsou zde řečené, skutečně pravda, nebo jsou trochu přitažené za vlasy, aby vyzněla výpověď dokumentu ještě tíživěji a intenzívněji, ale tohle je prostě film, s nímž sdílím názory a který říká to, co si myslím. Lidé kurví tuhle Zemi a musí se nám to vymstít, pokud se sami nezměníme. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Nebudu tu rozmazávat názory, že se takhle chtěl Leonard zviditelnit. V tomhle případě je to úplně vedlejší fakt oproti tomu, co sleduje zřejmě opravdu vážně a publikuje to, kde se dá. Mluvil o klimatické katastrofě s mnoha zajímavými lidmi. Mohla jsem tak například vidět jak mluví s Obamou, ale tady by Oskara za herecký výkon dostal president USA. Na druhé straně mě zaujal například Leonardův rozhovor s kosmonautem s obrazy naší zeměkoule z vesmíru. A nakonec samotný projev Lea na konferenci s doprovodnými snímky míst, kde je ničeno životní prostředí ve velkém, tak ten by měl mít velký dopad na naší mozkovnu. To byla síla, která se mnou docela solidně zacloumala i když to pro mě není úplně neznámé téma ! Škoda, že v tomhle směru jsem pesimista a nevěřím, že lidé jsou schopni něco změnit. Ano je mnoho jedinců, kteří se počínaje tříděním odpadů přece jen trochu snaží, ale pak je tady druhá strana, ta "po mně potopa", hlavně když se sypou peníze do mojí kapsy. Mám ráda Bosche, ale ze seriálu a knih Michaela Connellyho, který se jmenuje právě po malíři jménem Hieronymus Bosch. Jeho obrazy nejsou extra mojí parketou, ale od dnešního dne je budu vnímat přece jen trochu jinak. Doporučuji. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Je skvelé, že sa niekto z celebrít zaujíma a aktívne propaguje ochranu našej planéty. Páči sa mi DiCapriova zanietenosť pre vec. Dokument skôr poukazuje na nedostatky ako hľadá riešenia, tie len trochu naznačuje, ako sú príklady škandinávskych krajín a pod. Najlepšia časť je, keď to tá Indka Američanom nandá tak, že sa Leonardo zmôže len na úškľabok. Problémom je, že sa nič nezmení, kým to nebudú chcieť samotní Američania, ich ľud. A tí tlustoprdi sú veľkí ignoranti, šanca je malá. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Leonardo DiCaprio poutavě vypráví o problémech moderního světa, zejména pak o průmyslové devastaci přírody člověkem a klimatických změnách. Jistě, je to všechno velmi alarmující, nicméně zde není vytyčeno žádné konkrétní řešení, takže se zde, stejně jako v mnoha dalších dokumentech, pořád chodí jenom kolem horké kaše, která má navíc jen minimální dopad na samotného diváka. ()

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Mnoho ľudí vyčíta že Before the Flood nejde do hĺbky a iba povrchne zobrazuje problém. Je to síce pravda, ale tento dokument nikdy nemal byť komplexnou štúdiou globálneho oteplovania, ale iba zdvihnutým prstom, ktorý má vďaka perfektnému Reznor-Atticus soundtracku až apokalyptický nádych a ja zaň všetkým zúčastneným ďakujem, lebo je veľmi dôležitý a som rád že sa o ňom hovorí. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • V roce 2014 jmenoval generální tajemník OSN Pan Ki-mun Leonarda DiCapria poslem míru Spojených národů s přednostním zaměřením na boj proti globálnímu oteplování. (Duoscop)
  • Celosvětový rozsah premiéry dokumentu nemá ve filmovém průmyslu obdoby, vysílal se i na zhruba 250 univerzitách po celém světě, dostal se i do programu filmového festivalu v Torontu a v Londýně, k dispozici bude i pro církevní instituce a kostely. (Duoscop)
  • Unikátní dokument měl světovou premiéru na televizních a streamovacích kanálech National Geographic ve 171 zemích celého světa ve 45 různých jazycích. Film se bezplatně vysílal od 30. října až do 9. listopadu. (Duoscop)

Související novinky

Probíhá festival budoucnosti AFO

Probíhá festival budoucnosti AFO

28.04.2017

V úterý 25. dubna 2017 započala již 52. kapitola příběhu vědy a filmu. Pro festival vědeckých snímků Academia Film Olomouc (AFO) bude srdce moravské metropole tepat až do neděle 25. dubna. Cenu za… (více)

Reklama

Reklama