Reklama

Reklama

20000 lieues sous les mers

  • Francie Deux cent mille lieues sous les mers (více)
všechny plakáty
Krátkometrážní / Dobrodružný / Fantasy / Sci-Fi
Francie, 1907, 10 min

Předloha:

Jules Verne (kniha)

Recenze (5)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Slabší varietní číslo s dodnes používanou pointou. S Vernem to má společný jen název. Dost slabý Méliès, sice používá stopmotion a je to film (ve smyslu, že má příběh), ale to je tak všechno. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Tohle skutečně natočil Pan Meliés? Nu dobrá, no. Takže balet posuzovat nebudu, pouze hlavní děj. Ten trvá asi čtyři minuty a kdo nechápe, jak se muž mohl pohybovat pod vodou bez kyslíku, respektive vzduchu, musí dávat bedlivý pozor. Ono je totiž na konci filmu vysvětleno. Dvacet ze sta a víc ani prd. +++++++++++++++++ 20180724 Hm, dost nepovedené. Dlouhá počáteční pasáž, pak baletní čísla, nic moc. Technicky však na svou dobu jistě překvapivé. ()

Reklama

P/\/EL 

všechny recenze uživatele

no, jako ponorčička Nautilus si tam chvíli pěkně plula a to uplně špatně udělané nebylo, akorát teda video, které je k dispozici na internetu, asi nejspíš celé, je dosti nekvalitní - kopie filmu je hodně vyšisovaná (třeba existuje nějaká koukatelnější verze, protože ty podmořské kulisy nebyly jistě špatně udělan), jenže tady už moc vidět není. --- No byli tam potápěči bez skafandrů, ale jako ten obří krab (či předtím větší ryba a všelijaké malé rybky) docela fajn, ale to je asi tak vše. Taková úžasná předloha a pak takovej paskvil, příde mi to odbyté na Méliése, ano, jistě, těžko něco takového starého hodnotit, viděl jsem od něj už lesco a tohle mě jaksi zklamalo. Nevim za jakejch okolností to vznikalo, ale když ono se tam neustále tančí a všelijak skotačí, trochu i bojuje, ale přecijen dosti svévolné pojetí Verna...jasně třeba Cesta na Měsíc je také dost svérázná, ale funguje to parádně, však se taky má za zásadní dílo, vážně Cesta na Měsíc podlě mě úžasná je, ale 20 tisíc mil, jedna z mejch nejoblíbenějších věcí od Verna, se Méliésovi moc nevyvedla...ale možná změnim názor až uvidim restaurovanou verzi.... ()

anais 

všechny recenze uživatele

Skoro se ani nechce věřit, že to je ten samý Melies jako ten, co adaptoval Cestu na měsíc. Z předlohy zbyla jen ponorka, název a jeden krab na malovaném pozadí, který je prakticky identický s krabem v jedné z původních ilustrací. Jinak je tu jeden předlouhý tanec podmořských víl a pár triků, které se mi na Meliese zdají až nezvykle odbyté... ale i tak celkem fajn. ()

Charlizee 

všechny recenze uživatele

20.000 mil pod mořem - další Verneovka v Méliésově podání = ubrala bych na úvodu, kde nalodění se posádky a vyplutí ponorky trvá 2,5 minuty (téměř třetina snímku). ()

Zajímavosti (3)

  • Podmorské scény nakrúcal režisér tak, že pred hercov spustil gázovú záclonu pomaľovanú chaluhami a pred kameru postavil akvárium s rybičkami. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama