Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charlie Partana, kmotřenec mafiánského vůdce, je nájemný vrah, který je zvyklý "odstraňovat všechny potíže rodiny Prizziů". Na rodinné svatbě se zamiluje do krásné Irene. Krátce poté dostane Charlie za úkol zlikvidovat pokladníka Maxe Hellera, který zpronevěřil mafiánské rodině Prizziů více než 700 000 dolarů. Zastřelí ho v garáži jeho domu a pak čeká na paní Hellerovou. Překvapeně zjistí, že je to Irene, která ho přesvědčí, aby ji nezabíjel. Charlie však musí najít chybějící peníze. Idylka zamilovaného muže skončí ve chvíli, když zjistí, že Irene, se kterou se oženil, je jeho kolegyní z branže. A když mají později zabít jeden druhého, je to už hotová manželská krize... (TV Nova)

(více)

Recenze (171)

Dale 

všechny recenze uživatele

Pri sledovaní tohto filmu som mal akýsi zvláštny pocit. Filmov z mafiánskeho prostredia mám napozerané veľa a tento film mi prišiel ako najmenej autentický z nich. Už len Nicholson ako mafián nie je asi práve šťastná voľba, aj ked je to fantastický herec, ktorý dokáže zahrať čokoľvek, do tejto role sa mi veľmi nehodil. Podobne to je aj s ďalším obsadením Rodiny (s výnimkou Roberta Loggiu, ktorý tu dostal príliš málo priestoru). William Hickey sa do úlohy bossa naozaj vžil, no stále som v ňom videl len toho dementného dedka z Christmas Vacation. Proste v obsadení figuruje na môj vkus príliš málo Talianov. Celkovo však ide o nadpiemerný film s kvalitnými hereckými výkonmi, no v rámci "mafia movies" ho asi nezaradím do mojej TOP10. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Mafiánské filmy mám rád, především ty, jenž se můžou pyšnit vykreslenějším scénářem a výborným hereckým obsazením. Nevím kolik jich je, v kinematografii jsem stále na začátku ale už teď se k nim může přidat další kousek, o jehož existenci jsem ještě včera nevěděl :-) [7/10] (ABC) (Barevný /// Produkce: John Foreman /// Scénář: Richard Condon, Janet Roach podle románu Richarda Condona /// Kamera: Andrzej Bartkowiak /// Hudba: Alex North, Gaetano Donizetti, Gioacchino Rossini /// Oscar: Anjelica Huston (herečka ve vedlejší roli) /// Nominace na Oscara: John Foreman (nejlepší film), John Huston (režie), Richard Condon, Janet Roach (scénář), Jack Nicholson (herec), William Hickey (herec ve vedlejší roli), Donfeld (kostýmy), Rudi Fehr, Kaja Fehr (střih)) [1001 FILMŮ, KTERÉ MUSÍTE VIDĚT, NEŽ UMŘETE] ()

Reklama

Paldiny 

všechny recenze uživatele

S Prizziovcami som spravil krok vedľa. Scenár je ako puzzle, všetko nakoniec do seba pekne zapadne, ale aj tak sa po toľkej únave neubránite otázke “stálo to zato ?“. Takto som sa cítil po dvoch hodinách čistého času aké pocitovo trvali raz toľko. Spracovanie navyše zaváňa divadelným predstavením, akoby bola predloha písaná skôr pre javiská než filmový kotúč. Herci ma rovnako nepresvedčili, ústrednému duu som neveril zaľúbenie, hlavným kápom neustále omieľanú česť a ani nepočítam koľkokrát krútil hlavou nad chovaním sa v tej či tamtej situácii. Za mňa teda 2* a to má film šťastie, že ho nehodnotím ako komédiu čo mala byť podľa popisku nosným žánrom. Ak už je reč o komédii z podsvetia, potom radšej Analyzuj či remake Oscara so Sylvestrom. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Mám slabost pro mafiánské filmy z Ameriky. Resp. nebaví mě. A bohužel ani Nicholson s Turner nejsou výjimkou. Skvělý barrandovský dabing s Evou Hudečkovou, Alfrédem Strejčkem a Jiřím Holým (plus mnoho výborně vybraných hlasů ve vedlejších rolích. Filmy s kmotry bývají dlouhé, krvavé, pro našince s bezelstným uvažováním nepochopitelné. Všechno tohle mi sráží body dolů. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Siciliáni Ira do rodiny zkrátka nikdy nepřijmou.. Zkušený stařec Huston hodlal nabídnout odlehčený pohled na specifické "rodinné hodnoty", ale právě onu potřebnou lehkost, i díky dějové překombinovanosti, do svého snímku bohužel nevnesl. Po hříchu tak zůstal jedinou zajímavou věcí (po ukázkové harpyji A.Huston) ten červený bourák 1980 Excalibur Series IV Phaeton, neboť přehrávající Jack mi chvílemi připadal, že si bez bílého líčidla odskočil z Gothamu.. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (10)

  • Filmování probíhalo v newyorské čtvrti Brooklyn. (Terva)

Reklama

Reklama