Reklama

Reklama

Louskáček a čtyři říše

  • USA The Nutcracker and the Four Realms (více)
Trailer 1

Klára (Mackenzie Foy) chce jediné, a to je klíč – takový, který otevře skříňku, ve které se skrývá dar od její zesnulé matky. Zlatá nit, kterou napne její kmotříček Drosselmeyer (Morgan Freeman) o Štědrém večeru, ji k tomu klíči zavede – jenže ten v mžiku zmizí do záhadného a fantastického paralelního světa. Právě tam se Klára setká s vojákem a louskáčkem Filipem (Jayden Fowora-Knight), armádou myší a regenty, kteří spravují tři říše: Říši sněhových vloček, Říši květů a Říši sladkostí. Klára s Filipem musí vstoupit do Čtvrté říše, kde panuje krutá Perníkářka (Helen Mirren), získat Klářin klíč a pokud to bude možné vrátit nestabilnímu světu harmonii. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (115)

David.Darco 

všechny recenze uživatele

Dlho som nevidel tak nezáživný film. Vizuál na vysokej úrovni a peknučká ústredná herečka ešte výhru nezaisťujú. A čierny luskáčik ? ... tento trend čiernych elfov a čierneho kalkulu sa mi vážne nepáči. Nie je to prejav úcty ani rešpektu, je to KALKUL. Čo to bude nabudúce ? čierny eskimák ? čierny viking ? čierny samuraj ? ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Muselo to byt siale drahe, takze to ma aspon spickove production values. Zvysok je neuveritelne peklo. Zle odrozpravane, bez tempa a s najhorsim akcnym finale v ackovom filme za dlhe roky. Aspon Keira si to uziva a mackenzie foy je sympatacka. Slabuckych 4/10.a to mam tieto hrrane disneyovky velmi rad ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Disney tentokrát sáhl vedle a jakkoliv je na Louskáčkovi vidět že nebyl nejlevnější,vizuál a obsazení je to jediné co tu za něco stojí.Obsazení k tomu ještě tak na půl,protože Freeman a Helen Mirren jsou na plátně sotva několik minut,Kiera Knightley brutálně přehráva a jediná která opravdu něco hraje (Mackanzie Foy) má zase divně nesympatickou postavu.Dějová kostra je klasická pohádka viděná už milionkrát,ale je místy natolik zmatená a zbytečně překombinovaná,že na konci moc nezáleží na tom jak všechno dopadne.Záhadou je pak i to,proč se tohle celé jmenuje Louskáček,protože ten tu sice je,ale slouží pouze jako jedna z vedlejších postav (navíc je to samozřejmě černoch,což je v těhle pohádkách ze "staré" Anglie prostě pořád zvláštní)...40% ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Zatímco baletní podoba této klasiky patří neodmyslitelně k anglosaským Vánocům, našinec vnímá spíše další pokus o novodobou Disneyovskou Alenku nebo Maleficent. Není to věru špatný vánoční film, ten Louskáček, ale raději bych ho doporučila těm rodinám, které mají ještě docela malé děti, dospělý divák se bude nudit. A i když obsazení je kouzelné (Foy, Freeman, Mirren), těžko rozumět tomu, proč by regentka Říše sladkostí Sugar Plum měla být hubenější než profesionální baletka American Ballet Theatre Misty Copeland? Ano, pouze proto, že jí hraje královna kostí Keira Knightley. ()

suzanne1997 

všechny recenze uživatele

Nějak nedokážu přijít na to, proč, ale podle mě to prostě nefungovalo. Možná je to proto, že jsem nikdy baletu příliš nerozuměla, ani jsem jej nijak nevyhledávala. Tady se ta troška ovšem dala snést. Podle mě byl spíš problém ve zpracování než v ději, Clara měla objevit záhadnou říši a prožít neobyčejné dobrodružství. Tady to však bylo trošku jinak, na základech povídky by se dal vystavět příběh plný nečekaných zvratů a ještě nečekanějších řešení, dalo by se vyhrát s dialogy a samozřejmě s propracovaností postav. Když to shrnu, tak jsem čekala něco víc, více napětí, odvahy a propracovanější děj, tohle mi přišlo jako pro děti z mateřské školky. Odvážná Clara se vydává do neznámého světa, aby bojovala proti zlé Matce Perníkářce po boku Švestkové víly, jenže přitom je ta zlá právě ona. Tenhle film mě opravdu zklamal, je to jedno z nejodbytějších zpracování, jaké jsem kdy viděla. V tom divadle jsem pomalu usínala a ve finále bylo nesčetněkrát lepší než tohle. V žádném případě nedoporučuji přílišná očekávání, možná Vás poté film, na rozdíl ode mne, příjemně překvapí. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (5)

  • Joe Johnston se přiznal, že musel věnovat 32 dnů přetáčení některých scén. (ČSFD)
  • Natáčelo se od října 2016 do ledna 2017 v Londýně, Minley Manor a ve filmových studiích Pinewood v Anglii. (BMW12)

Související novinky

Vánocům kraluje Aquaman

Vánocům kraluje Aquaman

24.12.2018

Aquaman Jamese Wana (V zajetí démonů) konečně doplaval do amerických kin a za první víkend z toho bylo včetně předpremiér 72 milionů dolarů. To je sice v aktuální sérii DC filmů nejméně, pro co si… (více)

Reklama

Reklama