Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nesmělý Lionel žije se svou panovačnou matkou ve vile nad městem. Žil by tak i nadále, kdyby nepotkal půvabnou Paquitu. Žárlivá matka se při jejich sledování v zoologické zahradě nakazí exotickou chorobou z Ostrova lebek, umírá, ale brzy vstává z mrtvých. Začíná milostný příběh dvou mladých lidí, jejichž láska musí překonávat ty nejtěžší překážky. Nestaví jim je do cesty jenom živí, ale i živí mrtví. Matka mění lidi v oživlé mrtvoly a dává tak do pohybu řetězovou reakci komicko-hrůzných událostí. Při nich je jisté jenom jedno: tolik krve i zuřícího mrtvého masa tady ještě nebylo! Je to nebezpečný balanc mezi smíchem a zděšením, při němž divákovi krev šplíchá do rozesmátých úst. Nenasytní zombie se potácejí prostorami vily a zastavit je vyžaduje celého muže a jednu sekačku na trávu. (Filmexport)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (948)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Možná jen nedokážu podobné filmy ocenit, ale já i v Živých mrtvých vidím jen několik filmařských nápadů a očividné nadšení pro věc několika filmařů, které je ovšem naprosto zbytečné a nezáživné sledovat. Přestože filmu jeho kultovní post neupírám, od Jacksona jsem zvyklý na něco jiného. Ať už provařený Pán prstenů, zábavné Přízraky nebo jedinečná Nebeská stvoření... tohle je jen další béčkový horor, na který se kouknu jednou, a pak na něj navěky zapomenu. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Predošlé Pídžejové filmy mi ešte neprišli ako to pravé orechové a boli s časti aj dosť amatérske aj keď zápal a nápady tam boli. Tu v Braidead už Jackson prichádza s plnohodnotným nefalšovaným krvákom, ktorý vyniká (a aj dlho vynikať bude) svojimi brutálnymi, úchylnými a hlavne nechutne krvavými nápadmi, ktoré fungujú o to lepšie, že sú odľahčené žánrom komédia. Peter Jackson je génius a šialenec zároveň. 80% - 4* ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

"Tvá máma mi sežrala psa!!!" Je veľa filmov, o ktorých človek bezprostredne po pozretí vyhlási: "Ty brďo, väčší krvák som v živote nevidel!" Ale Braindead je jediný film, o ktorom to naozaj platí. Záverečný masaker je jednoducho neprekonateľný a Jackson ním na celé 90. roky zlikvidoval zombie horory. A ani potom už nikto nenakrútil nič krvavejšieho a vtipnejšieho, hoci snahy samozrejme boli. Skvostne natočený (dobová atmosféra je dokonalá), skvostne zahratý (Lionellova matka je jeden z najodpornejších zjavov v histórii kinematografie) a skvostne vygradovaný film. Wrestlingový súboj zo zombie dieťaťom, karate farár ("Nakopu vás ve jménu Boha!"), zápas s oživlými vnútornosťami, hlavy v mixéri, puding s uchom a desiatky ďalších nezabudnuteľných scén. Kto nevidel, neuverí. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Chtělo se mi z toho pomalu zvracet! Neuvěřitelný je, jaký film má celkový hodnocení, jak tomu může dat někdo vůbec za pět a jen kvůli Jacksanovi, to bych musel být padlej na hlavu. Dvě scény z filmu stály zato a to s pudinkem a miminem, tam jsem dostal porci smíchu a nechutnosti. Velice slabé a řadím mezi neuvěřitelné zplácaniny. ( Hodnocení: 3/10 ) ()

Tom Riddle odpad!

všechny recenze uživatele

Braindead je v rámci odpadu sice na úplně opačném konci než třeba takový Birdemic (což je dost možná nejstrašlivější film, který jsem kdy spatřil, mimochodem), ve výsledku je ale stejně nesympatický, hloupý a ubohý, takže si jiné hodnocení zkrátka nezaslouží. Nebudu uměle přidávat hvězdy jen proto, že je to Jackson. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (27)

  • Ostrov ze začátku filmu (kde dobrodruzi najdou démonickou opici) se nazývá Skull island – Ostrov lebek, tedy stejně jako název ostrova, kde sídlí King Kong, jehož původní film z roku 1933 patří k nejoblíbenějším Petera Jacksona. Jackson zároveň v roce 2005 natočil jeho remake. (Guilemot)
  • Film je některými diváky považován za nejkrvavější film vůbec. Např. při poslední scéně se sekačkou na trávu bylo použito 300 litrů filmové krve (19 litrů krve proteklo za sekundu). (ČSFD)

Reklama

Reklama