Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přání k mání poetickou, hravou a humornou formou vypráví příběhy několika podob lásky: o trampotách náctiletého Alberta, který je až po uši – a hlavně neopětovaně – zamilován do sestry svého nejlepšího kamaráda, o lásce mezi Albertovými rodiči, tedy o varietním kouzelnickém duu prožívajícím krizi středního věku, a také o lásce rodičovské, kdy se floutek a lamač dívčích srdcí Bosák junior snaží získat pozornost a lásku svého otce, mocného hoteliéra. Albert a všichni ostatní nakonec přijdou na to, že ke štěstí není zapotřebí kouzel a magie, ale hlavně odvaha věci kolem sebe změnit k lepšímu. To ovšem neznamená, že opravdová kouzla a čáry neexistují... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (159)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Konečně čeští tvůrci přišli s novým nápadem. Za to je chci moc pochválit, protože tento film se úplně odlišuje od ostatních novodobých českých filmů. A díky tomu se mi to také líbilo, děj mě zaujal a udržel mou pozornost až do konce. Dokonce mi ani nikdo z herců nevadil, jak to bývá u českých filmů. Tady mi přišlo to obsazení dobré. Jinak u Martina Myšičky jsem si po celou dobu myslel, že je to Ivan Trojan. :D Jediné, co mi trhalo uši, byla čeština Ivana Romančíka st., já ho neznám, ale dle výslovnosti se jedná o Slováka, který poprvé v životě mluvil česky. To byl hrozný přízvuk. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Film je často k přirovnáván k filmu Sám Doma nicméně to je výsměch jelikož s ním má společného maximálně žánr jinak je mezi ním rozdíl asi takový jako mezi Prci Prci Prcičkami a Panic je nanic. Po herecké stránce katastrofa až na toho kluka a toho kouzelného dědečka jsou všichni příšerní po dějové je to lepší. O trikové stránce se radši nevyjadřovat, když na to nemám prachy tak netočím takový film jelikož to chvílemi vypadá hůře než tady https://www.csfd.cz/film/135983-karlik-a-tovarna-na-cokoladu/komentare/ a to je tohle film z roku 2017. Humor též žádný až na scénu kdy Johanka jedla s tím rozmazlencem v kavárně. 40 procent a i to jsem hodný. P.s. celou dobu ten kluk řešil, aby si nepřál blbost a nakonec si přál neomezenou elektřinu takže přání vyhozené do záchodu. ()

Reklama

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že i u nás existují tvůrci, kteří disponují neomezenou dávkou fantazii, kterou dokáží vměstnat do svého díla. Inspirace Wesem Andersonem, a filmy jako Až výjde měsíc nebo Grandhotel Budapešť je tu hodně viditelná, a za mě je to jenom dobře. Velmi hravá rodinná pohodovka, která ve vánočním čase příjde určitě vhod. Speciální pochvalu pak zaslouží komplet herecké obsazení ,od velmi talentovaného Filipa Antonia, až po to, že se do malých štěků podařilo získat mnoho známých jmen (Neužil, Přeučil...). Pokud chcete originální film, který si dokáže užít komplet celá rodina, tak jste tu správně, děcka se zabaví u naivního příběhu dětské lásky, starší ročníky pobaví všemožné vizuální a zvukové vychytávky. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Snímek je poměrně ambiciózní a určitě si bere inspiraci z amerických rodinných filmů. No, výsledek se povedl tak na půl. Upřímně mi ta stylizace docela vadila - celé to působilo hrozně nuceně a uměle. Možná kdyby se na to šlo víc "hezky česky", dopadlo by to o chlup líp. Obecně bych řekl, že Přání k mání funguje pouze v určitých segmentech - nějaké scény jsou milé a úsměvné, jiné jsou naopak kýčovité a vůbec nefungují. Scénář je takový jakž takž obstojný, ale zase - párkrát jsem si řekl, že to jde dobrým směrem, párkrát mi bylo trapně. Herecké výkony dospělých jsou celkem fajn, většina dětských představitelů mi ale naopak vadila. Na české poměry si myslím, že je to takový lepší průměr a se zavřenýma očima bych dal slabé 3*, každopádně kdyby s tímhle přišli amíci, takhle vysoko bych určitě nešel... :) Nicméně pokud už nic jiného, tak se film celkem snažil a filmařsky nebyl úplně špatný. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení. Nekřečovité, zábavné, navíc je potěšující vidět Vítězslava Jandáka po trapčení v politice v pořádné roli. Vizuálních nápadů jako blázen, což je možná škoda, bylo by lepší dělat věci z větším rozmyslem, ale aspoň to zakryje, jak je snímek dějově řídký. Plusy filmu doplňuje netradiční pár Čvančarová a Myšička, kteří si spolu normálně nezahrají. Opatrných 70%. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (10)

  • Krátce po natáčení filmu získal hotel Imperial další hvězdu. Už pátou. (SONY_)
  • „Nejsou tu hrady, draci, princezny ani princové. Přání k mání je prostě vánoční příběh s trochou kouzel. Pro mě je to návrat k filmům, jakými byl třeba Pan Tau (1989) nebo Lucie, postrach ulice (1983),“ přiblížil svůj film Vít Karas. (SONY_)

Reklama

Reklama