Reklama

Reklama

Baletky, které musí předčasně ukončit svou kariéru, to nemají jednoduché. Celý svůj život do té chvíle věnovaly jen tanci a jejich příprava na skutečný život není dokonalá. Až na maximální sebekázeň a vůli dohnanou až do krajnosti. Bývalá primabalerína Dominika Jegorovová (Jennifer Lawrence) navíc žije v dnešním Rusku a se svou matkou čelí bezútěšné a nejisté budoucnosti. Díky tomu se stává snadnou kořistí ruské tajné zpravodajské služby a dostává se do jejího kurzu, v němž školí „volavky“. Zde probíhá tvrdý výcvik, jehož cílem je naučit své „žákyně“, aby v roli profesionálních svůdnic využívaly své tělo a mysl jako dokonalé zbraně. Po ukončení zvráceného a sadistického tréninku je Dominika jako nejnebezpečnější volavka nasazena na Nathaniela Nashe (Joel Edgerton), důstojníka CIA, který řídí jednoho z nejdůležitějších špiónů v Rusku. Dominika s Nathanielem vede souboj silných vůlí plný špionských triků, nedůvěry, ale především vnitřně bojují s nevyhnutelnou vzájemnou touhou. Dokáže ji Nathaniel přesvědčit, že je právě on tou jedinou osobou, které může věřit? (Cinemart)

(více)

Videa (11)

Trailer 4

Recenze (586)

marhoul 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo špatně celé. Jedna hvězdička za hudbu, jinak je film děsná kravina. Jennifer unylá alias kožený ksicht- je všechno možné jenom ne sexy rafinovaná potvora, děj jsem nepochopila, scénář je iracionální, chvílemi úsměvně trapný, režisérský záměr natočit špionážní napínák se nezdařil, vyšla z toho otravná zdlouhavá slátanina, která takové Brutální Nikitě nesahá ani po kotníky. A ty neustálé povzdechy všech nade vším.... ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Herečka Jennifer Lawrence a režisér Francis Lawrence spolu nemají nic společného. Přesto si spolu zřejmě sedli. Natočili spolu 3 poslední díly Hunger Games a když série byla za nimi řekli si, že by nebylo špatné se opět dát dohromady. Proto začali spolupracovat na snímku který se dlouho odkládal a motal se kolem něj dokonce i David Fincher. A dokázali natočili dost slušný film. Rudá volavka je sympatická v tom, že je jiná. Nejde o dalšího Jamese Bonda, Mission: Impossible nebo Jasona Bournea. Je to téměř bez akce, s postavami si to pomalu hraje a snaží se to být tak bez emocí až je to občas vlastně velice dojemné. Celému tomu dopomáhá právě vztah Dominiky a Nashe kteří se do sebe postupně zamilují i když stojí každý na opačné straně barikády. Celé to postupně plyne, dochází k spoustu zvratů a finále potěší jelikož se ukáže, že je opět vše jinak než si celou dobu myslíme. Neřekl bych, že je to film bez chyb. Občas se trošku vleče a neví kudy kam. V celku ale celkem funkční thriller který rozhodně funguje lépe než loňská Atomic Blonde. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Solidní špionážní thriller natočený v duchu staré školy. Rejža Lawrence umí, vše vypadá náramně a prachy jsou vidět, jen tempo je hodně vláčné a zvraty misty zbytečně na sílu. Jennifer správně toporná až strojová (až vyplývá otázka jak moc to hraje), zároveň neuvěřitelně nepřitažlivá - nikdo by jí do postele nevlezl. Kontroverzní nahatá scéna je vyloženě navíc a film by se bez ní obešel. Howardova hudba špičková. & Schoenaerts vážně vypadá trochu jako Putin. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mi připomíná střední; nic moc toho ve mně nezůstalo, pamatuju si akorát to, že jsem se bavil. 140 minut s Jennifer ale i přesto považuju za týrání, mně prostě nebaví koukat na někoho, kdo se neustále tváří jakoby měl kolíček v zadku. Chválím atmosféru, způsob natočení akčních scén a soudruhy z ortopedie. A jenom se modlím, abych nikdy od holky neuslyšel větu: "včera jsem viděla Rudou volavku, pojď, něco ti ukážu..." (Banff, Kanada) ()

predators 

všechny recenze uživatele

No, já to dodíval hlavně ze zvědavosti...kvůli tomu, jak vychvalovali Jennifer, že dobře plave, umí to s prakem, prý jen tak někomu neskočí na špek a je i dobrá hospodyně a jde jí to se škrabkou na brambory. Sparrows nebyly, až na výjimky, válečnice a bojovnice, jejich přednosti byly jinde...lépe o tom pojednává film s názvem Red Swallows. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (37)

  • V podstatě po celou dobu, kdy se odehrává scéna v hotelovém baru a na pokoji, při šálení Dymitrie Ustinova (Kristof Konrad), není vidět zranění na noze Dominiky Egorovove (Jennifer Lawrence), nejvíce patrné je to v čase 23:20, kdy se na její noze náhle objeví výrazná červená jizva. (Globus_Jirka)
  • V čase 02:25, kdy se Nathaniel Nash (Joel Edgerton), chystá k odchodu, sahá pod stůl pro ukrytou zbraň levou rukou a přendavá si jí do pravé ruky, protože je pravák. Každý člověk, který má byť základní výcvik, by si zbraň umístil tak, aby jí mohl brát svojí tzv. silnou – dominantní rukou. Jedná se o logický nesmysl, obvzláště když se jedná odůstojníka CIA s dlouholetou praxí. (Globus_Jirka)
  • Kritici a diváci si všimli, že belgický herec Matthias Schoenaerts sa vo filme nápadne podobá na ruského prezidenta Vladimira Putina. Ale podľa režiséra Francisa Lawrencea nebol Schoenaerts obsadený úmyselne kvôli jeho podobnosti s Putinom a režisér si podobnosť medzi nimi uvedomil až na pľaci. (Arsenal83)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama