Reklama

Reklama

Je s námi konec?

  • Česko Před potopou aneb Je s námi konec? (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

National Geographic přináší strhující dokument v režii Fishera Stevense. Ústřední postavou snímku je herec a posel míru při OSN Leonardo DiCaprio, který odkrývá alarmující svědectví o současných problémech spojených s klimatickými změnami a hledá řešení, jak předejít fatálním dopadům na náš budoucí život. V pořadu jsou rozhovory s předními osobnostmi jakými jsou Barack Obama nebo Elon Musk a další. (National Geographic)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (207)

Castrator 

všechny recenze uživatele

Velmi slabý dokument, povrchní. V dokumentu dostanou nejvíce času politici a DiCaprio, je to spíš film o tom, proč někdo nebere ekologii vážně než o ekologii nebo změnách klimatu samotných. Vysoké hodnocení mi je záhadou, vždyť u tohodle si nemůže přijít na své nikdo, ani fanatičtí ochránci Země a světa, ani fanatičtí popírači klimatických změn, ani umírněný střed. Informační hodnota nulová, slabota po všech stránkách. Svůj názor na pseudodokument a DiCapriovu "snahu" upozorňovat na problém se rozepisuji více v diskuzi, viz strana 4. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Leonardo DiCaprio poutavě vypráví o problémech moderního světa, zejména pak o průmyslové devastaci přírody člověkem a klimatických změnách. Jistě, je to všechno velmi alarmující, nicméně zde není vytyčeno žádné konkrétní řešení, takže se zde, stejně jako v mnoha dalších dokumentech, pořád chodí jenom kolem horké kaše, která má navíc jen minimální dopad na samotného diváka. ()

Reklama

nascendi

všechny recenze uživatele

Zaujímavý a možno aj potrebný dokument. Netreba však preceňovať jeho účinok na cieľové skupiny divákov. Všetci o tom, čo sa deje vedia, možno im film prinesie nejaké nové detaily. Podstata však tkvie v ľudskej chamtivosti, pohodlnosti a prokrastinácii. Každý slovne proklamuje svoj súhlas, ale keď príde na činy, obzerá sa po ostatných alebo žiada odklad pre seba. Na to, čo sme urobili s našou planétou mi stačil môj život a to sa môžem považovať za jedného z tých šťastnejších, ktorí ešte zažili prírodu v takom stave, v akom sme ju dostali do rodičov a prarodičov. Správanie sa ľudstva však žiaden film neovplyvní, jeho tendencia k sebazničeniu je nezvratná. Účet však bude vystavovať príroda, pretože tá tu bola pred človekom a bude aj po ňom. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Krásně natočený dokumentární snímek "Je s námi konec?" laicky zachycuje hlavní problematiky, které podporují globální oteplování.. Leonardo DiCaprio ve spolupráci s National Geographic svižně cestuje po světě a navštěvuje nejrizikovější místa, rozpráví s odborníky i obyčejnými domorodci.. Jednoduchou technikou shrnutá fakta.. Nic nového mne nepřekvapilo, ale pro povrchnější znalce (a polopatické Američany) vysvětleno beze zbytku velmi odlehčenou a poutavou formou.. Doporučuji každému, kterému není jedno, jak to na naší planetě bude vypadat za 50 let.. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Další upozornění na neoddiskutovatelný problém, kterému čelíme a čelit budeme. Dokument poutavě předkládá zdroje problému (oteplování planety, tání ledovců, zvedání hladiny moře) a krásně ukazuje následky, na které se můžeme těšit (hlavně simulace teplotních zón a vliv Golfského proudu umlčí všechny). Moc něco zvrátit určitě máme, to dokument připomíná také, nicméně Leo tak dělá velice povrchně - cestuje snad elektrickými auty, lítá vrtulníkem/letadlem na solární pohon, když cestuje všude po světě, aby různým civilistům předložil scénář, který se mají naučit a zopakovat na kameru? Proč nepadla ani jedna zmínka o těžbě ceru, který je tak nezbytný pro výrobu baterií k uchovávání energie? A co ta protitrumpovská agitka? Kážu vodu, piju víno... ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Unikátní dokument měl světovou premiéru na televizních a streamovacích kanálech National Geographic ve 171 zemích celého světa ve 45 různých jazycích. Film se bezplatně vysílal od 30. října až do 9. listopadu. (Duoscop)
  • Celosvětová premiéra dokumentu byla záměrně načasována tak, aby rozproudila debatu na téma klimatických změn ještě před volbou 45. prezidenta Spojených států amerických. (Duoscop)
  • Celosvětová premiéra proběhla 9. září 2016 na Torontském IFF. (Varan)

Související novinky

Probíhá festival budoucnosti AFO

Probíhá festival budoucnosti AFO

28.04.2017

V úterý 25. dubna 2017 započala již 52. kapitola příběhu vědy a filmu. Pro festival vědeckých snímků Academia Film Olomouc (AFO) bude srdce moravské metropole tepat až do neděle 25. dubna. Cenu za… (více)

Reklama

Reklama