Reklama

Reklama

C.B. Strike

(seriál)
  • Velká Británie Strike (více)
TV spot
Velká Británie / USA, (2017–2022), 14 h 48 min (Minutáž: 58–60 min)

Předloha:

J. K. Rowling (kniha)

Scénář:

Tom Edge, Ben Richards

Hrají:

Holliday Grainger, Tom Burke, Kerr Logan, Killian Scott, Siân Phillips, Ben Crompton, Martin Shaw, Leo Bill, David Avery, Tara Fitzgerald, Fern Deacon (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(15)

Obsahy(1)

Strhující dramatický seriál C.B. Strike je inspirovaný úspěšnými kriminálními romány od autorky Harryho Pottera J.K. Rowlingové, vydané pod pseudonymem Robert Galbraith. Příběh se soustředí na Cormorana Strikea (Tom Burke), který na vojenské misi v Afghánistánu přišel o kus pravé nohy a vrátil se z války domů, aby si založil soukromou detektivní firmu provozovanou v maličké kanceláři v londýnské Denmark Street. Přestože si z Afghánistánu odnesl těžké zranění i jizvy na duši, jeho mimořádné schopnosti i zkušenosti vyšetřovatele vojenské policie se ukáží jako klíčové pro vyřešení tří složitých případů, na něž je policie krátká. V pátrání po stopách mu pomáhá Robin Ellacottová (Holliday Graingerová), která pro Strikea začne pracovat jako dočasná asistentka a záhy je pohlcena jeho vyšetřováním, stejně jako detaily z detektivovy zářné, ale ponuré minulosti. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

TV spot

Recenze (46)

Móó 

všechny recenze uživatele

Všechny vydané knižní předlohy zbožňuji, proto jsem se dost bála, jak BBC seriál zpracuje. Holliday Grainger se mi pro Robin hodila od první chvíle, Tom Burke mi sice nejprve pro roli ideální nepřišel, stejně jako herci zvolení pro Charlotte a Matta. Ale to je tak asi vždy, když člověk čte dříve knihu. Cormorana jsem si zkrátka představovala trochu jinak. Nicméně jsem si na něj zvykla rychle. Je to sympaťák. Vztah mezi Robin a Cormoranem podle mě odpovídá tomu, jak je popsán v knize. Herecké výkony kvalitní. Celkové zpracování Volání kukačky se mi líbilo moc, jednotlivé epizody udržely úroveň knihy, napínavé až do konce. Uvidíme, jak se vydaří Hedvábník a Ve službách zla. ---- Hodnocení po Hedvábníkovi: Moc jsem nepochopila, proč zrovna tento díl byl zpracován pouze do dvou epizod. Podle mě to seriálu uškodilo. Chybělo moc informací a pasáží z knihy. Klidně se dalo o jeden díl natáhnout jako Volání kukačky. ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

Burka jsem poprvé zaznamenal v konspiračním seriálu Utopia (paradoxně zde na čsfd není u Burka uveden), kde si zahrál mladého Carvela v epizodě ze 70. let. Nic proti Atosovi a Dolochovovi, ale jsem rád, že se dočkal hlavní role v této adaptaci. Holliday jsem si pamatoval jen z Dickense. První případ mě příliš nenadchla úvodní zápletka, ale bavilo mě její rozplétání. U druhého případu je to přesně naopak. Vynikající úvodní zápletka, ale celkový případ dopadl lehce na plocho, jak se v UK říká. ()

Reklama

KoRniky 

všechny recenze uživatele

Miluji vsechny tri (prozatim) vydane knihy z teto detektivni serie, a BBC toto serialove zpracovani zvladla na jednicku!! Zatim jsem videla jen Cuckoo's Calling, ale jestli bude Silkworm a Career of Evil pokracovat ve stejne kvalite, mam se na co tesit!! Tom Burke je pro roli Strika jako stvoreny, a na Holliday Grainger jako Robin jsem si zvykla velice rychle. Chemie mezi obema hlavnimi herci funguje skvele. Serial zustal velmi verny knizni predloze, a tak to ma byt! ()

kocik1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Starosvětská nálada, krásná hudba a nostalgické záběry, jimiž začínal každý díl, už jen kvůli tomu se vyplatí na Strika dívat, já byla z těch úvodů naprosto unešená. Ani zbytek nebyl špatný, i když mnohdy byly příběhy zašmodrchané a pro diváka méně přehledné.. I tak je to ale celkově na velmi silných 70%- ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

V detektívkach nie som síce príliš zbehlý, ale Strike ma rozhodne baví. Knihy som síce nečítal, takže neviem zhodnotiť dôslednosť sfilmovania, ale aj keď som nezainteresovaný, tak ma tento koncept zaujal. Niektoré série boli lepšie, iné slabšie, ale celkovo je to určite nadpriemerné. Cormoran a Robin sú skvelá dvojka, ich charaktery ma bavia, a rovnako aj to, že ani jeden z nich nie je vykreslený ako nejaký ideál detektíva, ale obaja pôsobia ľudsky a so svojimi chybami. Dialógy a humor sú typicky britské - a to je len a len dobré! Jediné, čo mi prekáža, to je občasná nelogika motívov páchateľov, aj keď vo finále to pekne zapadne do seba. 4* ()

Galerie (208)

Zajímavosti (3)

  • Autorkou předlohy je J. K. Rowling, která ji ale napsala pod pseudonymem Robert Galbraith. (hansel97)
  • Zatímco v seriálu má Cormoran Strike (Tom Burke) amputovanou levou nohou, v knižní předloze se jedná o pravou. (hansel97)

Reklama

Reklama