Reklama

Reklama

Láska kvete v každém věku a umí pěkně zatočit s našimi plány a životy. Americká romantická komedie oceněná třemi Oscary. Obchodník v nejlepších letech, Johnny Cammareri zcela nečekaně nabídne v restauraci sňatek ovdovělé účetní Loretě Castoriniové. Ta zcela zaskočena jeho nabídku přijímá. Tato výchozí situace rozehrává příběh, v němž se vše točí kolem lásky, milostných tužeb, záletů a partnerské věrnosti v jedné italskoamerické rodině. Vše jakoby ovlivňoval všemocný měsíc blížící se k svému úplňku, nečekanou důležitost v životě Lorety přitom pozvolna získává mladší bratr Johnnyho, pekař Ronny Cammareri... Půvabná romantická komedie, kterou natočil významný hollywoodský režisér Norman Jewison (Šumař na střeše, Jesus Christ Superstar, ...A spravedlnost pro všechny), je vystavěna na dokonalém scénáři a výborných hereckých výkonech Olympie Dukakisové, Nicolase Cage a půvabné Cher. Film byl nominován v šesti kategoriích na Oscara a tři ceny získal (Cher za nejlepší hlavní ženskou roli, Olympie Dukakisová za nejlepší vedlejší ženskou roli a John Patrick Shanley za původní scénář). (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (147)

Falko 

všechny recenze uživatele

Prijemna romanticka komedia a to som od nej necakal az tak vela, takze som nadmieru spokojny. Dialogy nemali chybu, podvadzanie skoro kazdeho z kazdym naskytovali rozne humorne situacie a zaver celej rodiny s bratmi pri jednom stole bol ako ceresnicka na tortu, takze len malicko chybalo k tomu, aby som nedal piatu hviezdicku. Film ma 3 Oscary za scenar a 2 herecky Cher a Olympia Dukakis. Nominovany na Oscara bol aj herec za vedlajsiu ulohu Vincent Gardenia, avsak väcsie stastie mal v roku 1988 Sean Connery, ktory Oscara vyhral za ulohu v mafianskej drame NEUPLATNI (1987). Film mal este dve hlavne nominacie za reziu Normana Jewisona a najlepsi film, avsak v oboch kategoriach vyhrala drama od rezisera Bernarda Bertolucciho POSLEDNI CISAR (1987)... 12.07.2010 _______ Cher - (Loretta Castorini) +++ Danny Aiello - (Johnny Cammareri) +++ Nicolas Cage - (Ronny Cammareri) +++ Olympia Dukakis - (Rose Castorini) +++ Vincent Gardenia - (Cosmo Castorini) +++ John Mahoney - (Perry) +++ Julie Bovasso - (Rita Cappomaggi) +++ Produkcia: Norman Jewison +++ Hudba: Dick Hyman +++ ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Občas si divák povie, za čo sú vlastne všetky tie prestížne ocenenia. MOONSTRUCK si ich odniesol viac ako dosť ( Oscar, Zlatý Glóbus, Strieborný Medveď atď ). A práve na začiatku padne takáto otázka. Postupom času, až do konečného vychladnutia po scéne, príde človek na to, že to bolo zaslúžené. A áno, ostanete pod vplyvom tohoto snímku tak, že si ho budete chcieť užiť opäť. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pekna romantika so skvelymi postavami. Cage v jednom z tych pripadov, ked jeho prehnane prehravanie dokonale funguje, kedze perfektne vystihuje zlost jeho postavy. Medzi nim a nadhernou Cher to neskutocne iskri. Ale zaujmu aj dalsie postavy, ktore tu maju zaujimave linie. Tento film sa vydaril. 8/10. ()

Brinkley 

všechny recenze uživatele

Oscary jsou v tomto případě sice poněkud přehnané, ale v kontextu novodobých romantických komedií s Jennifer Aniston, jež jsem byla v důsledku výpadku firemního programu měla možnost shlédnout, musím konstatovat, že romantické komedie této kvality (především, co se dialogů týká) se již možná ani netočí. Pokud se pletu, dejte mi prosím tip! Dokonce i Nicolase Cage jsem pod vlivem tohoto filmu shledala přitažlivým. ()

Pedross800 

všechny recenze uživatele

Jako slepej k houslím jsem dnes došel k této romantické komedii a nestačil se divit. Výborná věc, mělo to italský teatrální šmrnc, Cher a Nicolas úžasní, fakt skvělá oddechovka. Tady bylo vše, vtip, vášeň i nějaké to moudro a já si uvědomil, že už jsem dorostl do věku, kdy bych měl ten tolikrát ve filmech opakovanej trik s operou, kdy dámská srdce jihnou, dojímají se a rozkládají na atomy vyzkoušet v reálu :-)) ()

Galerie (54)

Zajímavosti (12)

  • Americký filmový institut snímek prohlásil 8. nejlepší romanticou komedií všech dob. (Edgerton)

Související novinky

Zemřel režisér Norman Jewison

Zemřel režisér Norman Jewison

23.01.2024

V požehnaném věku sedmadevadesáti let v sobotu 20. ledna opustil filmový svět kanadsko-americký na sedm Oscarů nominovaný režisér a producent Norman Jewison, tvůrce legendárních a oblíbených snímků… (více)

Zemřela herečka Olympia Dukakis

Zemřela herečka Olympia Dukakis

02.05.2021

Ve věku 89 let zemřela oscarová herečka řeckého původu Olympia Dukakis. Svůj filmový debut prožila v roce 1964 ve filmu Lilith a objevila se i jako matka Dustina Hoffmana ve filmu John a Mary z roku… (více)

Reklama

Reklama