Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Perla je nejvyšší a zároveň nejlépe zabezpečená budova na světě. Přesto její majitelé najmou velezkušeného bezpečnostního experta Willa Sawyera (Dwayne Johnson), aby to oficiálně potvrdil. Jenže pak začne v budově hořet a o technickou závadu se rozhodně nejedná. Will, coby bývalý šéf týmu FBI, který se specializoval na záchranu rukojmích, zažil už leccos, ale tohle je přece jen silná káva. Požár se rychle šíří a Will zjistí, že právě on je podle policie odpovědný za jeho založení. I když se zrovna pohybuje mimo budovu, bude muset rychle dovnitř, protože v jednom z nejvyšších pater je uvězněna jeho žena (Neve Campbell) se dvěma dětmi. A to stále ještě není všechno, v mrakodrapu se pohybuje ozbrojený gang, se kterým se bude muset Will taky vypořádat, pokud chce své blízké zachránit. Ještě jsme zapomněli zmínit, že po vážném zranění z minulosti má jednu nohu umělou a že jediná cesta do domu v plamenech vede přes vedle stojící jeřáb, z jehož ramene ve výšce několika desítek metrů bude muset přeskočit. (Cinemart)

(více)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (489)

castor 

všechny recenze uživatele

Sympaťák Dwayne má škraloup z minulosti, kdy nezabránil tragédii a ještě má místo nohy protézu, nyní pracuje coby bezpečnostní expert, před kterým se otevřel lukrativní job v podobě prověření bezpečnosti v právě dostavěné nejvyšší budově světa, která bere dech kolemjdoucím v Hongkongu. Zanedlouho ovšem visí hlavou dolů zachycený nohou za lano, skáče z jeřábu do rozbitého okna mrakodrapu, uhýbá kulkám odstřelovačů nebo drží most vlastníma rukama. Tvůrci u toho (no, snad) pomrkávají na diváka, protože náš novodobý MacGyver porušuje všechny možné zákony fyziky a logiky. Proč? Protože rodina je základ a protože budovu podpálí teroristé, kteří od čínského investora něco chtějí. Smrtonosná past (včetně démonického Hanse Grubera) je pochopitelně někde jinde, ovšem čekal jsem testosteronové béčko a to taky dostal. Tvůrci byli líní vymyslet něco nápaditého, takže si postupně odškrtáváme jednotlivé kolonky, asijské peníze zaplatily solidní triky a přihlouplé publikum pod hořícím kolosem nadšeně tleská. Na jedno použití, ale proč ne.. solidní tři hvězdy!! ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Akce 8/10/// PLUS: správný katastrofický akčňák, jak ze staré školy, něco mezi Smrtonosnou pastí a Skleněným peklem s namakaným ale polidštěným Johonsonem, Neve Campbell měla celkem zajímavou roli silné ženské postavy, odsýpá to, nenudíte se, záporáci jsou celkem zajímavý, film nemá vyloženě slabé pasáže a drží slušně pohromadě MÍNUS: takových filmů se moc už netočí, protože publikum je jinde a klasika se z něj nestane, je to už několikrát viděné jen v o něco modernější podobě s modernější budovou./// Shrnutí: Doufal jsem v podařený akčňák a jsem potěšen, že mě to až tak vtáhlo a bavilo. Byla to poctivá filmařina a jeden z těch oddechových filmů. na který se rád někdy podívám znovu./// Celkem 79%/// ()

Reklama

Rominator 

všechny recenze uživatele

Bezpečnostní expert Will Sawyer (Dwayne Johnson) bude muset riskovat úplně všechno, aby zachránil svoji ženu a dvě děti z hořícího mrakodrapu Perla... Příběh nenabídne nic extra originálního a jedná se o film, který divák brzy po zhlédnutí zapomene. Dwayne Johnson je stále sympaťák a proto bych mu přál nějakou pořádnou ikonickou roli. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Je to OK. A víc než OK jsem ani nečekal. Dwayne Johnson to tentokrát zkouší bez humoru a hraje na vážnou notu a docela mu to jde. Je to vlastně stejně pitomé jako většina jeho filmů, ale i podobně výplachově zábavné. Mrakodrap má nakonec mnohem blíž ke Skleněnému peklu než k akcím Johna McClanea, ale skákání na obří barák, šplhání po římsách stovky metrů nad zemí a útěky před běsnícím ohnivým peklem rozhodně nenudí. Rawson Marshall Thurber je solidní řemeslník a pohlídal si, že se v jeho novince bude pořád něco dít. Takže nebudete mít moc času přemýšlet o tom, jak moc je to celé pitomé a jak to vůbec nedává smysl. Škoda slabších záporáků a celé do očí bijící neambicióznosti. Jako letní výplň mezi Ant-Manem a Jurským světem a další Mission: Impossible ale Mrakodrap funguje bez problémů. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Mrakodrap byl od začátku popcornovou objednávkou na míru. Na jedné straně máte americké filmaře, americkou hvězdu a americké vyprávěcí postupy, na druhé pak čínské lokace, čínské peníze a čínskou hereckou podporu. Rozum říká, že by to skoro automaticky mělo dopadnout hrozně. Rock si ale svoji novinku ohlídal natolik dobře, že plní zadání v každém ohledu a jedná se o svižný katastrofický biják pro celou rodinu. Ano, buďte připraveni na tunu klišé a přibližně nula překvapení. Řemeslně ale Mrakodrap šlape úplně v klidu a přesně víte, kdy bude americké (nebo čínské) publikum nadšeně tleskat. Pro někoho je to celé automaticky špatně a samozřejmě nečekejte žánrový zázrak. Touhu po spotřebním napínáku tu ale s klidem ukojíte, a navíc vás možná potěší, že je Neve Campbell zase jednou docela cool. (6/10) ()

Galerie (50)

Zajímavosti (7)

  • Keď Botha (Roland Møller) zasiahne černošského strážnika, pri jeho páde je vidieť, že mu pištoľ z ruky vypadla. V ďalšej scéne ju však stále drží v ruke. (johnsnow)
  • Když si Will Sawyer (Dwayne Johnson) vytahuje kus železa z levého ramene, má na sobě košili (vytahuje jej přes ni), v dalším střihu ji však má napůl sundanou. (pemap)

Související novinky

Dungeons & Dragons se dočká i seriálu

Dungeons & Dragons se dočká i seriálu

12.01.2023

Již letos v kinech uvidíme filmovou adaptaci populární hry na hrdiny Dungeons & Dragons. Snímek Dungeons & Dragons: Čest zlodějů natočili John Francis Daley a Jonathan M. Goldstein (Noční hra… (více)

The Rock míří do džungle

The Rock míří do džungle

10.04.2017

Dwayne Johnson se nefláká. Letos ho uvidíme v Rychle a zběsile 8, Pobřežní hlídce a Jumanji, tedy ve třech docela velkých filmech, a do budoucna to s ním bude podobné. V roce 2018 nám naservíruje… (více)

Reklama

Reklama