Reklama

Reklama

Invaze zlodějů těl

  • Česko Invaze lupičů těl (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

První remake stejnojmenného klasického hororu Dona Siegela z roku 1956 se odehrává v San Francisku. Když si Matthew Bennell (Donald Sutherland) uvědomí, že někteří z jeho přátel se po utržení zvláštní rostliny nechovají, jak by měli, je plán nepřátelských mimozemšťanů na ovládnutí planety Země a jejím přetvoření k obrazu svému v plném proudu. Každý člověk, jenž utrhne podivnou přes noc vykvetnuvší rostlinu je nahrazen klonem, plnohodnotnou to kopií sebe sama, která však poslouchá agresory a jedná čistě v jejich zájmu. Bennell se stane svědkem takového nahrazení a rozhodne se s tím něco udělat, aby nedospěl stejného osudu. Jenže komu může věřit, když ovládaní lidé jsou ve všem stejní, jako jejich původní já? (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (177)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tady už nenapíšu nic novýho. Opravdovej majstrštyk! Ještě hodinu po skončení jsem byl napjatej jako kšandy. Neuvěřitelně mrazivá podívaná, která ve svém působivém závěru vyvolá ve vás krom silné depky i tak šílenou paranoiu, že minimálně dva dny po tom budete nahlížet na kolemjdoucí trochu jinak. Kromě vynikajícího Donalda Sutherlanda bych vzpomněl i Jeffa "brundmouchu" Goldbluma a hlavně Veronicu Cartwright, která zde dostala víc prostoru než ve Vetřelci, a její výkon stál opravdu za to. K nejlepším scénám patří Sutherlandův spánek a líhnutí jeho dvojníka, waaauu... Nakonec se musim přiznat k tomu, že původní snímek jsem ještě neviděl, ale po tomhle to urychleně napravim. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Atmosferické, nepříjemné, depresivní. Nejedná se o rizí horor. Spíše jde o mix sci-fi a thrilleru. Skvělá kamera a hudba dodávají jinak pouze nadprůměrnému filmu pravý šmrnc. Nejpůsobivější jsou scény odehrávající se za nocích, kdy požírači těl pronásledují dosud zdravé lidi. špička hororového sci-fi. ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Nebýt dějově absolutně prázdné závěrečné půlhodiny, jednalo by se o maximální pecku. Mrazivá atmosféra mimozemské invaze, která se neodehrává ve velkolepém stylu s létajícími talíři, nýbrž v relativně uzavřené formě postupného parazitování, je natočena s takovou sugescí, že absence „lekaček“ a podobných výdobytků je u režiséra Phillipa Kaufmanna plně prominutelná. Práce týmu trikařů s poněkud přerostlými lusky je odvedena na výbornou, stejně tak jako hudební doprovod brnkající nejenom na hudební nástroje, ale i na divákovi napjaté nervy, pro něž nečekejte úlevu ani omylem. Poslední záběr z hlavy jen tak nevytluče zřejmě nikdo. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Originál z roku 1956 som nevidel. Film má celkovo už tri remaky. Doteraz som mal tú česť s verziou, v ktorej sa hlavných rolí zhostili Nicole Kidman a Daniel Craig. Keďže som bol nadpriemerne spokojný a na Sutherlandovu verziu sa niesla chváľa, tak som skúsil opätovne zakúsiť atmosféru nedôvery. Bohužiaľ postavy nejako podivne skvelo dedukujú, odhaľujú pointu diania. Takže som nemal moc čas si užiť ich nevedomosť. A na druhej strane sa dokážu chovať neuvážene, chaoticky až hlúpo. Príbeh priamo prosí o vytvorenie pocitu neistoty, ale chovanie postáv atmosféru vyložene rozrieďuje. Invaze 2007 je to pravé orechové. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Řekni, kde ty kytky jsou - inu, chystají se na invazi, pí R. A-tak: (ne)buďte necitou a pojďte si taky přičichnout, pane Sutherland. Ta pronikavá vůně, hleďte, co provedla s pány Goldblumem a Nimoyem, inu jako znovuzrození, úplně noví lidičkové. Rezistence? Když jste už dva dny nespal? Dobrou noc! 75 % ()

Galerie (84)

Zajímavosti (18)

  • Robert Duvall hraje cameo roli kněze na houpačce. (D3VIL)
  • Pro závěrečné titulky filmu nebyla složena ani vybrána žádná skladba, a tak titulky běži za naprostého ticha. (D3VIL)
  • Podle DVD komentáře režiséra Philipa Kaufmana dostal herec Robert Duvall "honorář" v podobě značkové bundy Eddie Bauer. (D3VIL)

Související novinky

Zemřel kameraman Michael Chapman

Zemřel kameraman Michael Chapman

22.09.2020

Z Los Angeles přišla dnes ráno zpráva o úmrtí známého amerického kameramana, režiséra a herce Michaela Chapmana. Na dva Oscary nominovaný tvůrce zemřel ve věku 84 let na srdeční selhání, informaci na… (více)

Zlodeji tiel sa vrátia

Zlodeji tiel sa vrátia

16.07.2005

V klasike sci-fi hororu Invaze lupičů těl malomestský doktor v podaní Kevina McCarthyho odhalí, že obyatelia mestečka sú nahrádzaní mimozemskými duplikátmi. V roku 1978 nakrútil Philip Kaufman remake… (více)

Reklama

Reklama