Reklama

Reklama

Lynč

(seriál)
TV spot

Epizody(8)

Obsahy(1)

Mladý dokumentarista Lukáš přijíždí do malého města Buchnova, aby zjistil více o násilné smrti Denise, kterého znal od dětství, stejně tak jako obviněného vraha. Nalezne tam nejen vzpomínky na minulost, ale také řadu podivností a záhad ze současnosti. Ukáže se totiž, že Denisovu smrt doprovázel krutý lynč. Seriál mimo jiné zkoumá, jaký efekt má vražda nevinného muže na malé město uprostřed Česka, kde se všichni navzájem znají a kde má každý své tajemství. Velkým tématem projektu je odkrývání reality maloměsta a objevování skrytých kostlivců ve skříních jeho obyvatel. Tvůrci se také zaměřili na více či méně fungující mezilidské vztahy a otevřou i problematiku rasové nesnášenlivosti a předsudků. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele sorrow k tomuto seriálu (3)

Syn mého otce (2018) (E05) odpad!

Tohle psalo 7 lidí, ach jo. Svět opravdu není černobílý, jak si asi tahle sedmička představuje. Pokud bych nežil v realitě, myslel bych si, že jsou Romové ti nejúžasnější lidé na světě, takoví nadlidé. Ten Rom znásilnil doktorovu dceru, pojďme ho zlynčovat, jo houby, její bílý táta to byl, prase jedno. Stará Janečková je tak poctivá ženská, pracuje, dokonce odhalí šikanu a hned ji potrestá a dostane vyznamenání? Ne, dostane padáka. I ten její syn by byl fajn kluk, kdyby se nechytl toho bílého grázla. Šikana na škole je opět v režii bílých. A ti malí kluci, co si šli nevinně hrát do boudy se opět díky hamižnosti těch bílých dostanou do smrtelného nebezpečí. Dvořák je rasista, děvkař, nechá se korumpovat, ze syna vychovává to samé, úplný netvor, nemá jedinou kladnou stránku. Páni scénáristi, prosím nejprve vylezte ven se trochu porozhlédnout jaký je venku život a pak pište nějaký scénář. Tohle je absolutní sračka, která nemá s realitou nic společného. Seriály na České televizi mám rád, ale tohle se opravdu, ale opravdu nepovedlo. ()

Špína (2018) (E06) odpad!

Sedm scénáristů zasedlo za psací stůl a řekli si, že nám uvaří pochoutku jako Čapkovo pejsek s kočičkou, a tak do hrnce dali úplně všechno co měli po ruce a doufali, že pro každého diváka tam bude něco a všem se to bude líbit. Scénáristé se však přepočítali a většině divákům se z jejich pochoutky udělalo zle nedobře a skončili zatím na ještě přijatelných 47%. Tohle má být jako nějaké sociální drama nebo akční seriál nebo co to vlastně má být? Mladý dokumentarista Lukáš přijede napsat příběh o vraždě Denise. Během seriálu působí spíše jako detektiv, kdy úplně bez problémů někde (nevím kde) sežene tři super kamery, kterými sleduje dění v celé továrně ze svého nového obydlí kdesi v lese u továrny, kam se jen tak bez pozvání nakvartýroval, a přitom si píše s mladým Janečkem moudré sms zprávy typu: „Vidíš to?“, „Jo, vidím to“ (čumím přece na kameru). Tak mě tedy zajímá, kde a za co ty kamery pořídil (z děje vyplynulo, že nesmrdí korunou a najednou má na tři super kamery a může se už týdny bez práce jen tak poflakovat a říkat tomu práce???), kdy kamery nainstaloval (snad to nebyla jen ta asi minutová instalace, kdy kameru v továrně pověsil pod strop bez jakéhokoli připojení k elektřině…). No u nás v práci, když instalovali dvě monitorovací kamery, trvalo jim to skoro celý den (umístění a instalace kamer, připojení k nahrávacímu zařízení, instalace notebooku) a tenhle hňup Lukáš to měl jako za minutu? Ten zmizelý kamarád, kterému se vetřel do obydlí mu nechybí? Neshání se po něm? Věří stále tomu, že odjel na dovolenou? To bude inteligentní kluk, ten Lukáš. Dokonce se Lukáš už sžil i s kočkami na které má silnou alergii a k úžasu všech diváků přestal prskat do kamery. Těch nesmyslů v celém seriálu je tolik, že nemám ani sílu je tady vypisovat. Ta závěrečná střílečka kvůli několika uskladněným barelům je fakt uvěřitelná, takové věci se přece v reálném životě dějí každý den. Naprostý odpad. Ty dva díly ale už zvládnu, protože mě zajímá, jak moc finále tohoto seriálu bude ubohé, ale budou to dvě hodiny naprostého sebemrskačství… ()

Likvidace zásob (2018) (E07) odpad!

Ne, to už stačí, musím se jen smát. Takže opravdu ten foťáček přilepený k zábradlí pod střechou továrny, který tam visí několik dnů zajistil takhle kvalitní obraz, dokonce i čistý zvuk, a navíc tam ještě Luky dokáže poslat zpět přes reprák nahrávku? V tom foťáku musí být nějaké mega výkonné baterie, asi nějaké Duracellky. Luky má vše propojené do notebooku, dokonce i do mobilu, vše stačil nainstalovat během minutky, to je opravdu tak trapné. Ale není to ani z desetiny tak trapné, jako chování všech postav v tomto nejhorším seriálu filmových dějin, zejména chování Lukáše a Tomáše, ty dva snad právě utekli z Jedličkova ústavu? Luky čumí na vraždy a mučení lidí v přímém přenosu, přitom jen koulí očima a situaci pouze glosuje slovy „do prdele, do prdele“. Každý normální člověk by v této situaci ihned volal policii, myslím tím ale 158 nebo 112, určitě ne toho místního břídila. Namísto toho se Luky s Tomášem nahánějí po městě a po lese, nejdříve běží k Janečkům, pak se běží schovat ke kamarádce a pak ve finále, opět k mému překvapení běží zpět k továrně, odkud předtím přece utekli, aby si zachránili život před zabijáky z Německa. Nad městem je hřib jak po svržení atomové bomby, ale než přijedou hasiči, všichni místní z centra města na ten ohňostroj koukají, úplně v klidu na místo přijede starostka, v dalším autě místostarosta, teprve pak asi po hodině hasiči a k mému překvapení, ještě dokáží zachránit lékárnici Magdu, která by musela být už dávno otrávená, udušená i uhořelá. Naprosto komicky vyznívá i postava Kodetové, která si sama už začne všímat přílišné náklonnosti Kříže k dceři a když jí dcera řekne pravdu, chová se jako hysterický blázen. Takovou trapárnu jsem opravdu ještě neviděl. Rada pro začínající scénáristy (pokud si mohu dovolit), okamžitě, ale opravdu okamžitě zahoďte pero z ruky a už prosím nikdy nic nepište a pokuste se vyniknout v jiné práci, snad Vám něco jiného půjde lépe. Za vše mluví aktuálních 40 %, kdy toto číslo ještě předpokládám po posledním dílu pofrčí dolů. Tohle není odpad, to je skládka toho největšího odpadu. ()

Reklama

Reklama