Reklama

Reklama

American Horror Story - Double Feature

(série)
Trailer
USA, 2021, 8 h 27 min (Minutáž: 40–55 min)

Kamera:

Andrew Mitchell

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Sarah Paulson, Evan Peters, Lily Rabe, Adina Porter, Finn Wittrock, Billie Lourd, Leslie Grossman, Angelica Ross, Macaulay Culkin, Ryan Kiera Armstrong (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Desiata séria hororovej antológie rozdelená na dve časti. V prvej časti sa mladá rodina počas zimy nasťahuje do nového mesta, ktoré skrýva desivé tajomstvo, do ktorého sa rodina čoskoro zapletie. V druhej časti prichádza americký prezident Dwight Eisenhower (Neal McDonough) na miesto, kam stroskotal neidentifikovateľný lietajúci objekt. Tu sa stretáva s Ameliou Earhart (Lily Rabe), ktorá bola takmer 20 rokov nezvestná, a tvrdí, že na nej niečo vykonávalo testy. Začína sa odkrývanie experimentov, ktoré americká vláda skrývala pred svojimi občanmi a ktorých následky majú efekt do dnešného dňa. (Marceloo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Do šestého dílu to nebylo vůbec zlý, náplň byla taková chytlavá, ale kdyby se vysrali na dělení a udělali pořádně tuhle, udělali by líp. Mohli do toho zapojit něco s chapadli na styl Lovecrafta, nějaký námořní legendy, maják, mořský panny, k atmosféře přímořského města by to sedělo nejvíc. Takhle za první story 3* a.k.a 55% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Náznaky už byly v předchozích sériích, ale až předložení dvou uzavřených, zcela samostatných (a snad proto ne zcela plně a hodnotně zpracovaných) příběhů v jedné sérii ukazuje ztrátu dechu tvůrců. Oběma příběhům cosi chybí, mimozemský občas působí až jako (nefunkční) groteskní karikatura. Ani u druhé série a Roanoke jsem necítil takový pocit nenaplnění jako tady. Možná už tvůrci využili vše, co mohli tomuto projektu nabídnout. Každopádně, touhle sérií ve mně patrně ztratili diváka. AHS už mě zřejmě nemá čím zaujmout. ()

Reklama

Marceloo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Desiata séria hororovej antológie rozdelená na dve časti. V prvej časti sa mladá rodina počas zimy nasťahuje do nového mesta, ktoré skrýva desivé tajomstvo, do ktorého sa rodina čoskoro zapletie. V druhej časti prichádza americký prezident Dwight Eisenhower (Neal McDonough) na miesto, kam stroskotal neidentifikovatelný lietajúci objekt. Tu sa stretáva s Ameliou Earhart (Lily Rabe), ktorá bola takmer 20 rokov nezvestná, a tvrdí, že na nej niečo vykonávalo testy. Začína sa odkrývanie experimentov, ktoré americká vláda skrývala pred svojimi občanmi, a ktorých následky majú efekt do dnešného dňa. - Red Tide - Prvá časť má výborný rozbeh a tajomný nádych, ktorý ale s postupom času úplne vyprcháva, dej sa stáva predvídatelným a celé to zabíjajú žalostne slabé herecké výkony veteránov AHS. Vizuály zostávajú excelentné, ale príbeh stagnuje a čo sa týka hororovej stránky, tá v druhej polovici úplne zaniká. Death Valley - Keďže mi je americká história velmi blízka, druhá polovica desiatej série si ma námetom získala, ale spracovanie je opäť kŕčovité a miestami postavy hrajú katastrofálne. Musel som si vyhladať, čo je zač tá Kaia Gerber, lebo sa na jej ''hranie'' nedalo pozerať. Ryan Murphy sa asi stretol s jej matkou na nejakej módnej prehliadke a slúbil jej nejaký gig, pretože Kaia by si takúto úlohu nezaslúžila ani keby hltala čierne pilulky od rána do večera. Konšpirácie sa v Death Valley postupne tak zamotávajú, že sa v tom je ťažké vyznať. A keď sa človek zamyslí nad tým, že by mal v roku 2021 s extraterrestrialmi v USA spolupracovať Brandon, tak je aj rád, že ludstvo v závere série skončí tak ako skončilo. Obe časti sú pre mňa sklamaním, pretože mali tvorcovia v podstate rok k dobru, a nič z toho nevyťažili. Objavia sa tu nové tváre, ako napríklad Neal McDonough, Macaulay Culkin alebo mladučká Ryan Kiera Armstrong, ktoré by si mali nájsť pevné miesto v budúcich sériách, ale celkovo je to po dvoch rokoch čakania oproti skvelej sérii 1984 nepríjemný prepad v kvalite. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

10. série: Tento nápad rozdělit sérii na dvě části se zdál zpočátku jako velmi zajímavý, ač obavy převládaly, trailer sliboval čerstvý závan nápadů, no a realita je opět úplně jiná. Rozjezd byl lidově řečeno dobrý jako prase, ten koncept sice vypadal, že bude tuctový, ale nakonec z toho vyplynula zajímavá, originální myšlenka. Sarah Paulson dostala konečně zajímavou, atypickou roli a Maculay Culkin byl naprosto suprový a překvapivě sympatický. První dva díly téměř bez výtek, po sto letech fungovala v AHS i hororová stránka. Jiný horor ale přišel přesně v šestém díle, kdy už máte tušení, že druhá část nebude na první navazovat ani zbla. Finále první části byl absolutní výsměch, odfláknuté vaření z vody a totální pohřbení dosavadní nadějné kvality, která tento seriál mohla zvednout ze dna. Druhá část seriálu byla otravná už jen výběrem hlavních postav. Černobílé části se daly snést, ale všechno to ničily ty absurdní dialogy zde figurující mladé generace a v podstatě to ani nešlo brát vážně. Prostě brutálně zbořený potenciál ze strany scénáře a finále druhé části radši taky mažu z paměti. K čemu tohle vlastně bylo? ()

Ogen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle bylo opravdu špatné... Nejen, že první polovina měla v celku fajn start, ale konec byl naprostá katastrofa. Tvůrci už vykrádají sami sebe a nemají žádnou inspiraci. A druhá polovina? Fuj... Nemám absolutně nic proti homosexuálům, ale tohle bylo totálně přehnané, do očí bijící, všudypřítomná sexuální orientace a k tomu těhotenství mužského pohlaví... Raději ať už netočí nic dalšího a v každém případě AHS už odzvonilo, toto je pro mě mrtvá značka, která už nepřekoná prvních 5 sérií, nikdy. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (25)

  • Název této epizody je též název filmu Cape Fear (1991), ve kterém hrála Jessica Lange, která hrála v seriálu: Constance Langdon, Sestru Judy, Fionu Goode a Elsu Mars. (Knowho)
  • V epizodě zazní písně „Teardrop“ od Massive Attack, „Funnel Of Love“ od Wandy Jackson a „Change“ od Deftones. (Duoscop)

Reklama

Reklama