Reklama

Reklama

American Horror Story - Coven

(série)
  • USA Coven
USA, (2013–2014), 9 h 43 min (Minutáž: 40–51 min)

Hrají:

Jessica Lange, Sarah Paulson, Kathy Bates, Angela Bassett, Frances Conroy, Taissa Farmiga, Emma Roberts, Jamie Brewer, Gabourey Sidibe, Lily Rabe, Evan Peters (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Tématem třetí série projektu American Horror Story zvané Coven neboli Sabat, jsou, jak už název napovídá, čarodějnice. Ty v dnešní době zažívají velice krušné časy, vedou totiž boje hned na několika frontách. Už od pradávna stojí proti černošskému Voodoo klanu, jejich řady přitom řídnou kvůli stále mocnějším lovcům čarodějnic a ještě k tomu všemu bojují sami mezi sebou o to, která z nich nahradí slábnoucí Nejvyšší na její pozici. Spojí je hrozba vyhynutí dohromady? (Bohnice05)

(více)

Recenze (147)

Pilda17 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

American Horror Story Coven je příběh o čarodějnicích. Pár námitek by se našlo, jako zapracovat na atmosféře, ukázky z toho všeho byly nejlepší. Pár scén bylo děsivých, ale mnoho jich nebylo. Atmosféra oproti Asylum i první sérii je o několik stupňů horší. Zvraty jako v předchozím díle nechybí a toho si cením, děj i příběh byl od prvního dílu výborný a dokázal bavit. Asylum jen těžko bude nějaká série překonávat, ale dle mého Coven překonal první sérii, která mi bohužel od začátku neseděla. Jako lákadlo na další sérii dobré a hodnocení přesně mezi Asylum a Murder House .. 7/10 = 75% ()

Caminzind 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série ze začátku hodně nadupaná se zapeklitým a vykombinovaným scénářem, ve kterém však není problém se orientovat. Od půlky ztrácí dech a mění se v rutinu. Poslední cca 3 díly jsou místama ubíjející, přičemž ten závěrečný je už jen natahovaná prázdnota. Veliká škoda je to tím spíš, že vám zůstanou ještě plné hrsti otázek. 2. série podle stejného vzorce, ne lepší nebo horší než ta první, avšak s lepším závěrem a vykrádačkou Nietzscheho. Se 3. sérií kvalita upadá, respektive prohlubuje se syndrom prázdné slámy a já o celou tuhle okázalou bublinu možná už na dobro ztrácím zájem. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po velice solidní druhé sérii mě napadlo, že bych této sérii mohl dát ještě šanci v podobě minimálně jedné série. Takže na řadu přišly čarodějnice a údajně nejslabší příběh celé série. Osobně ale musím říct, že začátek se rozjížděl poměrně slibně. Tvůrci příběh pojali jak kombinaci jizlivé Sabriny, mladé čarodějnice, tak starých dobrých Čarodějek. Jen víc na drsno a evidentně s konceptem hodně pro mladé. Něco ve smyslu současných young adult příběhů. Strašidelné na tomto seriálu je opravdu jenom samotná znělka. Postupně se ale příběh dál vyvíjel neuvěřitelně bláznivě až do nesmyslna a ke konci už jsem s ním byl vysloveně otrávenej. I tak kvituju, že s jednotlivými postavami šli tvůrci opět až na dřeň a tak se dočkáte zodpovězení všeho…a u všech. Mám pocit, že tohle se u seriálů jen tak nestává. Nicméně relativně krátké rozmezí třinácti epizod umožňuje opravdu cokoliv. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A jéje, třetí série je těžká katastrofa. Nejenom že dějově to je absolutní nuda, nesmysl a scénáristická demence, ale navíc se tady dočkáme tlusté černošky, zombies (navíc trapně v kombinaci s motorovou pilou), oživování mrtvejch, zbytečně moc překombinovanosti atd. Celej ten nápad věnovat tuhle sérii čarodějkám neni vubec podle myho gusta. Navíc mužské postavy byly v podstatě uplně vyhřeznuty na vedlejší kolej. Buď tam hrajou chvilku nebo dementa nebo mrzáka. A herecké výkony mi z mozku dělaj kašičku, kolikrát je to fakt hrůza, i když se to tvůrci snažej zakrýt zajímavou vizuální stránkou, ale mě neoblbnou. Jde to totiž fakt do sraček největších, takže tady snižuju na 1 hvězdičku... ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak som sa nakoniec dočkala tretej série, a fakt tomu nemôžem uveriť ale zatiaľ ma to baví najmenej. Pevne verím, že ma to ešte dáko šokuje ale zatiaľ sa tak tá séria netvári..... koniec série, a síce som zo začiatku nebola až tak spokojná teraz som tak trošku sklamaná, že už je koniec, nebolo to síce strašidelné ako napr. prvá séria za to to bol luxusný krvák a ja som sa uspokojila i s týmto. Proste takmer maximálna spokojnosť, A prečo takmer? Pretože ma sklamalo, že Evan Peters hral skôr retarda a tým pádom získal tak málo priestoru. Ale tak hral ho dobre no. Hodnotenie nemením. A asi ani nikdy meniť nebudem. OPRAVA: Takže vlastne budem kedže to takto posrali a rozdelili. ()

Galerie (258)

Zajímavosti (16)

  • Axeman (Danny Huston) byl skutečný sériový vrah, který řádil v letech 1918–1919. (ICTS)
  • Když Madison (Emma Roberts) zvedá telefon, jelikož jí někdo volá, můžeme si všimnout, že je na telefonu plocha a ne hovor. (Sayko)
  • Akademie slečny Robichaux, kde žijí všechny čarodějnice v sériích Coven a Apocalypse (2018), je ve skutečnosti Buckner Mansion v New Orleans. Dá se tam ubytovat, ale jedna noc stojí 20 000 amerických dolarů. (ICTS)

Reklama

Reklama