Reklama

Reklama

Smrt ve tmě 2

  • USA Don't Breathe 2 (více)
Trailer 3

Pokračování úspěšného hororu se odehrává několik let od násilného vniknutí do domu, kde Norman Nordstrom (Stephen Lang) žije v tichém ústraní, dokud ho nedostihnou vlastní hříchy z minulosti. (Falcon)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (243)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Jednička byla solidně nevyzpytatelným a nekompromisním masakříčkem v jednom tichým baráku. Dvojka je masakříček poněkud konvenčnější, nicméně první hodinu mu to dost sluší. Jenže... pak přijde závěrečná půlhodina, která se přetransformuje v nejdebilnější a nejotravnější sračku dekády. Děkujeme, radši budeme dělat, že se to nikdy nestalo. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

DON´T BREATHE je zrejme jeden z tých filmov, ktoré nepotrebovali pokračovanie. Ale žánrový fanúšikovia sa na kvalitu nahrnuli do kín a osud pre možný sequel bol spečatený. Menšiu inováciu sa mu uprieť nedá, tvorcovia sa rozhodne chceli vydať iným smerom a príbehom, opakovať sa v tomto smere by bolo jednoznačne mínusom. Predsa je snímok nezaujímavý. Scenár je pomerne nezáživný a réžia to už len potvrdzuje. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pred dvojkou som si zopakoval jednotku a to som nemal robiť. Jednotka má skvelý koncept. Parta sympatických zlodejíčkov vs. ultimatívny zmrd, ktorý je ale slepý. Vďaka tomu to bol celkom rovnocenný súboj a ja som mal komu fandiť. V dvojke je za hrdinu ten zmrd a ja som mu proste nedokázal zabudnúť všetko to svinstvo z jednotky a nemohol som mu fandiť. A to napriek tomu, že chránil roztomilé dievčatko pred ešte nechutnejšími zmrdmi. Ale súboj zmrd vs. dementní zmrdi pre mňa postrádal napätie. Iba som so zvedavosťou sledoval akými spôsobmi ich jedného po druhom likviduje. Technicky to je špičkovo natočené. Gore efektov je tu na môj vkus tak akurát a sú celkom originálne a úmrtia sú vynaliezavé a bolestivé. Potešilo ma aj niekoľko odkazov na jednotku pri akčných scénach. Ale po emocionálnej stránke mi tam všetci pripadali odporní. Tretiu hviezdičku nakoniec tesne udeľujem len vďaka finálnemu vykúpeniu Langovej postavy. Škoda, že to neprišlo aspoň v strede filmu a možno by som mu aj fandil. Ale ak vznikne trojka, tak na to už seriem. Nekonečne naťahovanú sériu založenú len na gore likvidáciách typu Saw, fakt sledovať nepotrebujem. Tento diel pekne spravodlivo zúčtoval so všetkými postavami. A aj psy si napravili svoju povesť. 5/10. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Don´t Breath 2 je tak trochu zbytečný Sequel, který nikdo nepotřeboval, ale naštěstí vyšel v době, kdy je hororové sucho, takže technicky a řemeslně nadstandartně natočenou podívanou beru všemi deseti, ale bez Alvarézového stylingu, to nešlape, tak jak má.Trochu mi vadí, že první půlka je hodně podobná prvnímu dílu, opět Home Invasion, kde místo vyloupení Langa jdou ukrást jeho osvojenou dceru, ale průběh je dost podobný. Zvrat v druhé půli je docela zajímavý, má to trochu exploit nádech, ale mínusem je pro mne akce, Lang mi prostě jako drsný slepec nesedí ( Když to srovnám s tím, co Momoa předvádí v See, tak Lang je spíš minion než Boss) a taky absence výraznějšího masakru ( 3 gore scény z možných 15 je opravdu málo) a takové zastřelení 4 protivníků během 3 sekund je vyloženě plýtvání dobře načtrnutým materiálem.Za vidění film určitě stojí, za poslední měsíc Don´T Breath 2 určitě patří k tomu lepšímu, ale příliš mě nestrhl ani jsem se u něj nebavil, tak jak jsem doufal.Příběh 3/5, Akce 3/5, Humor 0/5, Násilí 3/5, Zábavnost 3/5 Hudba 4/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 3/5, Napětí 3/5, Emoce 2/5, Herci 3/5. 6.5/10. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Byť toto pokračování ani zdaleka nedosahuje takových kvalit jako první díl, tak i přesto je zde nabíledni poznamenat, že  Don't Breathe 2 nabídne nenáročnou atmosférickou podívanou s několika velkolepými hororovými momenty. Jako ponurá jednohubka na volný večer tedy tento snímek funguje v rámci svých možností opravdu vydařeně, takže touto volbou určitě chybu neuděláte. Dobrá práce! ()

Galerie (16)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo v srbském Bělehradu a v Detroitu v Michiganu. Natáčelo se od 11. srpna do 17. října 2020. (noelcoward73)
  • Název filmu se objeví až těsně před závěrečnými titulky. (noelcoward73)
  • V garáži si muž rozřeže ústa zalepená vteřinovým lepidlem a vyteče mu spousta krve. Následně vychází z garáže a na ústech nic nemá, navíc má čisté tričko. Hned poté vejde do domu a tričko má opět od krve a na ústech má zbytky lepidla. (CjKukis)

Reklama

Reklama