Reklama

Reklama

Mušketýr

  • Česko Ve službách krále (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když mu bylo 14 let, jeho rodiče zabila královská Garda v čele s krutým Febrem. Teď je připraven pomstít smrt svých rodičů, bránit čest francouzské královny a třeba dát i život pro svou krásnou Francescu. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (89)

DonPedro 

všechny recenze uživatele

Dumas se nepáral s historií, Hyams se nepárá s Dumasem. Ze Tří mušketýrů zůstala vlastně jen jména postav, najít v ději víc než velmi volnou inspiraci je téměř nemožné – a mně je tenhle přístup milejší než nějaký další bezpohlavní přepis a’la Stephen Herek. Kromě bojových scén, které se už zasloužené pochvaly dočkaly, stojí za zmínku i kamera – takhle pěkné práce se šerosvitem je až škoda. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Kolega Hardy vystihl v jedné větě i můj soud. Odvozovat kvalitu filmu z kvality použitých triků a nesourodého osvojování bojových technik, které snad v některých případech mohou oživit děj, to je opravdu příliš. Ještě horší jsou druhotné fabulace v americkém stylu, které degradují původní Dumasův příběh. Královně k dokonalosti chyběly džíny a kolty pověšené proklatě nízko; Mylady se jaksi nekonala a přestárlý Buckingham zaujal - v době násilné smrti mu bylo málo přes 35 let. V závěrečné scéně filmu by neuškodila Marseillasa, případně jiná velebná píseň mladší doby. Tak dopadá děj a film, jehož tvorba byla inspirována známou čapkovskou pohádkou JAK PEJSEK S KOČIČKOU VAŘILI DORT. (Dílčí klady jako místy povzbudivé dialogy, hbitost mladých herců v bojových scénách mimo to, co už bylo řečeno, kazí i mimořádně nekvalitní český dabink, který víc než přirozenou mluvu asociuuje štěkot pistolí mužů severoamerického Divokého západu; i k tomu - westernové inspiraci - se režisér Hyams dokázal v bonusech přiznat.) ()

Reklama

Faidra 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem už tolik mizerných adaptací Dumasovy klasiky, že mě tohle nijak zvlášť nevyděsilo, díky soubojům bylo aspoň na co se dívat (i když jsem se též díky nim několikrát nepříčetně rozesmála) a změnit hrdinům jména, tak by to třeba ani nebylo tak zlé, protože jinak to už s předlohou nemá společného absolutně nic. Ovšem velmi připitomělý film to je a navíc mě udivuje účast Catherine Deneuve a Tima Rotha. Mají tohle zapotřebí? ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Podle očekávání šlo o výborné (hlavně po stránce choreografické) akční scény poslepované klišovitými, stupidními až trapnými scénami. Nečekal jsem však, že to bude v poměru tak 1:3, čili se budu 75% filmu neskutečně nudit. Ale závěrečná bitka na žebřících je opravdu zapamatováníhodná a Tim Roth v roli hlavního záporáka opravdu "hnusnej hajzl". ()

janek85 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle je fakt moc. Další stupidní a nepovedené ztvárnění Dumasova románu Tři mušketýři. Sice je to Mušketýr, ale na tom nesejde. Děj byl úpnlně mimo, hudba nestála za nic a efekty, no hrůza. Ale takové blbosti, co byly v tom filmu, nebudu říkat, protože bych spoileroval. No prostě něco hrozného a to nemluvím, kdyby Dumas žil, tak možná by nechal zavést i gilotinu, páč tohle je na gilotinu, tohle je vrchol. Nechápu, jak se tady ten film mohl někde ujat, protože jestli exsistujou znalci Tří Mušketýrů, tak jim to příjde taky jako pořádný hnus. Jednou jsem si ho půjčil v půjčovně a ani jsem se na něho pořádně nedodíval, protože to nešlo. Tohle je sice o něco pravdivější, než z roku 1993, ale je to pořád hnus. Zhnusil mi celý den. Nedoporučuji se na tento film dívat. Je to fakt hnus.5%Přístupnost:přístupný ()

Galerie (25)

Zajímavosti (11)

  • Napriek záujmu miestneho obyvateľstva sa títo ako komparzisti nezúčastnili, pretože castingoví agenti pri hľadaní roľníckych rodín potrebovali drsné črty tváre, čo podľa ich vyjadrenia týmto obyvateľom chýbalo a vyzerali príliš mestsky. (Arsenal83)
  • Natáčení filmu probíhalo od října do listopadu ve Francii (ve městech Cassaigne, Miramont-Latour, Auch, Sarlat-la-Canéda, Toulouse, Tillac, a v oblasti Midi-Pyrénées a Gersu) a v Lucembursku ve městě Vianden. (GASTON73)

Reklama

Reklama