Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Irena (J. Bohdalová) je majitelkou a šéfkou velké prosperující firmy. Když přežije těžkou autohavárii, změní jí to život. Rozhodne se firmu prodat a ze získaných milionů podporovat i zcela neznámé lidi, kteří se ocitli v těžkých životních situacích. Takový nečekaný zvrat v Irenině myšlení a její charitativní úmysly se nelíbí nejen jejímu synovi (O. Vetchý), ale především jeho silně materiálně založené manželce (T. Vilhelmová). Do této doby charakterní a matku milující Jaroslav se tak nečekaně ocitne mezi dvěma dominantními ženami a prožívá osudové dilema. Má se dívat na to, jak jeho matka rozdává miliony, které měly už brzy spadnout do klína jeho rodině, nebo proti ní zakročit, a to s rizikem, že jejich vztah zůstane navždy ztracený? (Česká televize)

(více)

Recenze (154)

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Díkybohu, že nejsem odborník, ale pouze řadový divák a mohla jsem si tak v klidu užít tuto důstojnou poctu herectví Jiřiny Bohdalové bez toho, aniž bych musela xx-krát říkat "ach jo". Objektivně vzato je to za 3 hvězdy, ale z úcty k výše zmíněné a dalším zúčastněným (Vetchý, Preiss, Smutná) + za hudbu, dávám 4*. ()

Roman Albach 

všechny recenze uživatele

Role miliardářky Ireny Jiřině Bohdalové byla šitá na míru. Byla v ní totiž úžasná a uvěřitelná. Navíc bylo zajímavé sledovat vnitřní boj jejího syna Ondřeje Vetchého, který se nechal zlomit hamižnou manželkou. Souhlasím s tím, že řada scén mohla být přitažená za vlasy (viz policejní komando), já bych to ale odpustil. 90 minut mi uteklo jako voda. ()

Reklama

hrona 

všechny recenze uživatele

Zdeněk Zelenka a jeho parta. Tentokrát s tímto výtvorem mohl celý ansambl z fleku navštívit i kinosály, kdejaký rádoby trhák by tento film strčil do kapsy. Velice dobře natočené silné drama, ač nejsem fandou Bohdalky, musím říct, že mě opravdu mimořádně překvapila. Ostatní herecké výkony, ala Vetchý, Preiss, Dulava, Vilhelmová a v neposlední řadě Miroslav Hanuš, který sbírá z mé strany za poslední dobu jen samá pozitiva, byly taktéž skvělé. Česká televize opět překvapila. ()

Brtniik 

všechny recenze uživatele

Jsem docela zklamaný. Když už je třeba tepat zlého a majetku chtivého potomka poňoukaného partnerkou (ještě, že je možné opřít se o hodného, čestného až upýpavého rodinného právníka – není to scifi?), chtělo to víc elegance a hlavně méně „tlačit na pilu“. Vadila mi role Ondry Vetchého i Tatiany Vilhelmové (oba mám rád!) a její děsná, protože škatulková, maska. Dost komická byla i maska paní Bohdalové v psychiatrické léčebně – na bílo „natřená“ vypadala věru přízračně. Škoda, že se to nepodařilo lépe, paní Bohdalová by si to jistě zasloužila. Podruhé bych to nechtěl vidět ani náhodou... ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Je s podivem, že ve filmu postaveném na Bohdalce je ona víceméně v pozadí a hlavní housle má pod krkem Ondra Vetchý. A je velká škoda, že ze sebe nesetřepal Jirku Luňáka a té postavě nedal vlastní identitu. Naopak vynikající jsou Preiss a Vilhelmová a taky příběh. Ono to není nic objevného, ba dokonce ani nového, ale na to nedělní domácí žvýkání... ()

Galerie (83)

Zajímavosti (8)

  • Snímek se natáčel v Praze např. u Městského soudu ve Slezské ulici, psychiatrické klinice v Dobřanech, zámečku v Trnové nebo továrně Linet ve Slaném. Zámeček Trnová je ve vlastnictví bývalého ministra financí Ivana Pilipa a jeho manželky Lucie, kteří jej pronajímají k soukromým akcím. Natáčelo se i v psychiatrické léčebně Kosmonosy. (rakovnik)
  • Jako scenárista musel Zdeněk Zelenka sladit vývoj filmového příběhu s právní procedurou, která se týká zbavení svéprávnosti, takže byl vděčný za rady exministra zdravotnictví Ivana Davida i advokáta Tomáše Sokola. (rakovnik)
  • Při soudním procesu má na sobě advokát JUDr. Nebeský (Viktor Preiss) advokátní talár. Takový talár však advokáti nosí pouze při obhajobě v trestním řízení a dále v řízení u Nejvyššího soudu, Nejvyššího správního soudu a Ústavního soudu; u běžného občanskoprávního řízení jej advokáti nepoužívají. (Morttuus)

Reklama

Reklama