Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nesmělý Lionel žije se svou panovačnou matkou ve vile nad městem. Žil by tak i nadále, kdyby nepotkal půvabnou Paquitu. Žárlivá matka se při jejich sledování v zoologické zahradě nakazí exotickou chorobou z Ostrova lebek, umírá, ale brzy vstává z mrtvých. Začíná milostný příběh dvou mladých lidí, jejichž láska musí překonávat ty nejtěžší překážky. Nestaví jim je do cesty jenom živí, ale i živí mrtví. Matka mění lidi v oživlé mrtvoly a dává tak do pohybu řetězovou reakci komicko-hrůzných událostí. Při nich je jisté jenom jedno: tolik krve i zuřícího mrtvého masa tady ještě nebylo! Je to nebezpečný balanc mezi smíchem a zděšením, při němž divákovi krev šplíchá do rozesmátých úst. Nenasytní zombie se potácejí prostorami vily a zastavit je vyžaduje celého muže a jednu sekačku na trávu. (Filmexport)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (948)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Krysí opice co dělá z lidí zombie! Procházka ze zlobivým zombie děckem v parku, hardcore scéna z pudinkem a neuvěřitelně masakroidní finále a... a je to vlastně celý romantický film o tom jak jsou si chlapec a děvče souzeni osudem a musí se ke vzájemnému štěstí doslova probít, přes bandu zrůd, litry nejrůznějších tělních tekutin a černohumorné situace vybroušené k absolutní dokonalosti. pravda ani z odstupem času tomu nedám 5*, protože při vší úctě k tý haldě nápadů časem už se jenom opakují různý nechutnosti a je to pořád pekelně amatérský. Nicméně musím teď konstatovat a můžou mě třeba fanoušci hobita a jeho milášků proklít, že tomuhle všichni páni prstenů a podobný srágory co udělal Jackson potom nesahají ani po kotníky.90% ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

"Tvá máma mi sežrala psa!!!" Je veľa filmov, o ktorých človek bezprostredne po pozretí vyhlási: "Ty brďo, väčší krvák som v živote nevidel!" Ale Braindead je jediný film, o ktorom to naozaj platí. Záverečný masaker je jednoducho neprekonateľný a Jackson ním na celé 90. roky zlikvidoval zombie horory. A ani potom už nikto nenakrútil nič krvavejšieho a vtipnejšieho, hoci snahy samozrejme boli. Skvostne natočený (dobová atmosféra je dokonalá), skvostne zahratý (Lionellova matka je jeden z najodpornejších zjavov v histórii kinematografie) a skvostne vygradovaný film. Wrestlingový súboj zo zombie dieťaťom, karate farár ("Nakopu vás ve jménu Boha!"), zápas s oživlými vnútornosťami, hlavy v mixéri, puding s uchom a desiatky ďalších nezabudnuteľných scén. Kto nevidel, neuverí. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Braindead je jednoznačně největší splatterový kult, navíc jeden z opravdu málo vydařených verzí této horrorové odnože, ve které se podařilo úžasně spojit brutalitu, hnus a humor. Takhle fantasticky propojené protiklady se vidí jen v málo filmech. Experti na ně byli zejména Raimi a právě Jackson. Tento Jacksonův výtvor nabízí vše a ještě víc, než si lze vůbec představit v těch nejdivočejších představách ... Spousta totálně ujetých nápadů, orgastická destrukce lidských těl, hektolitry krve, hnusy a nechutnosti nejrůznějšího druhu, šílené a totálně ujeté postavy a k tomu naprosto precizně zvládnuté veškeré vlastnosti filmu jako takového (kamera, střih, hudba, atd.) ... Hlavně je to pak neuvěřitelně zábavné. Tohle je naprostá špička svého druhu a nekorunovaný král splatteru. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

N-E-U-V-Ě-Ř-I-T-E-L-N-É! Představte si ten nejkrvavější splatter, nacpěte do něj stovky zombíí, hektolitry kečupu a slizu a máte...zhruba desetinu Braindeadu. Tenhle film je bezpochyby tím nejkrvavějším a nejvtipnějším mezi všemi komediemi/horory/parodiemi co byly/budou kdy natočeny! Žádné hranice, žádné omezování, jen bezhlavá řežba s takovým množstvím krve, že by jste s ním vymalovali půku Prahy, mozky na schodech, žijícími vnitřnostmi...a naprosto fascinujícím finále s motorovou sekačkou. Tohle už zkrátka nejde zopakovat. Ehm, jen takový dotaz...tenhle Jackson opravdu natočil Pána prstenů...? Svět filmu je stále plný překvapení... :) ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Sice jsem tušil, co od Jacksona můžu čekat, ale stejně jsem nechápavě zíral na to, co se to přede mnou odehrává. Dovedete si představit dokonalou parodii na horor ? Tak to je přesně Braindead. Z plátna (nebo obrazovky) se na vás vylijí hektolitry kečupu, zombíci přibývají tak rychle, že je nestačíte počítat (a pak zase stejně rychle ubývají), střeva a další vnitřnosti se válí všude kolem a vrcholem všeho je "láskyplné objetí" maminky se synáčkem v závěru. Excelentní řežba se sekačkou patří k vrcholným okamžikům nejen tohoto filmu, ale vůbec kinematografie. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (27)

  • Film je některými diváky považován za nejkrvavější film vůbec. Např. při poslední scéně se sekačkou na trávu bylo použito 300 litrů filmové krve (19 litrů krve proteklo za sekundu). (ČSFD)
  • Český horrorcorový rapper Řezník použil ve svých písničkách repliky z filmu. V písni „Potřebujem Další Válku“ repliku „Potřebujeme další válku – ano, drahý“. V písni „Naše Žíly Sou Jak Cedníky“ repliku „Chceš stříkačku, nebo to budeš čuchat?“ (Matej.Mirejo)
  • Španělský název filmu je Braindead: tu madre se ha comido a mi perro (Braindead: Tvoje matka sežrala mého psa). V názvu byla použita hláška z filmu, pronesená španělskou herečkou Dianou Peñalver (Paquita Maria Sanchez). (Kulmon)

Reklama

Reklama