Reklama

Reklama

Venkovská dívka Kačenka je poslaná svým strýcem do Prahy, kde pracuje nejprve jako pomocnice v hokynářství a pak v uzenářství. Její milý Vincek ji do města následuje, ale nemá štěstí. Kačenka se podle věštby cikánky seznámí s bohatým inženýrem Romanovským, který ji okouzlí. Jedné noci zloději vykradou trezor v uzenářově vile a Kačenka si musí najít nové místo u doktorky Koulové. Další její štací je služba v domě bankéře Tomíčka, jehož ženě, filmové hvězdě, však pokazí natáčení a málem přebere milence. Kačenka odmítne Vinckovu nabídku k sňatku a podlehne Romanovskému. Vincek na vlastní pěst vypátrá bandu, která loupež provedla a kterou vede Romanovský. Kačenka konečně pochopí, že byla Romanovským pouze využívaná a vydá se za Vinckem. Najde ho v pravou chvíli, aby mu zabránila v sebevraždě a mohla ho obejmout. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (23)

PetrJulian 

všechny recenze uživatele

Musím se filmu zastat. Tak královsky se moje stará maminka už dlouho nepobavila, a já s ní. Škoda, že v závěru filmu trochu došel dech, ale jako celek vynikající a nedoceněný český němý film! Nebýt vydání na DVD, asi by ho už neviděl nikdo nikdy, protože žádná televize ho nikdy nevysílala a vysílat nebude. Pro televize je to nezajímavé. Holt, taková už je doba. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Domnívám se, že oslovení „Kačenka“ by si zasloužila dívenka milá, hodná, šikovná, popř. půvabná, takže jsem vnímala jistý rozpor, zřejmě to bude i tím, že mi Zdena Kavková něčím nesedí.. Vlasta Burian ovšem válí, sice to ještě není úplně to pravé ořechové, ale dává o sobě vědět, kdykoli se objeví na scéně, strhává na sebe pozornost.. Zábavné a vtipné momenty střídají hluchá místa, takže hodnotím tak, jak hodnotím.. ()

Reklama

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Nu, přiznávám, ta stopáž mne zmohla, několikrát jsem musel přerušit sledování a jít dělat něco jiného. Přesto je to velmi dobrá komedie s gagy, které lehce strčí do kapsy i americkou němou grotesku. Vlasta Burian dokazuje, že umí i němé role. Zamrzel špatný střih a to úmyslný. Například ve scéně záměny vojenské čapky a kastrolu, byla ustřižena pointa. Moc dobrý film, který bych ovšem podruhé asi vidět nemusel. ()

zette 

všechny recenze uživatele

V mnoha pasazich ohromne vtipne. Film ma sice prepalenou stopaz i diky nekterym mistum, ktere s dejem minimalne souvisi, napriklad navrat domu, onen navrat v cele s tancovackou a opilym zvirectvem je vsak genialni, to jsem sel smichy do kolen. "Dnes tancovacka, obecni sanyta po ruce". Burian neni muj oblibenec, jako "nemy" mi ale vubec nevadil a sledovani zlocince na ulici bylo taky bez chyby. Dobre byl natoceny i prijezd obou hrdinu z venkova do Prahy. Sedmy film Svatopluka Innemanna, ktery jsem videl a musim konstatovat, ze se mi libil nejvice. Skoda nevyrazne (nebo spise nesympaticke) Kacenky, v jinem obsazeni bych zvazoval plny pocet. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tanec Kačka-ston, závod syrečků a podbíjení bot salámem, detektivní pátrání, obsluha v utajení v hospodě a pomáhání do kabátu... Ačkoliv Lásky Kačenky Strnadové na Milenky starého kriminálníka nemají a jsou spíše na úrovni Falešné kočičky (jen s předlouhou a škodlivou stopáží), Vlasta Burian mě i do třetice v němém filmu dokázal (chvílemi) pobavit jako ve filmu zvukovém. Samozřejmě jsem raději, když ho i slyším a když chudák nemusí tak usilovně koulet očima, ale zábava to pořád je. A dobrá. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v Prahe. (dyfur)
  • Film je podľa kritikov až prehnane dlhý. Dôvod vidia v tom, že kameraman Otto Heller urobil veľa polo-detailov a detailov na tváre, ktorých je príliš veľa a tým, že sa navzájom od seba ony výrazy zrovna nelíšia (čo je nedôslednosť režisérovho vedenia), pôsobí snímok stereotypne a film predlžujú. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama