Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Léta normalizace. Pekárkovi je na přímluvu z vyšších míst přidělena Volha a nastupuje do redakce humoru a lidové zábavy. Ve víru televizních estrád, sexuálních dobrodružství a hromadění finančních bonusů jako by zapomněl nejen na rodinu, ale i na svůj faustovský úděl. Laxní spolupráce s StB mu neprochází, a tak musí přitvrdit. Opatrně začíná udávat své spolupracovníky. Ale ani on nezůstane bez škraloupu a je degradován na vrátného. Je mu jasné, že zpátky do sedla se dostane, jen když někoho obětuje. Režisérka Válová je první na řadě. Standa má vlastní omluvu: „Stejně to jsou všechno blbci, co se akorát nad nás, pracující, povyšujou.“ (Česká televize)

(více)

Recenze (65)

yntelygent 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkom slusne sa to zacina hybat.Znovu smekam pred vypravou,pretoze jak sam K.Hadek v jednej televiznej relacii venovanej natacaniu serialu povedal,bolo neskutocne tazke hladat realie , kde by nevytrcal nejaky novodoby mrakodrap v zabere...to uznavam , ze musela byt docela fuska.A nech mi vlezu vsetci znalci a slnieckari,novodobi demokrati a podobna sebranka na zada...v kutiku duse sa neda nefandit tym akoze zapornym postavam....hlavne krasne vykresleny utlacany disident a ozrala s plnou hubou kecu vozici si prdel v saabe...koniec koncov jeden taky ochlasta a zvanil sa stal neskor nasim prezidentom,ten bol tiez akoze "umelec". V tejto casti odznela aj jedna hlboko pravdiva veta v zmysle: vsetci ti umelci maju plnu hubu protistatnych a prrotisocialistickych kecu a potom v akcii su sami cest praci soudruhu....kolko trafenych husi by sa v tom spoznalo este aj dnes z vtedajsej kulturnej fronty...tento serial docela slusne "nastavuje zrcadlo"... ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dneska to sice bylo lepší, než první, ale running joke s chcáním klouzačky je jedna z nejtrapnějších věcí, které jsem v televizi za poslední dobu slyšel a doufám, že ho už nikdy neuslyšim. Aspoň to konečně dostává nějaký spád a smysl. Pochopitelně, přetrvává problém, že hlavní hrdina je nesnesitelné hovado. Stejně tak Pachl stále neumí rozehrát partii tak, aby bylo poznat, jestli točí dobové drama, nebo parodii. Díky tomu, že už se to vesměs točí opravdu kolem televize a dobových patálií, tak je to teda lepší, dokoukat se to dá, klenot z toho nebude. ()

Reklama

Klik odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhý díl jsem nevzdal i když jsem chtěl. Stále nevím co si mám o tom myslet. Opakování vtipu s kontrolou podprsenek ve vrátnici je zbytečné.  Pekárek se jako postava vyvíjí hlavně v tom, že už neříká voe ale pěkně vole. No to je fakt málo. A nechci být hnidopich, ale když přeřadí mladého redaktora do armádní redakce bylo naprosto zbytečné natočit scénu jak jezdí po cvičišti tanky a jeho ošplíchne bahno. Drahá a zbytečná scéna.  A jenom se ptám, jestli veřejnoprávní televize má za potřebí tímto způsobem oslavovat svoje výročí. Snad to bude pozitivní aspoň v tom, že to ovlivní (negativně) hodnocení kandidatury stávajícího pana ředitele. Sledovanost i přes masívní mediální masírku padá. 1.díl / 1mil třista , 2. díl / 900 tis. klik ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

na čtyři to pořád úplně není, ale i tak je druhý díl podstatně lepší než první. Pekárek je sice stále prospěchářský zmetek, který i s estébáky "jedná" jen ve chvíli kdy se to hodí do krámu jemu, ale dost Volze pomohlo že se tolik netlačí na pilu, Pekárek za každým druhým slovem neříká vole a celkově si to celé víc sedlo. Hned několikrát sem si během sledování říkal co komu sakra může na téhle době chybět. Dalšímu dílu dám určitě šanci...65% ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mno, nejsem si jistý, jestli jsou si tvůrci vědomi, že si kálejí do vlastního hnízda. Protože v ČT se dodnes nic nezměnilo, je to tam i dnes stejné, jako v tom, co předvádějí jako hrůzy komunismu (takže nejde ani tak o režim, jako prohnilý systém na samotných Kavkách fungující na principu pomluv a udávání kvůli kariérnímu postupu - ostatně reálný případ dvou holek na vrátnici, které se staly šéfkami programu, mluví za vše). Obávám se, že ani poslední díl k takové sebereflexi nepovede, že se nadále ponese na vlnu jasánkovských agitek, jak byli všichni hajzlové, jen někteří, ti správní samozřejmě, bojovali "statečně" proti totalitě. Ten seriál vypadá jak z jiného vesmíru. A mám pocit, že pan Hynie tu knížku napsal především ne jako obžalobu komunismu, ale právě těch pokřivených praktik v celé Česk(oslovensk)é televizi, kde vládly a vládnou dodnes rodinné klany, nepotismus a přátelské a příbuzenské vztahy. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (1)

  • V této epizodě, která se odehrává v letech 1971–1972, se dvakrát objeví veřejný telefonní automat MPM90. Ten však byl do provozu nasazen až po roce 1980. (JSy)

Reklama

Reklama