Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Loutkář Craig (John Cusack) nemůže zavadit o pořádný job, a tak předvádí svá loutková představení plná zklamání a zhrzených lásek přímo na newyorských ulicích. Jeho žena Lotte (Cameron Diaz) je zase posedlá zvířátky. Prodává domácí mazlíčky a také jich má spoustu doma , docela se jim daří otrávit život sousedům. Jejím favoritem je ale retardovaný šimpanz Elijah, kterému se Lotte pokouší vyřešit jeho psychologické problémy. Craig nemá prachy, a proto přijme místo účetního v podniku s bossem, jemuž je už 105 let a se senzační kočkou jménem Maxine (Catherine Keener). Zabouchne se do ní na první pohled, ale Maxine na něj kašle. Naštěstí jenom do té chvíle, než vedle Craigova stolu najdou společně vchod do "Johna Horatia Malkoviche". Přijdou na to, že z tohoto zvláštního objevu by mohla být docela slušná živnost. Vypečení podnikatelé začnou prodávat patnáctiminutové pobyty "v kůži Johna Malkoviche" za 200 dolarů a také sami vzrušující "cestování" vyzkoušejí. Surrealistická cestovka je na světě! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (587)

Eddard 

všechny recenze uživatele

Originalita na ntou, která je však občas až moc překombinovaná, což ostatně platí o všech Kaufmanových snímcích, které jsem zhlédl, vyjma Věčného svitu. Ambiciózní, looserský loutkař žijící s puťkou, která miluje zvířata víc než by bylo zdravé a toužící po femme fatale, která ho chce jen využít. John Malkovich hrající sám sebe (skoro:-) a malé dvířka, vedoucí do jeho duše. Sekretářka s vysokoškolským diplomem za správnou výslovnost, která nikomu nerozumí, po ní toužící stopětiletý děda, který je naopak přesvědčený, že mu nikdo nerozumí, i když mluví výborně. Neuvěřitelné. No a scéna Malkovich v Malkovichovi? MUSÍ se vidět!!!! Jak takový film může dostat "jen" čtyři hvězdy? Netuším, někde holt byla chyba, ale kde, to vám nepovím... režie? Já? Každopádně zážitek. "Malkovich, malkovich malkovich..." "Malkovich?" -"MALKOVICH!" 80% ()

classic 

všechny recenze uživatele

Spike Jonze je totálny týpek,ktorého snímky trápia nepripravených divákov a scenárista Charlie Kaufman to dobre vie,preto spolupráca týchto podivínov prináša počin,na ktorý budem spomínať... John Cusack hrá bábkara,ktorému niečo v živote chýba,aj keď má peknú ženu Cameron Diaz.Jedného dňa sa dostane k jobu,ktorý mu radikálne mení a zmení život,akým žil doposiaľ,a to jedným tunelom,ktorý vedie do mysli Johna Malkovicha...Keď sa tam ocitá po prvý raz je taký nadšený,že si chce otvoriť biznis na Malkovichov účet...Zverí sa svojej sexy kolegyni,ktorej sa chce dostať do kalhotiek,lenže ona nejaví záujem o hlavného Craiga,ktorý to vymyslel,ale chce sa zblížiť s Malkovichom,v ktorom bola aj Craigova žena a Maxime sa do nej zabuchla...Catherine Keener je bravúrna a obdržala za to nomináciu na oscara,réžia a scenár sú obdivuhodné,ako to previedli do film.podoby.Zo začiatku je to zaujímavé najmä pre nich,ale keď si John uvedomí,že sa naburávajú do jeho mysle,tak sa situácia začne meniť... Vynikajúca podívaná s trochu miernym polavením,ale priaznivci tvorby napr..Davida Lyncha,by váhať nemali. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

V kůži Johna Malkowiche bych chtěl být pouze v případě, že by mi společnici dělala Catherine Keener, kterážto pro mě byla tím nejlepší (a zároveň pochopitelně i nejhezčím), co film nabídl. Držela mou pozornost, protože zbylá směs černé komedie, parodie, sci-fi a mysteriózního thrilleru kříženého s romantickou love story mi pro svou přeplácanost příliš nevoněla. Nepodařilo se ji totiž namíchat tak, aby bylo v každém jednotlivém okamžiku jasně patrné, jak je skutečně zamýšlena. Ono je pěkné si lecos domýšlet podle svého uvážení, ale to není dost dobře možné, přeskakuje-li mysl mezi tolika žánry. Přitom námět se mi více než zamlouvá. Proto pevně věřím, že se někdy v budoucnu podaří ještě někomu jinému zpracovat jej do vyváženější podoby. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Obsahově vyjmečně inovativní společensko-vztahová satira plná absurdních situací, zaobalená v neopakovatelném bizár feelingu a podivné atmosféře. Jonze se nebojí experimentovat a Kaufman je hlava pomazaná na všelijaké roztodivné příběhy. Výsledek tomu odpovídá. Občas je to sice trochu moc teatrální a nosná dějová linka sem tam možná ani nedává úplně smysl, ale to mezi řádky smysl dává. Něco naprosto jiného, těžko uchopitelného a extrémně originálního. Film o vztahových problémech moderní doby v nejatypičtějším podání co si (ne)dokážete představit. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Milá a osobitá absurdní komedie, místy až lynchovsky roztomile podivná a jako kdyby z jiný dimenze. Moment kdy Malkovich vleze sám do sebe a pak je všude všechno Malkovich, je docela pamětihodná sranda. Čekal jsem to divácky náročnější, zapeklitější a jako větší hlavolam, ale film zůstane relativně prostý a sympaticky dobře stravitelný. Po zásluze kultovka a hype. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (31)

  • Pravé Malkovichovo druhé jméno je Gavin, ve filmu se jmenuje Horatio. (Tygrys)
  • Craig (John Cusack) se dozví, že firma LesterCorp sídlí na 7,5. patře budovy Martin Flemmer, přesně po sedmi a půl minutách filmu. (Tygrys)
  • Natáčelo se v Los Angeles, New Jersey a Long Beach (USA). (Tygrys)

Související novinky

Shia LaBeouf na odstřel?

Shia LaBeouf na odstřel?

14.08.2010

Vskutku podivuhodné spojení – Shia ve filmu australského drsňáka Johna Hillcoata, tvůrce Cesty a nelítostného kenguru-westernu Proposition? Ale ano. Prozatím nic není oficiální, ale údajně už spolu… (více)

Spike Jonze a jeho noční můra

Spike Jonze a jeho noční můra

14.07.2008

I Terry Gilliam, obvyklý terč různých katastrof (posledně mu uprostřed filmovačky umřel Heath Ledger), by si zřejmě už dávno vpálil kulku do hlavy, kdyby se nějaký jeho projekt potýkal s takovými… (více)

Cusackova tragická projížďka

Cusackova tragická projížďka

02.03.2006

Před několika lety se sice ocitl V kůži Johna Malkoviche a udělal z toho docela výnosný byznys, ale nyní bude jméno Johna Cusacka zdobit nezávislé drama GRACE IS GONE v režii začátečníka Jamese C.… (více)

Reklama

Reklama